tehnica "jiguit" la pescuitul salaului

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 31 Aug 2004, 09:04

Si ne-am intors de unde am plecat. La corelare. :lol: Intre echipament, locul de pescuit, gradul de activitate al pestilor si metodele folosite. Sa mai zica cineva ca pescuitul e o treaba simpla! :lol:
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Mulder
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Mulder » 31 Aug 2004, 09:05

todi scrie:mihai.f, merge Rusanesti'ul la soreata, pe pila. Cu pile :) sau stai in barca lipit de beton :). Am vazut niste faze criminale weekendul asta acolo.
Spune-ne si noua, ca m-ai facut curios :)

Salutare

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 31 Aug 2004, 09:06

faceti un topic pe tema asta in " locuri de pescuit ", nu aici va rog frumos

adrian frunza
veteran
veteran

salaul la cauciuc

Mesaj de adrian frunza » 20 Oct 2004, 17:18

am parcurs toate comentariile din sectiune.m-asi mira sa existe o miscare secreta(topaita sau liniara)la care salaul sa muste garantat.prima conditie e ca salaul sa fie in zona, a doua e sa iti dai seama de acest lucru fara ajutorul sonarului(daca salaul e in copaci si nu ai sonar performant "3D", nu vezi nimic),a treia conditie e sa ai instinct de vanator(pescuitul la jig nu e de relaxare sau de peisaj).o alta chestie care m-a dat pe spate e limbajul de specialitate a terminatorului WAVEDANCER. e clar, el pescuieste walleye nu salau,cred ca au facut americanii de la kogalniceanu populari in razelm.pescuiesc de 8-9 ani salau numai la cauciuc si prind la greu,a venit varul meu din bucuresti cu figuri si freaca buha .iar procentele referitoare la modul de recuperare aduc a campanie electorala sau sondaj IRSOP.salaul e peste teritorial ,poate fi plin de mancare,daca intri in zona controlata de el cu un cauciuc bine ales ,e pierdut,rasol scrie pe el.in nici un comentariu nu am auzit de praguri ,copaci scufundati plini de scoica care taie firul BERKLEY TRILENE CA PE O ATA ORDINARA, eu cu probleme de astea ma confrunt si partial le-am gasit rezolvare (prind salau),sa pescuiesc pe 7-8 m e ca si cum a-si pescui in strada de la etajul 2 sau 3.niciodata nu am gasit salau pe gaura ci pe versantul plin de stanci si intra aproape sub barca.daca aveti chef de teorii am 2 intrebari"de ce am obtinut cele mai slabe rezultate pe ape tulburi cu toate ca salaul prins era plin de chitici ,deci se hranea intens? , ce face salaul cand apa in lacul de acumulare scade 20- 30 cm? astept raspuns. adrian
walleye

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 20 Oct 2004, 17:47

1. S-a tulburat apa dupa masa! :D
2. 20-30 de centimetri la 7-8 adancime e cam ca-n vorba aia cu "o lingurita de kk-t la un butoi de varza nu se cunoaste" :D
3. Despre "disparuti" numai de bine! :D

In alta ordine de idei, observatia mea referitoare la scaderea apei este urmatoarea: daca se da drumul la apa (se uzineaza mai puternic), salaul din lacul urmator, urca in amonte!
Daca intr-un lac incepe sa scada apa, pestii mai mari o iau in contra curentului, iar ceilalti se aduna pe gropi!.

Parerea mea!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 20 Oct 2004, 18:44

adrian

si eu l-am gasit mai bine pe praguri dar l-am gasit si pe gropi , pe fund, daca acolo sunt structuri
si l-am gasit si pe apa de 12-14 m adancime, nici macar pe prag
la penultima partida l-am gasit pe apa de 8 m, fund plat, fara structuri
am si o banuiala despre ce facea acolo

te contrazic referitor la momentele cand se hraneste
eu l-am gasit in astfel de momente si nu a pus botul pe plastice
desigur ca poti replica spunand ca nu am gasit plasticul potrivit, dar nu red ca era cazul la momentul respectiv
sunt 90 % convins ca a exista momente cand nu merge mult mai bine la viu sau cu peste in montura, de altfel adeptii declarati ai monturi drackovitch ar putea chiar replica ca e de departe metoda cea mai productiva, desi eu nu cred

referitor la evolutia nalucii, eu sunt ferm convins ca este determinanta, alaturi de culoare, vibratie, marime

referitor la wavedancer, te rog frumos pastreaza o atitudine prietenoasa, nu are sens sa ne ironizam daca nu ne cunoastem
fiecare loc are caracteristicile lui, sunt mai productive anumite naluci, prezentate intr-un anumit fel, samd
fiecare pescar care impartaseste aici din experienta lui beneficiaza de prezumtia de nevinovatie sa zicem, pana la proba contrarie

referitor la intrebarile tale nu-mi pot da cu parerea, daca stii raspunsurile zi-ni-le si noua :lol:

costica, cum ai ajuns frate la concluziile tale, ca sunt curios ?

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 20 Oct 2004, 19:07

Dane, concluziile mele sunt pur empirice!

Dar iata rationamentul:

Pe Olt, probabil ca stii, salaul trage sub grupuri, preponderent daca acestea "uzineaza" apa. La fel sta treaba la Racaciuni, pe Siret, la fel intr-un loc la Cernavoda. La fel in lcul unde am prins pt prima oara salau, adica de pe calugarul dintre Branesti 4 si Vadul Anei. Era o bulboana, unde tasnea apa nenita cu presiune (in urma dif de nivel intre lacuri). Cand nu trecea apa, prindeai guvizi, cand tasnea mai tare, se intampla sa arunce in sus si vreun strapi :) Si se prindea! Chiar in bulboana!
Mentionez ca au trebut cam 8 ani de atunci! :cry:

Cred ca si salaul, ca si avatul are un instinct (deh, rapitori) de a ataca in ambuscade.
Data fiind bolboroseala, cred ca obletii sunt mai ametiti acolo.
Faptul ca ataca pe praguri, poate este un efect al aceluiasi sistem de ambuscada, respectiv, executatul obletilor la zid! :D
Pe de alta parte, atunci cand apa se uzineaza, in mod subsecvent, devine si mai oxigenata decat apa din lac! Asta poate explica de ce mananca mai bine vara pe aceste locuri!

2. ip: Daca apa scade, se stange pe gropi, sau, de asemenea o ia la deal!

E vorba de instinctul de conservare, scaderea nivelului apei ii trezeste un semnal de alarma, si fuge incotro apuca: adica fie spre turbine fie spre deal :) Este deasemenea adevarat ca instincul ii duce si spre structuri. De orice fel!
De fapt, pestii mari, care ies din Dunare sa depuna in balti inundabile, odata cu scaderea nivelului apei in balti, au aceasta tendinta.
De fapt, mutandu-se pe un palier mai jos (adancime mai mare), cred ca mentin presiunea constanta, ceea ce pentru ei duce la concluzia ca apa nu a scazut!
Pe de alta parte, pestii au tendinta de a innota impotriva curentului. Daca sunt trasi de turbine, cred ca o iau la sanatoasa, la deal

....or something! :D

Pe de alta parte, atunci cand ai vrut sa schimbi apa din galeata cu maruntis. Majoritatea pestisorilor se adunau pe fund, aia mai obraznici, incercau sa sara si ei din galeata!
:D

Deja am aberat destul!

Astept pareri, si, mai important, critici!

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 20 Oct 2004, 19:49

scoici care taie firul? unde sunt de'astea, pe pe'al meu decat il jupoaie pe o lungime de 10 m la fiecare pescuit :)

Mandy
junior
junior

Mesaj de Mandy » 20 Oct 2004, 20:29

textilu tau il jupoaie, da pe mono il reteaza de urgenta

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 21 Oct 2004, 07:38

todi scrie:scoici care taie firul? unde sunt de'astea, pe pe'al meu decat il jupoaie pe o lungime de 10 m la fiecare pescuit :)
Mie mi s-a intamplat odata cand dadeam aproape de fund, la rotativa. S-a agatat de ceva firul si in secunda urmatoare l-am scos fara rotativa si fara struna. Am pus intamplarea pe baza taierii in vreo scoica de pe vreun prag.

Scrie răspuns