Tipuri de voblere iarna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Petru B.GD.N
senior
senior

Mesaj de Petru B.GD.N » 08 Noi 2006, 01:13

[Michael, am ceva pt tine:"Spre Lugoj,imediat dupa Chizatau,in dreptul unui popas,faci la stanga si sunt locuri frumoase si salbatice pe Bega.Am fost de vreo 2 ori,am luat niste cleni,dar dupa cum arata Bega acolo,este mult pes ..."
Cred ca o sa gasesc zeci de exemple din astea.
:wink:
La intrebarea mea nu ai putut raspunde, dar vad ca la alte intrebari ai dat detalii exacte unde ai prins. :) .
Sunt curios sa vad ce o sa spui acum cand or sa vada baietii de pe forum faza asta?
Sector 4, contingent SUD, aria Periferie, Made in B.RC.NI.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 08 Noi 2006, 01:15

voi spune:well done!se pare ca daca stii sa cauti,gasesti,vezi ca se poate? :D
chiar,daca vor vedea baietii faza asta? :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Petru B.GD.N
senior
senior

Mesaj de Petru B.GD.N » 08 Noi 2006, 01:26

Tavi scrie:Vega, cu permisiunea ta, cateva citate, fara ghilimele:

Colericule
curata ipocrizie
voi chiar il idolatrizati pe becali si psihologia turmei
Ori "uitati de la mana pan la gura",
ori faceti pe interesantii,
ori suferiti de dubla personalitate,
ori sunteti adeptii "becalismului"
smecheria puerila
Repet, nu vreau sa jignesc pe nimeni
:lol: :lol: :lol: :lol:
colericul este o persoana care se infurie usor (nu am jignit)
ipocritul este cel care arata alta fata (nu am jignit)
"becalismul si/sau psihologia turmei-va luati unii dupa altii (nu am jignit)
a uita este normal, avem pacatele noastre (nu am jignit)
a face pe interesantul (in contextul dat de mine)-a vrea sa va faceti mai "mari" pe intrebarile mele (nu am jignit)
dubla personalitate (in contextul meu)- l-am dat exemplu pe michael scriind si dovedind ca la altii a putut raspunde la chestii "intime" iar la intrebarea mea, nu (nu cred ca am jignit)
adeptii becalismului- m-am intrebat dc sunteti ghidati de psihologia turmei (nu am jignit)
smecherie puerila- smecherie infantila (poate aici m-am hazardat putin)
IMI CER SINCER SCUZE

Petru B.GD.N
senior
senior

Mesaj de Petru B.GD.N » 08 Noi 2006, 01:29

Michael, nu cred ca ai ceva cu mine in mod personal, ar fi imposibil.
Spune-mi te rog, cum pescuiesti iarna la clean?

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 08 Noi 2006, 01:33

Vega scrie: dubla personalitate (in contextul meu)- l-am dat exemplu pe michael scriind si dovedind ca la altii a putut raspunde la chestii "intime" iar la intrebarea mea, nu (nu cred ca am jignit)
pai mah vega,crezi ca raspund chiar la toate intrebarile intime?nu pot sa am si eu intimitatea mea? :D
cu ceea ce incercai sa ma citezi sunt niste post-uri de prin 2004...vrei sa reiau tot ce am declarat de atunci?nici eu nu mai stiu ce am scris pe atunci.
zi mersi ca toate aceste "raspunsuri" sunt arhivate pe acest forum de mare valoare tocmai datorita informatiilor cumulate si tu ai privilegiul de a da un simplu SEARCH pentru a gasi tot ceea ce ai nevoie. :wink:
spor la citit :!:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 08 Noi 2006, 01:38

Vega scrie:Michael, nu cred ca ai ceva cu mine in mod personal, ar fi imposibil.
Spune-mi te rog, cum pescuiesti iarna la clean?
ar fi culmea sa am ceva cu tine,nici nu te cunosc.
iarna la clean nu prea pescuiesc,de fapt l-am cam lasat in pace pe d-nul clean de vreun an,caut rapitorii de talie mai mare.
vezi si tu,te adaptezi conditiilor de anotimp,de locul/apa in care pescuiesti,de modul de hranire al clenilor din acel loc,studiaza-i si tu un pic,vezi cam cum isi cauta hrana.
incearca cu voblere mici,linguri oscilante/rotative mici,diverse nuante.cauta-l la adancimea la care umbla,ce sa-ti zic mai mult,mergi pe apa si incearca tot ce-ti poate debita imaginatia,experimenteaza,cam toti am facut acelasi lucru.

Petru B.GD.N
senior
senior

Mesaj de Petru B.GD.N » 08 Noi 2006, 01:47

nu puteai sa raspunzi asa de la inceput, dar mai exact?Cum ai putut spune spre exemplu un loc de pescuit puteai sa spui si ce vobler foloseai, pe ce rau si dc mai faceau cativa baieti asa, ne puteam face o imagine de ansamblu. Nu are sens sa ma uit la raspunsurile din 2004 pt ca de atunci au mai aparut voblere noi care dau randament mai bun si pe langa cele noi vor fi mentionate si "clasicele". Esti de acord cu mine?
Si nu am intrebat de clean in mod aparte, ci am intrebat de pestele pe care il urmaresc iarna cei care vor sa raspunda la intrebarea pusa de mine pe forum. Atata tot. In caz ca nu ai observat intrebarile pe forum se repeta, insa raspunsurile sunt mai ... ample, pt ca apar scule de pescuit noi, idei noi si pt asta exista si forumurile, pt comunicare, pt schimb de informatie si mai putin de mistouri, cel putin pe acest forum.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 08 Noi 2006, 11:41

Vega scrie:nu puteai sa raspunzi asa de la inceput, dar mai exact?
nu,nu am nici o obligatie fata de tine.
Vega scrie:Cum ai putut spune spre exemplu un loc de pescuit .....
ia intreaba-ma acum un loc de pescuit,pe atunci vorbea gura fara mine :lol:
Vega scrie:puteai sa spui si ce vobler foloseai, pe ce rau si dc mai faceau cativa baieti asa, ne puteam face o imagine de ansamblu.
ei,nu mai spune,sa-ti spun si ora?
Vega scrie:Nu are sens sa ma uit la raspunsurile din 2004 pt ca de atunci au mai aparut voblere noi care dau randament mai bun si pe langa cele noi vor fi mentionate si "clasicele". Esti de acord cu mine?
nu!prin postarile din 2004 mai gasesti declaratii ok,reale :lol:
Vega scrie: Si nu am intrebat de clean in mod aparte.....
nu?:shock: ia sa vedem...hmm
Vega scrie:Spune-mi te rog, cum pescuiesti iarna la clean?
eu stiu ca tu vrei raspunsuri foarte exacte si detaliate,eu le numesc "rapoarte".asa ceva nu vei primi,eventual un sfat cu ce tip de naluci sa incerci,dar model,cod/culoare...sorry.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Noi 2006, 12:12

Vega, din ce vad, ai primit altceva deca ai cerut.
Poate n-ai stiut sa ceri, zic si io, nu dau cu paru.
On topic:
Eu nu-s mare fan al artificialelor iarna. Se poate incerca, se mai si prinde.
Teoretic, iti alegi din trusa modelele mai "discrete".
Sunt si modele dedicate, vezi aici vertical lures
Eu zic ca iti cresc sansele cu ceva natural.

Daca mai vrei sa stai pe-aici tre sa te obisnuiesti cu mistourile, adica sa nu te simti jignit :wink:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 08 Noi 2006, 12:17

am auzit de unii care isi noteaza observatii la fiecare iesire la pescuit, ceva de genul unui jurnal. adica isi noteaza conditiile meteo, nivelul apei, culoarea, specia de peste, nalucile la care au prins, etc. chestia asta, inteleg eu, necesita un anumit efort. eu personal parca n-as avea rabdare sa fac asta, cu toate ca in fond mi se pare o treaba f. utila.

si vine acum simpaticul de Vega si cu alte cuvinte, ar vrea ca acei oameni (si nu numai ei) sa-si faca public jurnalul. Vega, nu-i frumos!!! :oops:
Chiar daca spui tu ca in alte mesaje s-au scris amanunte importante, acelea au fost scrise intr-un anumit context. Dar trebuie sa ai ceva tupeu sa pretinzi ca cineva sa se puna si sa-ti faca tie un raport (poate in Excel, vorba lui Michael) pe specii, locuri, tipuri de naluci, etc. Poate vrei si in culori diferite sa le poti citi mai usor :lol:
Eu te sfatuiesc sa nu mai cataloghezi pe altii doar pt simplul fapt ca nu vor sa-ti faca acest moft!
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Închis