Må scuzatzi pt interventzie, a-tzi dat vreo datå la shalåu cu singe sau ficat?danr scrie:unu la mana, in afara de somn nu vad la ce ar fi utila nadirea asta, salaii sau stiucile nu cred ca sunt rechini sa vina dupa dara de sange si sa se invarta in jurul galetii de nada
la mortaciuni cu atat mai putin
doi la mana, eu cred in continuare, in prostia mea, ca cei mai multi pesti ii prind fiindca sunt agresivi nu pt. ca le e foame
trei la mana, la somn cand dai momeala este ea insasi de obicei " suculenta " si "mirositoare"
patru la mana, daca ar avea rezulate aceasta nadire la rapitorii pe care ii prindem noi, nu cred ca ar fi nesportiv, intrucat:
- nu este prevazut de lege ca fiind interzis
- ar trebui sa fie interzisa si folosirea atractantilor, chiar si a momelii vii de ce nu.....
- ar trebui sa se interzica atunci si voblerele scumpe, frumos vopsite, care bat de inebunesc
- sa se interzica de ce nu si plasticele, ca evolueaza bine pe fund si sunt irezistibile
- pescarilor cu experienta care prind mai mult ca au ochi si mana buna sa li se interzica accesul pe balta ca prezinta pericol
Eu am dat shi am avut satisfactzii de ficare datå shi totushi parcå preferå singele,am avut partide mai bune cind am fåcut rost de singe.
(cum mai spunea cineva, am dat pe lac de acumulare intotdeauna in zona in care se situeazå fosta albie a riului,curentul e f. slab dar totushi este.se poate observa la nådire)
Nådire ieftinå shi de efect max :-la ficat i-l portzionez shi-l spål o datå intr-un vas cu apå,apa rezultatå o amstec cu fåinå de målai, fråmint mix'ul shi adaug målai pinå ajunge la o anumitå consistentzå.
Dupå ce m-am ancorat cu barca pe lac, arunc periodic cite o ghiulea de mix chiar lingå barcå,(pe riu adaug la mix ceva nåmol de pe mal)dau la plutå cu singe,ficat in ancore nr. 8-10
Cu singele e mai complicat, una e cam greu de procurat,a doua e de preferat in perioade mai putzin calde pt. cå procesul de obtzinere a nadei shi momelii durezå 3 zile.
Singele proaspåt obtzinut din sacrificarea unui animal de talie mare, se laså in vasul respectiv pinå se coaguleazå shi incepe så elibereze albuminå. dupå care se råstoarnå cu grijå pe un blat de lemn putzin ridicat de unul din capete pt. a putea colecta albumina rezultatå.cind bucata de singe inceteazå så elibereze albuminå i se mai pune un blat deasupra (trebuie verificatå periodic) cind inceteazå din nou så elibereze albuminå dar are deja o anumitå consistentzå i se mai pune o greutate pe blatul de deasupra.
Abia dupå aceea cu albumina colectatå fac mixtura cu målai shi singele i-l portzionez numai pe baltå folosindul ca momealå (de exceptzie)
La aceeashi momealå am mai prins bibi (pe riu) pt. cå pe lac shalåul atacå cu asha o frenezie incit cred cå altzi peshti chiar dacå ar vrea nu se pot apropia.(asta la singe, la ficat rezultatul e mai putzin spectaculos,dar merge)