Stiuca Mare

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
exu...
utilizator constant
utilizator constant

Stiuca Mare

Mesaj de exu... » 10 Dec 2006, 21:16

Cel mai mare exemplar, prin de mine, a avut 82 cm si fro 4 kile, am luat'o pe cand dadeam dupa salau, cu struna, stiind ca predomina stiuca p'acolo...
Pescuim mereu stiuca, uneori mai si prindem :twisted: insa exemplarele capitale, sunt rare...exista ceva reguli, legate de dentitie, de anotimp, de, vreme, de presiune atmosferica, de adancime???...unde, cum, cu ce si in ce vreme, putem prinde stiuca mare :?:
ÃŽmi plac peştele...

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 10 Dec 2006, 22:26

Daca dai la artificiale e destul de greu sa stabilesti o regula! Cea mai mare regula e sa fie exemplare capitale in zona! La viu se schimba prob! Momeala mare inseamna in general stiuca mare! Capitalele sunt de obicei solitare si daca stii un loc unde ai vazut-o ca ataca acolo o cauti cu viu si de obicei o si iei ! Dar nu totdeauna!
Cea mai mare a mea are cam 10.7 kg si am luat-o la un caras de 300g!
Asa ca .............

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 10 Dec 2006, 22:43

:shock: si cu ce ai "priponit" carasu ala? , ai vanato (in sensu ca ai vazuto si ai zis sa dai dupa ea) ?
Cea mai mare a mea 5.4kg la lingura = pura intamplare , dadeam dupa avat si mi s-a incurcat firu la tambur si a cazut mult lingura...dar la cat am dat dupa stuk consider ca nu exista regula la artificiale si nici anotimp...inca nu sunt convins de selectivitatea nalucilor topwater(slider floating si popper) asupra stiucilor mari, insa consider ca stiuca mare ( > 4kile ) sta mai jos de 1 m (parere personala)- perioada februarie - aprilie exclusa din calcul

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 11 Dec 2006, 00:07

rosu r. scrie:Daca dai la artificiale e destul de greu sa stabilesti o regula! Cea mai mare regula e sa fie exemplare capitale in zona! La viu se schimba prob! Momeala mare inseamna in general stiuca mare! Capitalele sunt de obicei solitare si daca stii un loc unde ai vazut-o ca ataca acolo o cauti cu viu si de obicei o si iei ! Dar nu totdeauna!
Cea mai mare a mea are cam 10.7 kg si am luat-o la un caras de 300g!
Asa ca .............
spinning .........

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 11 Dec 2006, 11:23

Pai ptr spinning e cam greu sa stabilesti o regula! De obicei naluca mare aduce stiuca mare dar nu totdeauna! Rezultate bune am avut cu voblere mari 12cm si shad la fel de mari! Astea de obicei mai mult taraite pe fund unde stiam ca este stiuca mare! Atacul de obicei e destul de fin , mai ales la shad !
Dar cum am mai spus , cea mai imp conditie este sa existe crocodilu acolo! Sa il faci sa manance naluca ta este alta problema!
Ptr Irod , nu sunt adeptul datului la peste viu dar atunci cand te refuya sistematic la orice naluca ii dai , incerci si dinastea ca incepi sa cedezi nervos!

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 11 Dec 2006, 12:55

@pikeman
Vreau sa iti spun ca cele mai mari stiuci care le-am prins (intre 5 si 7.5 kg) le-am prins toate in perioada sfarsit de martie-inceput de aprilie, deci, din punctul meu de vedere este cea mai buna perioada de pescuit stiuca - stiu ca o parere generala este aceea ca tomna se numara ...stiucile, dar pentru mine toamna aia e prin aprilie :). Ce-i drept, pescuiesc exclusiv la artificiale, asa ca nu ma pot pronunta vis-a-vis de pestisor viu.

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 11 Dec 2006, 13:02

Ca veni vorba de stiuci mari , care mai este treaba pe la Sacalaia?
Se mai prind ceva capitale sau tot marlite ?
Ca ultima data cand am fost nu am vazut nimic sarit de 2 kg desi stiu ca sunt ceva dinozauri in lacu ala!

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 11 Dec 2006, 13:05

Ptr Pikeman!
Am vanato ca stiam ca e acolo , am vazut 2 atacuri de ma speriat si am incercat sa o iau la artificiala si a zis ca nu ii place metalul , si atunci iam dat un caras pe masura! Bat puternic , mulineta mare , fir sanatos si multa rabdare ! Si a iesit la lumina, dar ft greu ca era in curent! Dar a meritat toata osteneala ! Nu stiu daca la bat de spin o vedeam afara!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Dec 2006, 13:06

rosu r. scrie: Ca ultima data cand am fost nu am vazut nimic sarit de 2 kg desi stiu ca sunt ceva dinozauri in lacu ala!

De unde stii ca sunt dinozauri?

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 11 Dec 2006, 13:11

Daca ai fost vreodata la Sacalaia o sa intelegi despre ce dinozauri vorbesc!
Cateva sunt prinse de nea Sile , si sunt destul de mari , cateva sarite de 10 kg, plus ceva trofee vazute pe la localnici , ca am neamuri acolo si merg destul de des ! Si localnici stiu cel mai bine care e treba acolo! Dar acolo predomina pesc la viu!
Si acolo am vazut prima data si ultima oara pe cineva plimbat cu barca de stiuca , pe care indiferent cat sa chinuit nu a reusit nici macar sa o ridice langa barca sa o vedem si noi!
Daca mai e cineva care merge acolo poate sa confirme ce e acolo!

Scrie răspuns