Tehnica/shaduri-Salau- partide Dunare-Primavara .
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Tehnica/shaduri-Salau- partide Dunare-Primavara .
Deoarece eu pescuiesc numai la Dunare,vreau sa dezvolt ceea ce inseamna o partida buna pe aceasta apa .
Pestele cautat fiind in principal salaul,dar si avat,somn,stiuca...
Anotimpul:primavara
Tot ce-mi doresc cu acest topic este sa impartim cunostinele astfel incat fiecare sa avem o partida cat mai buna atunci cant alegem sa pescuim.
Tehnica aleasa de mine este jigging.
Eu personal aleg ca si plastice de cele mai multe ori mann's soft de culoare verde-gliter 8/10 cm pe un jig de 21-28 grame..sau relax kopyto tot verde gliter dar de 7.5 cm cu jig de 17-21 gr....Astea 2 predomina trusa mea dar sunt deschis oricarui exemplu dat de voi..
Tot ce-mi doresc cu acest topic este sa impartim cunostinele astfel incat fiecare sa avem o partida cat mai buna atunci cant alegem sa pescuim.
Tehnica aleasa de mine este jigging.
Eu personal aleg ca si plastice de cele mai multe ori mann's soft de culoare verde-gliter 8/10 cm pe un jig de 21-28 grame..sau relax kopyto tot verde gliter dar de 7.5 cm cu jig de 17-21 gr....Astea 2 predomina trusa mea dar sunt deschis oricarui exemplu dat de voi..
Re: Tehnica/shaduri-Salau- partide Dunare-Primavara .
azi mi-am cumparat de la totalfishing si big hammer ripper 7,5 cm gliter,bass assasin limetreuse 10 cm,relax king shad 10 cm...se le incerc sa vad cum se comporta...
albert.C scrie:Deoarece eu pescuiesc numai la Dunare,vreau sa dezvolt ceea ce inseamna o partida buna pe aceasta apa .
Daca pescuiesti de pe mal, roaga-te sa scada apa sub 4m m ca sa fie mal... Daca pescuiesti din barca ...nu ar fi rau sa fie sub 4m... Altfel va fi greu.
Si chiar daca nu de "greu" te sperii, cateva gherle ii tempereaza pe multi

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
ovidiu,stiu ca pescuiesti mult pe dunare,si cred ca experienta necesara o ai..eu sunt un ambitios si chiar daca nu prind 3 partide la rand nimic,nu ma dau inapoi..
Adevarul este ca acum e o cota cum nu nu s-a mai pomenit de mare..eu pescuiesc de pe mal momentan,am o salupa dar e foarte mare si grea sa o lansez la apa la temperatura asta..
Adevarul este ca acum e o cota cum nu nu s-a mai pomenit de mare..eu pescuiesc de pe mal momentan,am o salupa dar e foarte mare si grea sa o lansez la apa la temperatura asta..
- George1985
- veteran
Cota care este acum, cel putin la Cernavoda, este obijnuita pt perioada asta.
Sa fie apa mai multa, asa mai scapa pestele de braconieri...
Ca shaduri incearca Big baits super shad de 7.5cm.
Si de la relax orice e bun, doar ca au urcat preturile cam mult, fara mare justificare, dupa parerea mea.
Eu am renuntat la relax
mai am doar ce au mai ramas ratacite prin geanta...
Sa fie apa mai multa, asa mai scapa pestele de braconieri...
Ca shaduri incearca Big baits super shad de 7.5cm.
Si de la relax orice e bun, doar ca au urcat preturile cam mult, fara mare justificare, dupa parerea mea.
Eu am renuntat la relax

eu pescuiesc la Calafat,km 769-770,cota obisnuita in perioada asta este undeva la 180-220,acum este 440....deci nu e deloc obisnuita..
cat despre shad,am folosit mult relax,sunt bune...dar ca oricare doresc sa incerc si ceva nou..
cat despre shad,am folosit mult relax,sunt bune...dar ca oricare doresc sa incerc si ceva nou..
Dupa mne, nu ar trebui sa ne impidicam de tipul sau marca nalucii... Ia mereu macar 2 lansete la tine.. Pe puteri diferite.
Una pentru fineturi cu fire subtiri , gramaje mici (totusi nu UL) , cealalta mai pentru "la tara" . Practic ss pescuiesti diferit cu cele 2combo-uri...
La fel daca pescuiesti insotit.. Cautati si verificati locuri/adancimi diferite, naluci la fel... Cand ii gasiti spilul, atunci pac lansarea, pac salaul .
Una pentru fineturi cu fire subtiri , gramaje mici (totusi nu UL) , cealalta mai pentru "la tara" . Practic ss pescuiesti diferit cu cele 2combo-uri...
La fel daca pescuiesti insotit.. Cautati si verificati locuri/adancimi diferite, naluci la fel... Cand ii gasiti spilul, atunci pac lansarea, pac salaul .

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
- stefanflorin
- veteran
sau nu...ovidiu scrie: La fel daca pescuiesti insotit.. Cautati si verificati locuri/adancimi diferite, naluci la fel... Cand ii gasiti spilul, atunci pac lansarea, pac salaul .

Urasc atarnatorii!
Ovidiu pe timpul cand eram si eu pustan numa cei din Bals in zona mea veneau cu znopu de trestii in tren si le urcau pe geam. Sa plecam cu 2-3 lansete sa prindem un salau? Din ce zona esti?
Bucuresti.vampir scrie:Ovidiu pe timpul cand eram si eu pustan numa cei din Bals in zona mea veneau cu znopu de trestii in tren si le urcau pe geam. Sa plecam cu 2-3 lansete sa prindem un salau? Din ce zona esti?
Si 2 lansete nu sunt chiar snop. Eu cand eram pustan prindeam salai cu trestie de zahar si mono de 0.40... Astazi nu stiu daca mai am unde sa prind ca atunci... cu toate sonarele, textilele etc
Spor!