tehnica "jiguit" la pescuitul salaului

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 21 Oct 2004, 08:49

aline,

mono-ul este mai rezistent la abraziune decat textilul, mai ales daca vorbim de fireline sau alte fire fuzionate. PP mai merge, dar si ala se taie mai repede in scoici decat un mono sau un fluorocarbon. ia cate un metru de fir mono si textil la diametre similare si fa un text, sa vezi care rezista mai mult la frecus.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 21 Oct 2004, 11:52

Dane, eu tot astept comentarii la "rationamentul meu". Am spus-o, exista loc de imbunatatiri! Si le doresc!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 21 Oct 2004, 11:55

fratioare, nu stiu sa-ti spun cu exactitate
aprofundez inca la subiect
in principiu este adevarat ca pestii se strang pe albie sau pe gropi cand scade apa
este la fel de adevarat ca vara cauta curentul care aduce oxigen si hrana
insa nu am auzit ca pestii mari sa plece in amonte cand scade apa

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 21 Oct 2004, 12:02

Daca un rau este in scadere, nu cred ca pestii pleaca in amonte.
Daca e vorba de rauri mari, cred ca se aduna in gropi dar daca e vroba de o scadere insemnata de apa, se duc la vale.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 21 Oct 2004, 12:07

Ceea ce stiu eu, este ca pestele, in momentul in care scade apa, merge in amonte sau/si se strang pe gropi, asta ziua. Noaptea pestele coboara odata cu scaderea apei.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 21 Oct 2004, 12:08

adilucu scrie:... daca e vroba de o scadere insemnata de apa, se duc la vale.
Da, asta asa este...

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 21 Oct 2004, 13:21

...sau raman sa faca plaja !:lol:

Lucian Anghel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucian Anghel » 21 Oct 2004, 14:24

Din ceea ce am observat , atunci cand apa scade,pestele cauta pur si simplu locuri cu adancime mai mare.Acestea ii confera o protectie si posibilitati mai mari de a gasi hrana. Fenomenul se petrece deopotriva pe rauri si pe balti. Pe rauri, se retrage in gropi sau pe matca apei. In Dunare cel putin il gasesti pur si simplu la urmatorul prag dupa cel in care statea inainte de scaderea apei, fara sa migreze in amonte.
In cazul baltilor, se muta invariabil inspre stavilarul din amonte pentru ca acolo intotdeauna , datorita turbulentei apei, adancimea este mai mare fata de restul baltii.
Cred ca de aici a aparut ideea ca pestele migreaza intotdeauna in amonte atunci cand scade nivelul apei.

Apropo de asta, intr-unul din primele tratatele de pescuit scrise acumn mai bine de 60 de ani de Michel Duborgel (scuze daca ortografia numelui este incorecta) se spune ca o concluzie ca :
" pestele se gaseste in apele cele mai adanci din cele mai putin adanci si in cele mai putin adanci din cele mai adanci"
Gandindu-ne putin nu este lipsit de sens.

Mandy
junior
junior

Mesaj de Mandy » 21 Oct 2004, 21:25

Eugene. intr-adevar mono-ul este mai rezistent la abraziune in sensul ca nu se "roade" asa rau ca si textilul, insa cand e vorba de chestii taioase cum sunt scoicile, mono-ul se reteaza mai repede. Incerca sa tai textilul cu un cutit care nu e f bine ascutit si dupa aia incearca cu mono-ul. Eu am incercat. Sa vezi cat freci pe textil si cand il pui pe mono e gata. Textilul se roade putin cate putin pe cand mono-ul se reteaza pur su simplu.
Concluzie (a mea): textilul rezista mai putin la "frecus", iar mono-ul mai putin la "taietori".

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 27 Oct 2004, 11:19

Pt Adrian Frunza:

1. N-am pretentii de Terminator. Doar de Rambo!
2. Daca citeai cu atentie, observai ca pescuiesc salau in Razelm. Si daca imi arati o singura piatra in Razelm (cu exceptia celor din diguri) mi-o leg de git si ma arunc in primul prag (inexistent si ala) din lac.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Scrie răspuns