Tehnici de pescuit la salau spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi G
veteran
veteran

Re: Tehnici de pescuit la salau spinning

Mesaj de Adi G » 31 Mai 2014, 18:22

Zamfi scrie:Eu am impresia ca cineva are ceva de impartit (si) pe aici :lol:
de ce? :lol: io cel putin n-am nimic cu nimeni, da ma mai zgarie pe retina unele chestii :lol: :lol: :lol: sigur poti sa prinzi salau si cu mono... am auzit si de salai prinsi cu varga, la viermusi... :lol: "vorbim" doar, nu dam cu paru... :lol:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 31 Mai 2014, 18:26

old_radu scrie: in conditiile in care pescuiesc eu salaul , te poti "kk" pe el de fir mono...atat
pai aia ierea problema, ca alte conditii n-am intalnit, decat conditii in care poti face kk pe el de mono... :lol: si pescui si in apa de 1,5-2m si in apa de 5-6-9m...

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 31 Mai 2014, 18:28

intre 2-5m e foarte bun :lol1:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 31 Mai 2014, 18:30

:lol1: vezi? aia iera!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 31 Mai 2014, 18:36

No ca m-am mai linistit cand vad ca lumea glumeste :lol: Deci mai bag un rand ca e vreme urata afara ...

Pai ca sa nu o lungesc totusi ,in conditiile in care am vreo 5 tamburi cu textile (chiar si superfire :elkgrin: ) si doar unul cu monofilament (ma refer la mono de salau ,ca altfel ar mai fi :lol: ) va invit cu draga inima pe Radesti (undeva prin jud.Alba) sa dati DOAR dupa salau si DOAR cu fir textil.Eu dau cu mono ,dam vreo 2-3 ore si apoi ne scoatem palaria! Dupa caz ! Trebuie sa recunosc ca vantul trebuie sa fie maxim moderat.Alte "specificatii" :apa de 1-1,5 m, fund namolos ,salai educati. Ce sa mai apa tipica de salau nu-i asa? :lol: Radule ,pe tine te astept demult ...Si recunosc ca am vrut sa vin pe Firiza ,sa dau cu superfire insa nu am avut cu cine :cry:
No ,ca lung o fost randu ... :headbash:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 31 Mai 2014, 22:14

Ma risc si eu in discutia asta, insa cred ca nu iese fum fara foc ... am mai auzit pe ici pe colo (pe la cunoscatori adicatelea) ca uneori il dibuiesc pe salau pe mono. Prezentarea nalucii este usor diferita la textil si la mono si pescuitul cu mono combinat si cu un anume stil de tractare mai molcom al nalucii prin apa in apropierea subtratului, poate sa fie uneori stilul castigator, naluca "sa pluteasca" mai realist o secunda in plus intre ape inainte sa loveasca substratul. Poate si vibratia in apa a celor doua fire sa fie diferita si asta sa stimuleze sau sa inhibe usor salaii mofturosi, adica sa faca tocmai diferenta intre muscatura si lipsa ei. Nu stiu daca e prea relevant insa cand pescuiam exclusiv cu mono la stiuca trasaturile erau mai multe decat atunci cand am trecut exclusiv pe textil din cauza ca lasam prea multe naluci in apa cu mono.

Deci tind sa cred ca textilul cumva deranjeaza pestii mai mult decat mono, practic vibratia transmisa prin textil si produsa de mulineta (din galet), stilul de recuperare, frictiunea cu inelele, aceste vibratii sunt transmise si in sensul invers de la pescar in apa prin textil si nu numai din apa spre pescar ...

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 31 Mai 2014, 23:00

O sa ma risc cat de curand sa trec pe un FC, sa fac o incercare comparativ cu mono si textil.
Ce am cumparat http://www.totalfishing.ro/fir-fluoroca ... 35757.html este o idee cam gros, dar o sa-l testez cand o sa se poata pescui pe Dunare.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 01 Iun 2014, 09:59

moama ce m-ati spart cu monou' vostru... :lol:
uite, am sa ma risc si io, si am sa ma "sparg oleaca in figuri" povestidu-va cum dau io la salau si ce meserie am invatat :lol: ... atentie, la SALAU :lol: indiferent de adancime, vreme, situatie, etc... sincer, nu e mare arta, mult mai simplu decat isi imagineaza unii... :lol:
mai intai sa definesc ce numesc io "salau":
pana in 50cm - icre de strapazan :evil: bleah, pe astea nu vreau sa le vad, astea nu se pun la socoteala... :lol:
50-60cm - strap comestibil
de la 60-65 in sus - SALAU
:lol:
lanseta - un clasic ar fi sportex black pearl... rigida, senzitiva, puternica... in orice caz nu e nevoie de investitii foarte mari, se gasesc lansete de fabrica mai mult decat bune la preturi foarte rezonabile...
mulineta - iar un clasic, stradic de toate culorile... da asta numai daca vrei lux, treaba faci de minune si cu o mulineta modesta....
fir - textil, cat mai gros posibil, sau cat te tin inelele si foarte bine vizibil. au scos astia acum niste culori misto, oranj fluorescent si un albastru-bleu asa... cred ca power-pro dar nu sunt sigur... :roll:
leader fluororcarbon - iarasi, cat mai gros posibil ca deh, oricum ii invizibil... :lol: io folosesc acum 0,39 parca... da numai pentru ca s-a terminat ala de 0,48... :lol: lungime - cel putin juma' de lanseta.
Imagine
nod "albright" intre textil si leader, asta merge aruncat prin inele, in nici un caz vartejuri si alte briz-brizuri...
https://www.youtube.com/watch?v=s40lmqVux4E
fastlock snap
Imagine
jiguri si gume cat mai lungi si suple, salaul are gura destul de mica si pune botul de obicei cam din unghiul asta
Imagine
si cam atat... am la mine maxim 4-5 plicuri cu gume si o cutie cu jiguri, mai mare sau mai mica, in functie de unde pescui...
"SALAI MOFTUROSI" :lol: :lol: :lol: =
1 - carlige la jig neascutite, tocite prin agataturi si pietroaie
2 - fir prea moale (mono) :lol:
3 - leader prea vizibil... salaul vede extraordinar de bine, in apa tulbure si in intuneric, orice in afara de fluorocarbon este prea bine vizibil, cel putin pentru SALAI batrani si versati, jmecheri.... deh, n-au imbatranit degeaba :wink:
4 - lanseta prea moale...
5 - frana prea slaba! la SALAU dai practic cu frana blocata... :lol: serios, deci frana "nu se iegzista" :lol: :lol: :lol: eventual dai drumu putin in drill daca ai un salau imens, sau daca-ti intra un somn din greseala :lol: :lol: :lol:
6 - lipsa triplei de siguranta sau montura "stinger"
Imagine
in poza ii infipta in partea de jos a gumei, merge de minune si in partea de sus infipta...
7 - consistenta gumei nu corespunde cu consistenta si gustul hranii salaului (gumele sunt de obicei prea dure), de aia pune botul "nehotarat" sau "scuipa" foarte repede guma... :wink:
guma ii bine sa fie sarata :wink: sangele ii sarat si el...
in rest, recuperare in zig zag... se stie tehnica, lanseta arata mereu spre jig, firul nu prea se freaca de inele...
cam atat am avut de zis... :lol: si daca va zice careva sa pescuiti altfel la salau, indreptati dejtul aratator spre iel si radeti in hohote :lol: :lol: :lol:
glumesc,
fire intinse si numai bine!
:respekt:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 01 Iun 2014, 14:37

copii.. :lol:
nainol ,elongatie, ca de ce, ca nu-nteleg ,ca nu se ezicsta..
nu se stie ca se eczista si nainol cu elongatie mica?asa zis ( pe vremuri) fir batz sau sarma?
par exczample..nacrita de la tortue..made in france.
un mono " casant"dar care lumea dadea la salau cu el.
nu erau twistere din silicon pana in revolutie? si ce daca?!
erau frate "giugele".
tata( Dumnazau sa-l hodineasca) il pacalea la Ostrov ,in gura canalului care venea din Bugeac ,cu resturi din baloane "pentru copiii"...ventile de bicle..rosii si galbene...
n-avea jiguri ca acuma, dar punea tabla de plumb pe carlig si facea monturi cu cate trei ,patru, cu plumb de capat. un fel de drop primitiv
despre ce vorbim mah?
noutatilor :lol1:
:lol: :lol:

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 01 Iun 2014, 15:06

@Adi te invit sa vi cu 5 plicuri de gume si sa le armezi cu triple, sus/jos, unde vrei :wink: in zonele de salau de pe aici, sa vad cat rezisti :twisted:
Intr-o ora sau doua ramai cu pungile goale si...calatorului ii sta bine cu drumul...

Scrie răspuns