STIUCA
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
depinde de zona,de anotimp,de apa,de obiceiurile stiucilor din zona,de preferintele pescarului......
fiecare va veni cu versiunea lui...
eu am luat stiuca cel mai bine la oscilante,voblere si ceva la shad.

fiecare va veni cu versiunea lui...

eu am luat stiuca cel mai bine la oscilante,voblere si ceva la shad.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
primavara devreme, imediat dupa prohibitie am prins foarte bine la shad de 10cm,alb, galben-negru.... oricum am prins mai bine decat la linguri si alte zdranganele...
acum depinde si de apa unde pescuiesti, daca esti intr-o apa blindata de bradis,[70%din baltile cu stiuci] s-ar putea sa nu faca 2 lei parerea mea.
unde dau eu nu e nici bradis si apa are medie de 4 metri.
acum depinde si de apa unde pescuiesti, daca esti intr-o apa blindata de bradis,[70%din baltile cu stiuci] s-ar putea sa nu faca 2 lei parerea mea.
unde dau eu nu e nici bradis si apa are medie de 4 metri.
Parerile pot fi 1000 ...
Depinde, cum au spus si altii, de topografia locului..
In general, daca e predispusa, stiuca pune botul camla orice tip de momeala adaptata locului de pescuit!
De exemplu nu are rost sa dai cu "gume" in ape putin adanci si cu vegetatie ff deasa, cum nu are rost sa pui rotative sau oscilante usoare in ape de 4-5 metri adancime...
Eu, in general dau la stiuca cu rotative ff mari, gen Mepps nr 4, metalice sau fluo, sau MeppsLusox...
Unii spun ca se prinde mai bine la oscilanta...insa eu sunt prea lenes.....
Fir intins!!!
In general, daca e predispusa, stiuca pune botul camla orice tip de momeala adaptata locului de pescuit!
De exemplu nu are rost sa dai cu "gume" in ape putin adanci si cu vegetatie ff deasa, cum nu are rost sa pui rotative sau oscilante usoare in ape de 4-5 metri adancime...
Eu, in general dau la stiuca cu rotative ff mari, gen Mepps nr 4, metalice sau fluo, sau MeppsLusox...
Fir intins!!!
-
- utilizator nou
Ia incearca "gume" mari in montura fara cap de plumb (nu zic jig ca sa se potriveasca cu guma). mai ales la apa mica.cipcop scrie:Parerile pot fi 1000 ...
Fir intins!!!
In rest sa uram cu toti stiucilor sa se binedispuna

Esteeeeeee!
stiuca...frumos peste
ca sa nu repet ce tot s-a zis aici din experientza mea in delta merg bine oscilantele de 8-12gr argintii iar dimineatza si seara la apus...cele aurite, twisterele doar in combinatie cu rosu iar la wobler ..rar! poate asa-s obisnuite, localnicii si-au facut din linguri, linguritze si le-au atasat o atza rosie la coada si au succes pescuind.
pe cand in lacurile din zona orasului doar la rotativa am prins si la shad la oscilantele rar....deci totul conteaza!!
ca sa nu repet ce tot s-a zis aici din experientza mea in delta merg bine oscilantele de 8-12gr argintii iar dimineatza si seara la apus...cele aurite, twisterele doar in combinatie cu rosu iar la wobler ..rar! poate asa-s obisnuite, localnicii si-au facut din linguri, linguritze si le-au atasat o atza rosie la coada si au succes pescuind.
pe cand in lacurile din zona orasului doar la rotativa am prins si la shad la oscilantele rar....deci totul conteaza!!
Nu rade de visele oamenilor. Oamenii care nu viseaza, nu au mare lucru!
Asa e ,in delta localnicii folosesc cu preponderenta oscilantele dar eu personal nu am vazut diferenta asa de mari fata de vbl.Depinde de toti factorii implicati daca merge mai bine la oscilanta sau vobler,eu nu am vazut diferente asa de mari cum le descrii tu.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!