Tipuri de voblere iarna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 08 Noi 2006, 12:27

oameni buni ... ni fiti rai ! hai sa adunam toate "jurnalele" si informatiile de care dispunem, sa le centralizam, sa le ordonam pe sezoane si sa le publicam ... poate se gaseste vreo editura interesata ... si ne imbogatim toti :lol: ... sau nu ... ca le cumparam tot noi :lol:
S'altare și bunăstare !

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 08 Noi 2006, 13:22

Adi_ scrie:am auzit de unii care isi noteaza observatii la fiecare iesire la pescuit, ceva de genul unui jurnal. adica isi noteaza conditiile meteo, nivelul apei, culoarea, specia de peste, nalucile la care au prins, etc. chestia asta, inteleg eu, necesita un anumit efort. eu personal parca n-as avea rabdare sa fac asta, cu toate ca in fond mi se pare o treaba f. utila.

si vine acum simpaticul de Vega si cu alte cuvinte, ar vrea ca acei oameni (si nu numai ei) sa-si faca public jurnalul. Vega, nu-i frumos!!! :oops:
Chiar daca spui tu ca in alte mesaje s-au scris amanunte importante, acelea au fost scrise intr-un anumit context. Dar trebuie sa ai ceva tupeu sa pretinzi ca cineva sa se puna si sa-ti faca tie un raport (poate in Excel, vorba lui Michael) pe specii, locuri, tipuri de naluci, etc. Poate vrei si in culori diferite sa le poti citi mai usor :lol:
Eu te sfatuiesc sa nu mai cataloghezi pe altii doar pt simplul fapt ca nu vor sa-ti faca acest moft!
:lol: :lol: :lol: eu imi faceam jurnal, imi facusem un meniu in excel cu rubrici gen data, specia vizata, capturi, captura maxima(lungime/kg), cantitate, conditii meteo, loc, in ideea ca ma uit la anu pe geam vad ca e nush ce luna si conditii meteo asemanatoare cu cele de anu trecut si ma duc acolo, dar ajung obosit de la peste, uit sa notez si sa dus proiectu pe apa sambetei, asa ca nu pot zice ca e valabila ciclic treaba, pe deasupra si vremea asta e data peste cap de la an la an, inundatii, calduri mari, nu sti cat dureaza si cand vin

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 08 Noi 2006, 14:18

Cel mai bine e cu excelu pe balta (pana acasa se pot uita multe lucruri), sunt niste PDA-uri faine care au si GPS, deci stii cu exactitate locatia.
Eu imi iau unu dasta, e indispensabil :wink:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Noi 2006, 14:25

Da, buna idee.
Iti iei unu care pe langa astea are si GSM cu care te poti conecta la net si dai raspunsuri on line pe forum.
Eventual un web-cam
Ce atatea secrete domle :twisted:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 08 Noi 2006, 14:47

Adi_ scrie:am auzit de unii care isi noteaza observatii la fiecare iesire la pescuit, ceva de genul unui jurnal. adica isi noteaza conditiile meteo, nivelul apei, culoarea, specia de peste, nalucile la care au prins, etc.
asta numai pescuit nu e...pt mine pescuitul e aventura,experimente,frustrari,satisfactii...nu stiintza. :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 08 Noi 2006, 16:55

Experimentele..n-or fi si ele o latura a stiintei?

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 08 Noi 2006, 17:04

Cat despre frustrari si satisfactii, acestea sunt rezultatul aplicarii unei strategii, care a functionat sau a dat gres. Strategia a luat nastere in urma analizarii unei serii de parametri (temperatura, turbiditate, specie tinta etc.) Chiar sa nu aiba pescuitul nimic de-a face cu stiinta?

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 08 Noi 2006, 18:00

Eu recunosc ca am pe calculator un astfel de jurnal :oops: Si sa stii ca este interesant... :twisted:

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: Tipuri de voblere iarna

Mesaj de MihaiV » 08 Noi 2006, 18:11

Vega scrie:Scrieti specia apoi tipul de vobler corespunzator fiecarui peste, cu cat mai multe detalii despre naluca folosita (culoare, marime, felul evolutiei etc.) si precizati pe ce rauri prindeti si unde gasiti acel peste iarna, pe raul respectiv.
Cre` ca o sa iasa un fel de dex pescaresc :lol:
Vega, acum vad ce furtuna ai starnit. Si ma uit la ce ai scris.
Eu am vreo 200 de voblere in trusa. Si mai sunt o multime pe care le-am avut si nu le mai am. Am prins cu toate, cu unele chiar mai multe specii. Sa scriu despre fiecare vobler ce specii am prins si in ce conditii, si sa mai zic si "culoare, marime, felul evolutiei etc" ar insemna macar vreo suta de pagini. Cum as putea sa-ti raspund la mesajul tau astfel incat sa fii multumit? De unde sa incep? Cred ca tot mai bine e sa citesti ce s-a scris pana acum. Da o cautare pe forum dupa cuvantul "vobler" si ceea ce vei obtine va fi dex-ul pe care ti-l doreai. Si stiind cam ce s-a scris, cred ca va dura ceva vreme sa citesti si sa experimentezi ce scrie in acest "dex".

Petru B.GD.N
senior
senior

Mesaj de Petru B.GD.N » 09 Noi 2006, 10:42

Chiar nu am vrut sa deranjez pe nimeni cu subiectul initiat de mine si teoretic nu aveam cum sa deranjez decat dc exista vre-un frustrat masochist. Si sa gasit michael (La Multi Ani pt ieri, sa iti dea Domnul un gram de minte, atat iti doresc si atunci vei putea dialoga si tu civilizat si nu te-ai mai lua de oameni absolut gratuit).
Nu voi mai dezvolta dialogul cu tine pt ca am vazut ca nu stii sa raspunzi si am ajuns la concluzia ca nu suntem la acelasi nivel de inteligenta si nu se merita sa te bag in seama. Nu am cerut rapoarte bai infantilule, ti-am raspuns la intrebari cu argumente, tu ai raspuns exact ca un copil de 6 ani. Dc nu iti placea subiectul initiat de mine nu te bagai ca musca in ... ce-i place mai mult. Stai in banca ta si invata sa vorbesti, vino cu raspunsuri inteligibile intr-o conversatie. Frustratule.
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.

Închis