Tehnici de pescuit la salau spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Re: Tehnici de pescuit la salau spinning

Mesaj de Zamfi » 27 Oct 2014, 19:37

MuskMd scrie:apropo de incredere in giugele e fain de observat cum dispar anumite culori de la anumite gume in timp record de pe shopurile online :lol:

E clara treaba cu increderea...La mine cel putin :lol: Cel mai tapan "ciocan" in 2013 l-am avut exact pe guma pe care azi am avut "ciocanul" anului! Alt an ,alta balta aceiasi specie :lol:Normal ,aceiasi guma . Sa fie coincidenta stranie? :roll:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

valy_pike
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de valy_pike » 30 Oct 2014, 17:25

Eu pescuiesc cu astfel de jiuri ,dar mai mult din barca (in curent,mai bine spus in apropierea anafoarelor,gropilor ),ca altfel dupa mal pe cursul apei nu cred ca vei prinde ceva daca nu este groapa sau ceva pomi cazuti in apa....De regula rapitorii nu prea inoata in curent ,sa ,,risipeasca "energie degeaba .

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 02 Noi 2014, 14:08

Salutare,
Ca sa nu mai deschid alt topic, pun cateva intrebari. Pana acum am pescuit stiuca, insa azi, am fost pe arges, si am vazut niste atacuri, pe langa mine (pescarii ziceau ca e salau)
Nu am prins nimic, nici nu am stat foarte mult, insa...as vrea sa va intreb pe voi acum, cum pot sa abordez pescuitul salaului ca incepator?
Lanseta e ok pt salau, folosesc un batz de 2.40, pescuiesc de pe mal. actiunea e fast, rigida dar in acelasi timp senzitiva.
firul, e un textil fluo de 0.16... e ok ?
ca dotare, am ace offset si lestate si nelestate, jiguri, si gume in special relax diamond si kopyto, mai am niste lakefork-uri culoare albino.
2 rotative, una nr 1 de la fox, si una tiger mepps nr 4, celebrul Tzack pt stiuca de 10 gr, si voblere. am slidere de 7cm floating, si clackin minnow culoare clown de 9cm, suspending... plus popper si alte kkturi pt stiuca.
Cu ce am sanse mai mari pe arges la salau? am auzit de rotativa ca s-ar prinde, si am mai auzit ca majoritatea folosesc jiguri pe gume de 7-9cm.
se pescuieste mai mult pe fund? intre ape? la suprafata?

Orice sfat e binevenit! multumesc
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 02 Noi 2014, 16:51

nici un sfat? nimeni? deci tot salaul din balti pt mineee???

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 03 Noi 2014, 09:47

valeriu28 scrie:nici un sfat? nimeni? deci tot salaul din balti pt mineee???
Daca citeai macar acest topic n-ai mai fi pus intrebarea, sa nu mai vorbesc de faptul ca poti folosi optiunea "cauta" si sigur vei gasi raspunsul la multe intrebari legate de ceea ce te intereseaza.
Cele mai mari sanse,pe Arges, le ai in momentul in care ai norocul sa mai gasesti peste.

tyrael
veteran
veteran

Mesaj de tyrael » 03 Noi 2014, 19:47

salaul a devenit un fel de unicorn prin zona mea, e aproape un mit :)
www.spinningclub.ro

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 03 Noi 2014, 20:31

Domnule Tito, mi-a folosit atat de mult postul matale, incat citesc si iar citesc, si nu inteleg cum de un om si-ar putea ocupa timpul pentru a nu scrie nimic...
In fine, felicitari, ar trebui sa te alaturi lui Ponta daca esti atat de talentat!
Eu pusesem alte intrebari, era mai simplu de dat un raspuns.

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 03 Noi 2014, 21:36

Dl Tito are dreptate.eu am inrosit butonul cautare topicuri mai vechi sau mai noi cu subiecte foarte variate in ceea ce priveste salaul.ba chiar ti-a facut un bine:dandu-ti raspunsul doar la intrebarile tale, ramaneai doar cu atat dar cautand in toate topicurile discutate inveti mai mult. ;)

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 03 Noi 2014, 22:55

valeriu28 scrie:Domnule Tito, mi-a folosit atat de mult postul matale, incat citesc si iar citesc, si nu inteleg cum de un om si-ar putea ocupa timpul pentru a nu scrie nimic...
In fine, felicitari, ar trebui sa te alaturi lui Ponta daca esti atat de talentat!
Eu pusesem alte intrebari, era mai simplu de dat un raspuns.
Nici eu nu inteleg de ce trebuie sa recitesti la nesfarsit postarea mea, in tot acest timp puteai pune in practica ceea ce te-am sfatuit si ai fi fost mult mai castigat pentru ca ai fi aflat ceea ce te interesa. Cu Ponta asociaza-te tu, eu am alte preferinte, chiar daca toti politicienii romani sunt o apa si-un pamant.
Eu am invatat sa pescuiesc singur, experimentand,sau tragand cu ochiul la cei care prindeau peste langa mine... pe vremea aia nu exista internet sa pun intrebari si sa astept raspunsuri.
Daca ai tot ce-ti trebuie pentru pescuitul salaului (asa cum mentionezi), inseamna ca trebuie sa exersezi pe malul apei, eventual sa cauti pe youtube unde vei gasi destule filmulete interesante. https://www.youtube.com/watch?v=JXlYck1v6zQ
In pescuitul salaului nu exista tipare, uneori ataca gume de dimensiunile mentionate de tine ,alteori e necesar sa-l incerci cu gume de dimensiuni mai mici ,sa alternezi gramajele jigurilor.
La intrebarile pe care le-ai pus, daca s-ar intra in detaliu si s-ar vorbi de fiecare naluca in parte si despre tehnica folosita s-ar umple cateva pagini.
Mergi la pescuit, nu poti prinde peste stand in fata tastaturii asteptand raspunsuri, mana si tehnica o vei dobandi in timp, exersand, astfel vor veni si satisfactiile.

Of, iar am scris fara sa spun nimic, mai bine taceam ca restul colegilor, daca as fi procedat asa nu ma mai certai .

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 04 Noi 2014, 06:31

de data asta a fost ok:) merci...
internet n-o fi fost, insa daca acum este, si avem si forum, profitam cu totii! e un mare avantaj !
de pescuit, pescuiesc, insa nu pot fi mereu pe balta. incerc cumva, in timpul liber, sa ma documentez. Thread-ul este deja citit, ca si alte articole, dar vreau sa-mi pregatesc partidele cat mai bine, tocmai de asta prefer sa am intai partea teoretica, mai apoi o pun in practica, mai pun de la mine, pana imi formez o idee generala. Stiu ca e un subiect stufos, insa basic-ul e acelasi pentru toti..

toate bune.

Scrie răspuns