Textil-best of !
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Textil-best of !
sincer, nici nu am chef sa ti explic. spun doar atat: voi care dati pe dunare aveti niste pretentii nemasurate cu privire la echipament. pescuiti cu el sub dimensionat si apoi tipati ca firele sunt facaturi, lanseta s-a rupt sau mulineta de 2500 merge patrat (dupa cum afirma un cap patrat).
din cate stiu eu ygk 22-25lb nu e un fir nici gros nici pt abraziune sau dunare, pescuiti in plm cu mulinete de 3000 daiwa sau 4000-5000 shimano ca sa nu aveti surprize si lansete cinstite nu toate tampeniile facute din carton presat.
Dupa aceea plangeti pe forum cand greseala pleaca de la voi.
din cate stiu eu ygk 22-25lb nu e un fir nici gros nici pt abraziune sau dunare, pescuiti in plm cu mulinete de 3000 daiwa sau 4000-5000 shimano ca sa nu aveti surprize si lansete cinstite nu toate tampeniile facute din carton presat.
Super post... la obiectGogol scrie:sincer, nici nu am chef sa ti explic. spun doar atat: voi care dati pe dunare aveti niste pretentii nemasurate cu privire la echipament. pescuiti cu el sub dimensionat si apoi tipati ca firele sunt facaturi, lanseta s-a rupt sau mulineta de 2500 merge patrat (dupa cum afirma un cap patrat).

- George1985
- veteran
De asta nu mai cumpar fire de pe forum!albert.C scrie:in primavara am cumparat de la un tip din galati (bogdan,nu stiu alte detalii) primul ygk,din cat imi amintesc a fost la 135 m,dar nu-s sigur..oricum nu 200 m..iara acum de aici de pe forum l-am luat la rola de 200 m..acum nu stiu daca e sau nu original..sunt sigur ca se vand si replici..dar faptul ca se taia asa repede ma face sa cred ca sunt un "pescar pacalit"...sau poate am nimerit eu un lor ceva mai prost..
Ygk-ul nu l-am pescuit, si nici nu va ajunge la mine curand vreo rola...
Am trecut pe berkley si nu-mi pare rau nicio clipa.
Recomand pt Dunare berkley, in special, fireline, am luat si un wiplash care inca nu l-am tras pe mulineta.
Fireline pt finete si wiplash pt forta.
Cautati cristalul nu verziturile.

PS Are omu dreptate cu echipamentul subdimensionat pt dunare
Cel care vinde poate intreba in prealabil daca este om de onoare in ce mediu se pecuieste cu firele vandute de el . Se pescuieste in Dunare este simplu , nu il lua omule ca nu este fir de Dunare. Dupa ce il vinzi este usor sa arunci vina pe cumparator. Ca asa este la noi. Albert este si vina ta ca pui vad mereu botu. Ce finete vrei tu pe Dunare? Pt ce? iti mai zic odata: nu are treaba pestele cu firul tau pe Dunare. Daca este Dunarea foarte limpede pune inaintas de mono si CAZ REZOLVAT, cum zice un amic pescar. Este logic ca acolo unde sunt bani mai multi sa fie si tzepe sau tepari mai multi, ca doar nu o sa dea tzepe de 30 ron, sa ramana profit de 5 ron. Eu personal am avut treaba pe acest forum cu doi pescari de onoare, de altii nu vorbesc ca nu am avut treaba cu ei si despre cei ce nu mi-au inspirat incredere nu vreau sa vorbesc. Unul este StefanFlorin baiat cu foarte mult bun simtz si SOrinB care mi-a trimis un colet cu un bonus in el care facea mai mult decat coletul in sine.
Despre SorinB, doar de bine! Subscriu:)
Despre fir, iar ajungem la ideea clasica, nu exista fir perfect si nici universal. Albert, depinde mult dupa ce dai, am observat ca toate PE-urile, si YGK si altele au probleme mari cu abraziunea.
George, sa nu comparam Berkley cu YGK. Pune mana pe un ygk, si discutam apoi. parca tu mai demult criticai Savage Gear finezze, fir care pt banii lui mi s-a parut excelent (folosit la stiuca). YGK mi se pare un fir excelent, dar pentru anumite aplicatii si anumite naluci.
Daca folosesti gume, linguri sau voblere usoare, e un fir deosebit. Si daca pescuiesti in ape curate, bineinteles.
Despre fir, iar ajungem la ideea clasica, nu exista fir perfect si nici universal. Albert, depinde mult dupa ce dai, am observat ca toate PE-urile, si YGK si altele au probleme mari cu abraziunea.
George, sa nu comparam Berkley cu YGK. Pune mana pe un ygk, si discutam apoi. parca tu mai demult criticai Savage Gear finezze, fir care pt banii lui mi s-a parut excelent (folosit la stiuca). YGK mi se pare un fir excelent, dar pentru anumite aplicatii si anumite naluci.
Daca folosesti gume, linguri sau voblere usoare, e un fir deosebit. Si daca pescuiesti in ape curate, bineinteles.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
Albert, m-ai ametit topicul asta....
Ai venit cu o intrebare, ai ales initial Varivas, apoi Sunline, apoi,...

Daca nici Ygk-ul nu e bun, promiti ca te lasi !?!albert.C scrie:Ygk,the best..

Do it with passion or not at all !
- George1985
- veteran
Ce am vazut de la YGK mi-a placut, totusi nu am cumparat inca.valeriu28 scrie:Despre SorinB, doar de bine! Subscriu:)
Mi se pare aiurea sa dau 150ron pe un fir care oricum se duce intr-o luna sau mai putin.
Pt balta, pescuit din barca sau zone mai accesibila se merita, nu pt zonele unde pescuiesc eu!
Foloseste un fireline pe dunare si mai vorbim!
Eu folosesc ygk din primavara la vobler si nu are nici o treaba.
La tracțiune e foarte tare. 20 lb e suficient pt un pescuit normal.
Am dat destui pesti afara cu el anul asta si nu am avut probleme
Am inceput sa dau cu el si la jig dar intradevar e mai sensibil la abraziune.
Cu inaintas rezolvi problema sau cu un fir 4x.
Parerea mea , ca si in cazul lansetei ,este ca nu poti sa ai un fir universal.
Numai bine.
La tracțiune e foarte tare. 20 lb e suficient pt un pescuit normal.
Am dat destui pesti afara cu el anul asta si nu am avut probleme
Am inceput sa dau cu el si la jig dar intradevar e mai sensibil la abraziune.
Cu inaintas rezolvi problema sau cu un fir 4x.
Parerea mea , ca si in cazul lansetei ,este ca nu poti sa ai un fir universal.
Numai bine.
Gogol scrie:sincer, nici nu am chef sa ti explic. spun doar atat: voi care dati pe dunare aveti niste pretentii nemasurate cu privire la echipament. pescuiti cu el sub dimensionat si apoi tipati ca firele sunt facaturi, lanseta s-a rupt sau mulineta de 2500 merge patrat (dupa cum afirma un cap patrat).
Prietene,esti aici cand vb?! Cu cine te contrazici?! Cum ai dedus tu cu ce pescuiesc eu..am ranga de bat si mulineta de te trag de la 3 km cu masina cu rotile infranate si simt si cum iti trosnesc planetarele asta ca-i senzitiva "ranga"..deci treba e cu firul ..nu altceva..
Daca poti da un sfat ok,daca nu te duce mintea te rog sa nu mai poluezi aiurea ca nu am pofta de tampenii .
=)))) bv man...e ca aia cu dezbraca-te ca te...imbracate ca nu te mai...Alex-BAV scrie:Albert, m-ai ametit topicul asta....
Daca nici Ygk-ul nu e bun, promiti ca te lasi !?!albert.C scrie:Ygk,the best..