tehnica "jiguit" la pescuitul salaului
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
tehnica "jiguit" la pescuitul salaului
cum ati prins mai bine, recuperare liniara pe fund sau in " zigzag" ?
- Wavedancer
- veteran
Grea intrebarea asta Dane! Nu vorbesc de faptul ca exclude din start alte tehnici (jigging vertical, Drop-Shot, rigging - Texas, Carolina si Split Shot, etc. Dar ce te faci cind folosesti evolutia combinata (tiris 2-3 metri si dupa aia o "topaiala" scurta si iar tiris)?
In fine, ca sa incerc sa raspund, cred ca 25% au fost la tiris, 25% la evolutie in zigzag, restul prin "alte metode".
In fine, ca sa incerc sa raspund, cred ca 25% au fost la tiris, 25% la evolutie in zigzag, restul prin "alte metode".
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
in principiu ma interesa daca ati prins mai mult pe cadere sau pe tarasDar ce te faci cind folosesti evolutia combinata (tiris 2-3 metri si dupa aia o "topaiala" scurta si iar tiris)?
deci si vertical jigging intra la socoteala
celelalte metode le-am exlus evident pt. ca nu fac parte din " jiguit "
dar am putea sa deschidem un topic jigging vs. others
- Wavedancer
- veteran
Depinde de locul in care pescuiesti, Todi! Dan pescuieste, de obicei, pe lacuri de baraj, la adincimi de 10 metri si peste. Acolo tehnica nu prea functioneaza, si nici nu este "practica". In locurile unde pescuiesc eu (pe Razelm, in 90% din cazuri) adincimea e in jur de 3 metri si aici metoda da rezultate. In general, se foloseste in ape putin "rupte" (mai tulburi), nu foarte adinci (pina in 5 metri) si pentru salai nu foarte activi.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
-
- veteran
Eu pescuiesc in aceleasi zone cu Dan si pot spune ca in anumite momente este chiar foarte buna aceasta tehnica.Nu o sa va vina sa credeti cit de tehnic poate fi in un pescuit in lacuri de baraje.Treaba cu bagi plumb greau si dai acolo cum vrei tu nu merge.Aici se folosesc Jiguri in functie de curent.vint. adica 10.5 -14 g si tehnica cit cuprinde.Excluse:inaintas,carolina,texas, va pote da detalii si Eugen,pt care aceste tehnici erau baza in conditiile in care i-am spus despre conditiile de pescuit.
lol. Credeam ca e vorba de recuperare liniara, am gresit. In curent cat de cat slab, sub centrale, cu o tarare lenta sub 1 m si o topaiala pescuiesc si eu, dar in lac, sus pe grupuri, nu poti sa faci miscarea asta.
mihai.f, merge Rusanesti'ul la soreata, pe pila. Cu pile
sau stai in barca lipit de beton
. Am vazut niste faze criminale weekendul asta acolo.
Numai bine!
mihai.f, merge Rusanesti'ul la soreata, pe pila. Cu pile

Numai bine!