pescuitul salaului cu pestisor

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 05 Feb 2006, 10:07

Vezi ca e RuDna :lol: Intr-adevar sunt locuri bune pe acolo :lol:

peciucipri
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de peciucipri » 05 Feb 2006, 10:09

da am scris gresit :roll:
hai la peste

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 05 Feb 2006, 13:03

peciucipri scrie:da am scris gresit :roll:
Nu-ti fa griji, ca cine a vrut a inteles. Eu glumeam :twisted: Sa speram ca o sa putem pescui anul asta acolo, ca daca se infaptuieste ce au zis meteorologii, iar vin inundatiile :cry:

ionescu adrian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionescu adrian » 04 Mar 2006, 19:54

sa mai discutat pe topic si inainte despre reactia salaului la curent electric si as vrea si eu sa mai complectez cate ceva lucruri unele din auzite iar altele din experienta mea proprie
eu pescuiesc salau in dunare din barca la pestisor viu ,guvid,oblet,carasel sau ce am.Tin si o evidenta a pestilor si a zonelor unde pescuiesc
in anul 2003 in perioada 1-10 septembrie prindeam regulat 3-4 salai intre 1,5 -2 kg
in 2004 aceasi perioada salai s-au imputinat 1-2 pe zi la 800-1,5 kg
in 2005 din 5 zile de pescuit in aceasi perioada nici un peste nici o trasatura :roll:
intru la banuieli nu o fi buna apa ... nu o fi buna momeala... :roll:
mai schimb catava impresii si cu alti pescari si ce aflu
locul meu favorit de pescuit erea calcat in fiecare seara de braconieri cu curent electric si cred ca chiar cu sustinerea politiei de frontiera
intro seara ma duc cu cativa prieteni cu cortul pe malul dunarii noaptea
dupa miezul noptii trece incet o barca pe dunare cateva persoane se agitau in barca in spatele lor la vreo 50 m alta barca cobora in liniste
a doua barca dadea cu curent in dunare iar prima barca aduna pestele ,nu am vazut exact ce au prins dar am auzit ca aleg numai exemplarele mari de somn peste 10kg care este vizibil noaptea la lumina lunii
pestele mic cred ca moare sau cine stie fuge din zona
asa ca ce sa mai spun ma astept ca tot anul asta sa prind un singur salau in zona si asta sa fie un strapazan

Holyday
utilizator nou
utilizator nou

Salaul

Mesaj de Holyday » 14 Sep 2006, 13:22

Buna!Este cineva dispus sa-mi dea cateva sfaturi?

paul
Moderator
Moderator

Re: Salaul

Mesaj de paul » 14 Sep 2006, 13:58

Holyday scrie:Buna!Este cineva dispus sa-mi dea cateva sfaturi?
Salut si bine ai venit!
Pentru inceput cred ca trebuie sa gasesti locul unde sunt salai.. sau apele care tin astfel de peste.
Pentru pescuitul "la stationar" cu pestisor, se merita incercat pe Prut. Personal nu am dat inca de salau pe Prut, dar mai stiu persoane care mai iau la stationar cate un salau - doi la pestisor viu.
Cred ca montura cea mai indicata ar fi "Pater Noster" cu plumbul pe fundul apei si pestele pe saltatoare...

Locurile unde se poate gasi salau: in ape cu structuri (pietre, maluri cazute, copaci) dar si intre ape sau uneori chiar incurent mai domol.
Imagine

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 14 Sep 2006, 15:19

Montura e f.buna,dar prin partile mele se mai foloseste plumbul in locul carligului si carligul in locul plumbului.Piciorul la plumb e mai mic,cam 25 de cm,iar la pestisor 40-50 de cm.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

Holyday
utilizator nou
utilizator nou

Salaul

Mesaj de Holyday » 15 Sep 2006, 09:11

Noaptea trage bine salaul!Daca pui pe fir la piciorul carligului un fosfor,avantajeaza cu ceva?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Sep 2006, 09:26

Jonin scrie:Montura e f.buna,dar prin partile mele se mai foloseste plumbul in locul carligului si carligul in locul plumbului.Piciorul la plumb e mai mic,cam 25 de cm,iar la pestisor 40-50 de cm.
si daca inversezi plumbul cu carligul, ce ai rezolvat? nu e practic aceeasi montura? :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Teodor
veteran
veteran

Re: Salaul

Mesaj de Teodor » 15 Sep 2006, 09:49

Holyday scrie:Noaptea trage bine salaul!Daca pui pe fir la piciorul carligului un fosfor,avantajeaza cu ceva?
Dintosul are vederea f. buna. Nu-i treb'e marjica de fosfor.
Margele (2-3) poti pune pune pe forfac, dar (parerea mea) cred ca-s mai potrivite cind e apa tulbure.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Scrie răspuns