pescuitul salaului cu pestisor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
Am 3 lansete pe care le folosesc cu fir de 2bucx0.32 si una cu fir de 0.2 (eu le folosesc pt ciortan si caras). 1Ce plumb ma sfatuiesti sa folosesc,eu am cat decat experienta la pescuitul pe rauri unde am constatat ca forma plumbului e vitala pt un pescuit fara nervi. Dar de data asta vreau sa-mi incerc norocul la salau pe un canal care nu este asa de lat ca unele balti. Canalul acesta este plin de caras (si cten mic)si ghibortz(un peste pe care eu nu l-am mai vazut pana acum este plin de tepi si nu creste mai mare de 3-4 cm dupa modul cum ataca la undita mi-am dat seama ca e rapitor). Ma gandesc sa incerc la viu (folosind carasei) ca tot e salaul obisnuit cu ei... Referitor la montura cred ca o sa folosesc montura descrisa de Piticu pt pescuitul stucii fara struna doar cu textil. e buna combinatia asta?
2 Carlig cu tija lunga+textil?
2 Carlig cu tija lunga+textil?
e bun si textilul dar la fel de bun...daca nu mai bun( eu unul il prefer) este firul mono 0,25/030.
nu fi prea sigur ca daca canalul acela are carasei inseamna ca sunt si in meniu. spui ca are si ghibort... din experienta (20 de ani au trecut de cand am prins primul salau) pot sa-ti zic sa incerci la ghibort. mai precis la bucata de ghibort daca este un ghibort intre macar de 5cm, adica sa nu fie stafie de ghibort
il tai in doua si pui in carlig coada, daca este mare...il tai rondele / carligul trecut de 2 ori prin peste si scos afara...sa fie cat mai liber. crede-ma ca taiam din spate cu tepi cu tot...si tragea mai bine decat la oblete sau alt peste mic.
oricum incearca si viu si mort.
oricum la ghibort am avut satisfactii, pacat ca era greu de prins vara.
nu fi prea sigur ca daca canalul acela are carasei inseamna ca sunt si in meniu. spui ca are si ghibort... din experienta (20 de ani au trecut de cand am prins primul salau) pot sa-ti zic sa incerci la ghibort. mai precis la bucata de ghibort daca este un ghibort intre macar de 5cm, adica sa nu fie stafie de ghibort

oricum incearca si viu si mort.
oricum la ghibort am avut satisfactii, pacat ca era greu de prins vara.
-
- utilizator constant
salut
Multumesc pt sfaturi Ovidiu! dar mai am si eu cateva nelamuriri... CORECTEAZA-MA SAU ADAUGA in urmatoarele afirmatii
1Din cate stiu eu pt pescuitul la bucatica se taie pestele imediat dupa cap si inainte de coada... iar trunchiul care rezulta impreuna cu maruntaiele pe care le are in interior se pune in carlig.Eu cand am pescuit asa (doar o data in viata mea) am intepat doar o data bucatica, tija acului era paralela cu bucata de peste iar capatul acului era pe partea cealalta. Daca cunosti alte metode le astept cu nerabdare. P.S. recomanda o greutate la plumb pt ambele metode(la viu si la bucatica)
1Din cate stiu eu pt pescuitul la bucatica se taie pestele imediat dupa cap si inainte de coada... iar trunchiul care rezulta impreuna cu maruntaiele pe care le are in interior se pune in carlig.Eu cand am pescuit asa (doar o data in viata mea) am intepat doar o data bucatica, tija acului era paralela cu bucata de peste iar capatul acului era pe partea cealalta. Daca cunosti alte metode le astept cu nerabdare. P.S. recomanda o greutate la plumb pt ambele metode(la viu si la bucatica)
As vrea sa va spun si eu o curiozitate:
In urma cu ceva ani de zile cand se pescuia f. mult noaptea la salau pe Dridu (era ca un orasel de felinare) foloseam bucatica .Curiozitatea era ca noi aveam posibilitatea sa folosim balos (babusca) pe care il luam usor din herastrau dar pur si simplu nu se atingea de monturi daca nu foloseai bucatica de oblete(sabioara) pe care ne chinuiam sa-l prindem mai jos de baraj la Dridu.
. Adica e normal sa prefere un anumit tip de baboi pe care il are in zona dar chiar asa selectivitate exagerata eu nu am mai vazut mai ales ca taiam bucatele nu foloseam baboiul intreg
Si nu exagerez cu nimic la balos nici nu se uita oricat ai fi incercat iar cum puneai buc. de oblete o si lua si erau bucati mari 3-4 kg ;si numai noaptea
In urma cu ceva ani de zile cand se pescuia f. mult noaptea la salau pe Dridu (era ca un orasel de felinare) foloseam bucatica .Curiozitatea era ca noi aveam posibilitatea sa folosim balos (babusca) pe care il luam usor din herastrau dar pur si simplu nu se atingea de monturi daca nu foloseai bucatica de oblete(sabioara) pe care ne chinuiam sa-l prindem mai jos de baraj la Dridu.

Si nu exagerez cu nimic la balos nici nu se uita oricat ai fi incercat iar cum puneai buc. de oblete o si lua si erau bucati mari 3-4 kg ;si numai noaptea

-
- utilizator nou
-
- utilizator nou