stiuca la voblere in lacuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Ce ai luat de la copil? Lingura sau ancora?ed scrie:se pare ca eu sunt mai stangaci cu prinsul la vobler dar in schimb am luat una aproape de kil, la o ling de bucatarie gaurita si pus o ancora pe care am luat-o de la un copil de 10 ani care prindea marlite cu ea,ca am ramas fara oscilante
Si cum... l-ai lasat pe bietul copil fara oscilanta?

In ceea ce priveste voblerele, conteaza (cred) destul demult si paternul... Incearca un Salmo minnow culoare D... Am avut rezultate foarte frumoase (pana mi l-a halit de tot)

voblere, nu?
salutari!
ma bag si eu in discutie, ca sunt si eu un colectionar de voblere. eu personal am cea mai mare incredere in voblere din toate artificialele. pacat ca sunt si cele mai scumpe. dar deh, dai un ban, da' stai in fata...
cu un salmo pike de vreo 10 cm floating am prins 3 zile la rand in acest week-end in leahova, pe langa gura portitei. nimic altceva nu a mers. dar asta rupea. cum cadea in apa, jap, pe el. unele se pare ca sunt gandite foarte bine. cei de la salmo am observat ca au aceasta capacitate... de a le gandi. bine, si yo-zuri stiu ce fac...
ma bag si eu in discutie, ca sunt si eu un colectionar de voblere. eu personal am cea mai mare incredere in voblere din toate artificialele. pacat ca sunt si cele mai scumpe. dar deh, dai un ban, da' stai in fata...
cu un salmo pike de vreo 10 cm floating am prins 3 zile la rand in acest week-end in leahova, pe langa gura portitei. nimic altceva nu a mers. dar asta rupea. cum cadea in apa, jap, pe el. unele se pare ca sunt gandite foarte bine. cei de la salmo am observat ca au aceasta capacitate... de a le gandi. bine, si yo-zuri stiu ce fac...
- costica_fishing
- veteran
pescuit in leahova
ce sa spun, teoretic e zona strict protejata. dar, ptr ca e si un dar, pe canalul care pleaca de la portita spre leahova e pe stanga cam la 1-1,5 km o japsa mica acoperita cam 50-60% cu iarba unde te lasa sa pescuiesti. aia se cheama leahova mica si e si ea protejata. daca stai la ei ("portita), nu retii pestele si ai si tu o fata de om cu bun simt, nu de infractor notoriu :twisted: , iti taie baiatul bon de 90k pe zi si te lasa sa te duci acolo sa dai. in leahova mare oricum nu are sens ptr ca e tulbure apa, nu se vede nici la juma de metru adancime. am incercat, dar nu a mers nimic acolo. si nici nu prea are iarba sau alt fel de vegetatie acvatica, deci si cu stiuca mai incet....
in asta mica e chiar o chestie de cum vb cu baietii de acolo de la receptie la portita, eu am insistat vreo 2 zile cu pescuitul, m-am plans ca nu am unde da, ca am carat scule de pomana etc. si au spus intr-un final ok, du-te. asta dupa ce le explicasem ca eu nu retin nici un peste de felul meu...
cam asta e. daca va mai intereseaza ceva, sunt pe aici....
in asta mica e chiar o chestie de cum vb cu baietii de acolo de la receptie la portita, eu am insistat vreo 2 zile cu pescuitul, m-am plans ca nu am unde da, ca am carat scule de pomana etc. si au spus intr-un final ok, du-te. asta dupa ce le explicasem ca eu nu retin nici un peste de felul meu...
cam asta e. daca va mai intereseaza ceva, sunt pe aici....
de la rapala rattlin,jointed,countdown mai apar prin trusa si niste yo-zuri salmo hornet,boxer care-l recomand ca sa zic asa incepatorilor are o bataie destul foare pronuntata in schimb cel mai mare succes l-am avut la mann's thin crankbait redcrow ce e interesant la acest model(fata de ce am in trusa) ca il recuperezi la ce adancime vrei cu o bataie destul de marunta
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe
Desi nu prea aveam incredere la inceput, am prins bine (cat a mersEraser scrie:care ar fii marimile cele mai potrivite la voblere?
7-9 ?
la cele de 4 nu ii nici o sansa?

Cele mai de succes naluci cred ca ar fi pike-urile de la Salmo.