STIUCA

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Avatar utilizator
Dreamer
Moderator
Moderator
Mesaje: 742
Membru din: 20 Mai 2005, 14:13
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de Dreamer » 22 Mar 2006, 21:45

Am prins aproape numai la vobler stiuci, la oscilante cand si cand...
Mai sunt si silicoanele...mai ales alea in forma de stuk..starnesc instinctul de..canibal.. :oops: al stiucii, nu al meu :lol:
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

mishu fishu
junior
junior
Mesaje: 39
Membru din: 11 Feb 2006, 22:55
Localitate: Bucuresti

Mesaj de mishu fishu » 22 Mar 2006, 22:01

Am observat ca pe canale cu apa limpede (nu in Delta) stuca merge foarte bine la twistere albe 6-8 cm . Un avantaj ar fi ca la jig nu agata asa cum agata triplele de toate cioatele de pe fundul apei .

Avatar utilizator
Cati
senior
senior
Mesaje: 400
Membru din: 23 Ian 2006, 19:12
Localitate: Hunedoara
Contact:

STIUCA

Mesaj de Cati » 23 Mar 2006, 02:25

Daca zici ca nu pescuiesti de mult timp la stiuca iar in cazul in care nu folosesti , de mult timp, woblere , oscilante, rotative etc. eu sint de parere ca ar trebui sa patrunzi , pentru inceput , in taina pescuitului cu naluci unde exista o multime de asa-zise reguli si secrete . Am vazut de nenumarate ori "specialisti" furati de finetea si puterea vergii , care uita efectiv de principiul punerii lin pe apa a nalucii (sau nu stiu s-o faca ) ; una este cind vrem sub orice chip sa lansam cit mai departe , fara control total asupra intregului sistem , iar in final cind naluca atinge apa , obtinem un plescait puternic , iar alta este sa controlam lanseul prin precizia si finetea cu care naluca ajunge in apa , zgomot abia perceput de noi dar ...nu si de adversarii nostri ! In acest caz , o retinere discreta a nailonului si un mic balans pe vertical din virful vergii te scot din incurcatura . La pescuitul stiucii in balti . lacuri, canale, unde vegetatia este abundenta , se cere in primul rind precizie in lanseuri . Primavara , dupa topirea ghetii , cauta locurile cu apa mai putin adinca ,linga pilcuri de vegetatie, acolo i-si fac aparitia si pestisorii ; nu prezenta lor trebuie sa te ingrijoreze ci dimpotriva , lipsa acestora ! ei formeaza hrana stiucilor si in preajma lor, sansele de a intilni un rapitor, sint mai mari ! Naluca trebuie sa fie usoara si spectaculoasa in evolutie la recuperari foarte reduse . Eu am avut rezultate bune la rotative nelestate pe ax. Exemple sint multe dar din pacate spatiul nu ne permite sa le enumeram pe toate , in schimb te-as sfatui sa cauti Cartea Tinarului Pescar Sportiv de SILVIU TEODORESCU s-au -Pescuit din Delta in Carpati -VICTOR TARUS. Desigur , conteaza si naluca pe care o folosesti dar asa cum s-a spus in rindurile de mai sus , o mare influenta asupra ei o au timpul si mediul inconjurator ; dupa citiva ani buni de pescuit , ai sa ajungi singur sa decizi , printr-o scurta privire a locului , marime , forma , greutate , culoare etc... Crede-ma , in majoritatea cazurilor ...FUNCTIONEAZA..!

Cati

Avatar utilizator
Swordfish
junior
junior
Mesaje: 35
Membru din: 14 Mar 2006, 20:48
Localitate: Caransebes

Mesaj de Swordfish » 23 Mar 2006, 12:47

CATI,

La stiuca am inceput sa pescuiesc cam de aproape un an, si cel mai mult am pescuit la rotative mari si pe la sfarsitul anului trecut am inceput sa dau la twistere (albe cu spate negru,arginti mai multe tipuri),am avut rezultate destul de bune dar nu a sarit nici una mai rasarita.Poate nici balta nu mai are exemplare asa de mari.
Mersi pt sfaturi, la prima ocazie am sa le pun in practica.
Fir intins!!

Avatar utilizator
Cati
senior
senior
Mesaje: 400
Membru din: 23 Ian 2006, 19:12
Localitate: Hunedoara
Contact:

Stiuca

Mesaj de Cati » 23 Mar 2006, 15:25

Sonia , Adi are dreptate atuci cind zice ca" in alte parti e invers" ! ; dupa regula (daca putem spune ca exista o regula) , dimineata folosim nichel , argint , la amiaza nuante de albastru s-au verzui , iar pe inserat cuprul , nuante roscate .Vorbim de apele cu o vizibilitate f. buna, dar de cite ori respectam ceea ce am spus mai sus ? cei care au analizat aceasta problema , au dreptate , eu am incercat de nenumarate ori sa o pun in practica si rezultatele nu s-au lasat pre mult asteptate ! Acuma sa nu crezi ca eu pescuiesc numai asa , ca la carte . Am partide de pescuit in care am speculat acel comportament ciudat al stiucii de a ataca numai momeli nichelate sau vopsite strident, la mijlocul zilei, pe un timp insorit . Nu numai stiuca are acest comportament , exemplu , anul trecut la OB. LOTRULUI , tot la amiaza pe un soare cumplit , urmaream din barca curcubeul care muscarea in nestire ; apa , oglinda...Voblere, oscilante, rotative... urmariri si foarte putine atacuri ..?! Am avut ideea de a pune o oscilanta nichelata de vreo 3 cm. si... a inceput macelul !!! Pastravii parca inebunisera , atacau hotariti imediat ce naluca parcurgea citiva metri prin apa . Le-am vindut pontul si colegilor mei care au avut aceleasi rezultate . Procedeul l-am pus in practica si la OASA in aceleasi imprejurari dar...nu mi-a mai mers..! Acolo, dupa cite am observat , tot cuprul si griul-plumburiu detin suprematia .
Explicatia tuturor intrebarilor pe care ni le punem in legatura cu tipul , marimea si culoarea nalucilor ar consta in faptul ca sint unele momente din zi , in care rapitorii se comporta contrar asteptarilor noastre .

Cati

Avatar utilizator
littlefish
junior
junior
Mesaje: 59
Membru din: 31 Aug 2005, 11:49
Localitate: Drobeta Turnu Severin

Mesaj de littlefish » 23 Mar 2006, 22:28

Sunt adeptul oscilantelor in general, dar as vrea sa incerc o data si pescuitul cu momeli injectate, vezi http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/uleios/nav/3
Totodata mi s-au parut interesante si urmatoarele articole:
http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/voblere/nav/5
http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/stiucaviu/nav/3
http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/lanaluci/nav/6
Daca totul pare sa mearga bine, cu siguranta ai omis ceva.

lucian_marza
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 24
Membru din: 14 Mai 2007, 10:15

Mesaj de lucian_marza » 17 Mai 2007, 12:32

Am citit si eu mult de pe forum cu privire la "tot felul" si vreau si eu sa va zic ceva..Ca se tot vorbeste de naluci atata...ca doar despre ce sa se vorbeasca... :) Am o cunostiinta , un prieten bun, asa mai in varsta, experimentat si el in ale spinningului.. vorbim mult amandoi pe tema asta si va voi spune ceva interesant, ce el mia povestit..Cica mia zis ca intro dimineata sa dus la stiuca pe o balta...In cateva ore avea vreo 3-4 stiuci..asa cam la kil ..La un moment dat vine in preajma un copil si incepe sa se uite si el, sa vada cum "se da la peste" si incerca sasi dea si el seama ..cum se prinde...Copilul pleaca si se intoarce dupa vreo ora cu un batz, si incepe si el sa dea..Si facut si el o naluca dintro....LINGURA ..normala, a legato cu fir, si dadea si el prin apa..cateva "lansari" si ditamai stiuca(in jur de 5-6 kg)..o scoate, si se duce..si uite-asa....Cred ca uneori nu conteaza decat o sclipire prin apa, si stiuca sare..sa ma corectati daca nu e asa..am zis uneori..nu sunt eu asa experimentat,de aceea astept sfaturi..

mihaitzzza
junior
junior
Mesaje: 46
Membru din: 10 Sep 2007, 11:18

Mesaj de mihaitzzza » 16 Sep 2007, 10:33

g.stiuca scrie:...twisterele doar in combinatie cu rosu...
Am luat si eu acum cateva zile niste twistere de 8 cm(nu's de firma cunoscuta...nici nush exact ce firma sunt). Sunt albe complet si au capul rosu...am sanse sa prind vre-o stiuca cu ele?

Avatar utilizator
cipic
veteran
veteran
Mesaje: 1080
Membru din: 09 Dec 2006, 15:59
Localitate: Bucuresti

Mesaj de cipic » 16 Sep 2007, 12:48

Daca ar fii stiuca asa de proasta sa se arunce in tot ce misca sau straluceste acum n-am mai fii vb de stiuca decat la timpul trecut :)
Copilul ala a avut noroc la prima partida si nu cred eu ca a scos el stiuca de 5-6 kile,poate 5-600 de grame :lol: ,sa scoti o stiuca de 5-6 kile pe mal iti trebuie ceva experienta doar nu o aduci moarta :D :lol: :lol: :lol: !!!

Avatar utilizator
ringogabi
senior
senior
Mesaje: 374
Membru din: 03 Feb 2007, 13:10
Localitate: Iasi

Mesaj de ringogabi » 16 Sep 2007, 20:49

Naluca cea mai buna este cea care "prinde" pestele.
Cel mai indicat ar fi sa mergi cateva partide cu cineva care cunoaste baltile in care doresti sa pescuiesti, trage cu ochiul la naluci si incearca si tu!
Cateva sfaturi:
- apa cu multa iarba care creste pana aproape de sufrafata: vobler floating, preferatul meu Rapala Jointed, 11 cm, culoare perch.
- balti cu apa "bahlita", dar cu fund curat, twister alb cu sclipici de 10cm.
- balti cu apa mai curata, twister verde cu scipici, plus lingure rotative Meps.
Lista ar mai putea continua, e mult mai mare, dar nu are sens sa ma intind.
Dupa cum observi fiecare si-a facut o parere oarecum diferita de ceilalti, in functie si de specificul fiecarei balti.

Scrie răspuns