Asta cam asa se intampla,cel mai mult am luat 7-8 avati in decurs de aprox.30 min si dupa nimic,dar de obicei dupa 2-3 capturi trebuie sa schimbi putin locul,sau sa-i las o pauza de cel putin 30 min si apoi revin,locul in care pescuiesc se intinde pe aprox. 100 mp,deci acopar foarte bine zona.Cu schimbul nalucilor nu am incercat,de obicei cand reusesc sa capturez primul exemplar,nu schimb naluca decat daca dupa 1 h nu mai reusesc sa agat nimic ..ppscslv123 scrie:De curiozitate: prinzi de la 3 exemplare in sus din acelasi loc? Te intreb asta pt ca dupa ce prind 1-3 exemplare dintr-un loc, trebuie sa ma mut cu macar 20-30m ca sa mai pot prinde ceva (de parca ar fugi sau ar intra in alerta la vibratiile nalucii). Uneori mai reusesc sau iau alte exemplare din acelasi loc numai daca schimb naluca (vibratia adica).albert.C scrie:eu prind regulat salai si avati de 0.5-1.5 kg dupa ora 21:00 pama pe la 24-01,asa imi permite servicul..deci cred ca are activitate non-stop..
Voblere pt somn - vara
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Voblere pt somn - vara
Nu mai da banii pe voblere scumpe, cel mai bine se prinde la taparine din alea facute de localnici, cand ataca la suprafata scoti somni adevarati. Ideal ar fi sa lansezi cat mai departe, macar 100 de metri.ppscslv123 scrie:Stai calm ca am voblere mai scumpe decat Yo-zuri Hardcore Fintail F1020. Ah... sau probabil asta e caterinca provinciala de la Buzau, da' nu m-am prins eu la timp...adrian99 scrie:florine,ai uitat sa-i spui cat costa voblerul....
Adrian ia sa i faci tu cadou cateva din alea scumpe sa il faci de ras:). Sa imi dai mp maine pp... sa ti spun cateva voblere de somn, ca aici ma ia Adrian la misto ca sunt prea ieftine voblerele ce ti le recomand eu. Da se mai si sperie. Se sperie el carasul care nu are nici o treaba dar rapitorul care are mereu "antenele" intinse. Acum imi este greu sa iti dau mp. Mai vb., trec la nani. Somn usor si tie Adrian.
- ppscslv123
- utilizator constant
Nu m-am sucit, iar cu un pestisor de 3 lei din piata de obicei prind mai mult salau sau avat decat la un Rapala X-Rap SubWalk 9cm/19gr PGS, Popper Rapala Skitter Pop 7cm/7gr. S, Popper Rapala Skitter Walk 8cm/12gr. SMU sau Rapala X-Rap SubWalk 7cm/12gr S, ce adesea stau in cutie cu zilele, alaturi de alte voblere de la Salmo, Strike PRO, Savage Gear si multe gume.adrian99 scrie:hai nu zau...123,ai voblere mai scumpe decat cel mentionat anterior?
tin sa-ti amintesc(intr-un alt topic)faceai referire la pescuitul rapitorilor cu scule ieftine...acum te-ai "sucit"...?
Da, da.... am auzit ca se pescuieste mamut subacvatic la taparina, in special noaptea, cand sare somnul...tito scrie:Nu mai da banii pe voblere scumpe, cel mai bine se prinde la taparine din alea facute de localnici, cand ataca la suprafata scoti somni adevarati. Ideal ar fi sa lansezi cat mai departe, macar 100 de metri.
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips
123,tito si alti pescari de spin(eu ma exclud intrucat pescuiesc cu scule scumpe)
ti-au dat cateva ponturi
tu le-ai raspuns asa...in raspar...
daca tot le-ai invatat pe toate(ca de stiut nu se naste nimeni cu ele) de ce mai deschizi topicuri?

daca tot le-ai invatat pe toate(ca de stiut nu se naste nimeni cu ele) de ce mai deschizi topicuri?

Am citit si eu la vremea respectiva ce debita "pp123" asta in topicul celalalt si raspunsul pe care i l-am dat aici e citat din ce spunea acolo, am vrut sa-i scriu ca-i musai sa ai si lanseta Baracuda de 2,70m ,altfel nu prinzi somnadrian99 scrie:123,tito si alti pescari de spin(eu ma exclud intrucat pescuiesc cu scule scumpe)ti-au dat cateva ponturi

Pune si tu poze la galerie cu pestii pe care-i prinzi, sa vada si cei care pescuiesc cu voblere scumpe ce pesti frumosi se prind cu scule si naluci ieftine. Pune si poze cu voblerele pe care le-ai mentionat sa se convinga ca le ai ,pentru ca asa lasi impresia ca doar citesti pe internet despre voblerele respective si scrii aici ca prinzi mai bine cu alea de 3 lei din piata.ppscslv123 scrie: Nu m-am sucit, iar cu un pestisor de 3 lei din piata de obicei prind mai mult salau sau avat decat la un Rapala X-Rap SubWalk 9cm/19gr PGS, Popper Rapala Skitter Pop 7cm/7gr. S, Popper Rapala Skitter Walk 8cm/12gr. SMU sau Rapala X-Rap SubWalk 7cm/12gr S, ce adesea stau in cutie cu zilele, alaturi de alte voblere de la Salmo, Strike PRO, Savage Gear si multe gume.
- ppscslv123
- utilizator constant
Pamantul catre adrian99! Alo! Nu mai devia de la subiect frate, ca nu s-a laudat nimeni.adrian99 scrie:123,tito si alti pescari de spin(eu ma exclud intrucat pescuiesc cu scule scumpe)ti-au dat cateva ponturi
Am intrebat lumea ce voblere foloseste pt somn vara pe timp de noapte, cand sare la suprafata. Unde-i lauda? Pana acum mi s-au recomandat voblere de adancime sau intre ape, in niciun caz voblere de suprafata ce sa mearga la somn in conditiile enuntate mai sus. Am presupus si eu ca astia cu scule scumpe au experienta in pescuit, nu doar in branduri de scule. Sa ma fi inselat? Hmmm..
Da' ce greu e sa dai click pe link-ul din semnatura mea sa vezi somnul si voblerele....tito scrie:Pune si tu poze la galerie cu pestii pe care-i prinzi, sa vada si cei care pescuiesc cu voblere scumpe ce pesti frumosi se prind cu scule si naluci ieftine. Pune si poze cu voblerele pe care le-ai mentionat sa se convinga ca le ai ,pentru ca asa lasi impresia ca doar citesti pe internet despre voblerele respective si scrii aici ca prinzi mai bine cu alea de 3 lei din piata.ppscslv123 scrie: Nu m-am sucit, iar cu un pestisor de 3 lei din piata de obicei prind mai mult salau sau avat decat la un Rapala X-Rap SubWalk 9cm/19gr PGS, Popper Rapala Skitter Pop 7cm/7gr. S, Popper Rapala Skitter Walk 8cm/12gr. SMU sau Rapala X-Rap SubWalk 7cm/12gr S, ce adesea stau in cutie cu zilele, alaturi de alte voblere de la Salmo, Strike PRO, Savage Gear si multe gume.
##############################
Acum hai sa revenim la topic: stie cineva vreun vobler care sa aiba succes la somn, pe timp de vara, noaptea, cand ataca la suprafata? Singurul care mi-a "mers" a fost Sakura POP'N DOG FL-A16 80mm 18,4gr, doar ca ar fi trebuit sa-i pun ancore mai mari (daca aveam la mine), sa am mai putine rateuri.
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips
Sincer, stiind soarta pestilor imi este cam greu sa iti recomand un vobler care sa mearga OK pe timp de noapte dupa somn … chiar daca in trecut (cand forumul era altceva decat este acum) s-a discutat pana la epuizare subiectul plus ca anumite voblere din cele pe care le-as scrie sunt niste clasice pentru somn si gasesti referinte despre ele pe tot internetul.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Lasa Anem ca ii spun eu. Este pescar baiatu nu braconier. Si daca el sau eu sau altul mananca peste intre timp altii papa porumbei, etc. Nu putem manca toti rosii si castraveti. Pp123 ai mp.