stiuca la apa mica

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 27 Dec 2005, 23:35

Adelin scrie:
Michael scrie:Eu am observat ca stiuca mare,sta solitara in locuri cu apa adanca,dupa vreo buturuga,in zona copacilor cazuti in apa,tocmai de aceea sunt mai greu de scos,bine ca nu stiu stationarii cu peste viu unde sa-l planteze...i-am vazut,se plaseaza total aiurea...in loc sa caute zonele inaccesibile noua,spinnarilor :lol:
Misto! :lol: :lol: :lol:
Am dreptul sa-mi expun parerea?Sau trebuie sa "trec" de mishtoul tau la fiecare postare?Desi te crezi funny,sa stii ca nu prea esti...sau esti genul care rade singur la glumele pe care le face?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 28 Dec 2005, 18:06

Michael scrie:
Adelin scrie:
Michael scrie:Eu am observat ca stiuca mare,sta solitara in locuri cu apa adanca,dupa vreo buturuga,in zona copacilor cazuti in apa,tocmai de aceea sunt mai greu de scos,bine ca nu stiu stationarii cu peste viu unde sa-l planteze...i-am vazut,se plaseaza total aiurea...in loc sa caute zonele inaccesibile noua,spinnarilor :lol:
Misto! :lol: :lol: :lol:
Am dreptul sa-mi expun parerea?Sau trebuie sa "trec" de mishtoul tau la fiecare postare?Desi te crezi funny,sa stii ca nu prea esti...sau esti genul care rade singur la glumele pe care le face?
Eu ziceam ca ti-ai expus parerea misto....asa ca... La multi ani! :lol: :lol: :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 28 Dec 2005, 18:59

La multi ani si tie Adeline :!: :wink:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Chief
veteran
veteran

Stiuca la apa mica

Mesaj de Chief » 03 Oct 2007, 08:48

Citeam ce au scris ceilalti pescari si parerea mea este urmatoarea:
Stiucile mari, pe rauri, sunt teritoriale, au loculire lor unde se adapostesc, vaneaza, depun icre. Ies destul de des la apa mica, mai ales in anotimpurile reci, cand se rareste pestele prada, si iese in mal unde apa e mai calda si se aduna pestisorii. Daca malul raului are si vegetatie abundenta, mai mult ca sigur ca va fi si stiuca acolo. Intr-adevar cauta multe adaosturi subacvatice de unde poate pandi si ataca dar cel mai bine se simte in vegetatie submersa unde se poate camufla perfect.
Pe lacuri se schimba putin treaba, parerea mea. Nu vorbim de Delta unde sunt zone (pentru cei mai comando si cu pile) unde se prind frecvent exemplare aproape de 10 kile sau peste. Pe lacurile de deal si ses, la apa mica vor veni mereu doar marlite. Accidental exemplare mari, dar pur accidental. Aici, stiucile pot circula in voie, orice parte a lacului oferind aproximativ aceleasi structuri si relief. Sa nu mai vorbim ca odata cu schimbarea anotimpurilor, adancimea lacurilor variaza, in lunile toride de vara putand scadea si cu 20-30 de cm pe saptamana in lipsa ploii. La fel, vegetatia vara infloreste si ocuma majoritatea zonelor lasand doar culoare. Deci stiucile sunt obligate sa-si schimbe locurile.
Stiucile mari sunt oricum mai versate. Cele mici se lasa mult mai tare prada instinctului si se aventureaza, nu odata atacand lingura sau voblerul chiar cand te pregatesti sa il scoti din apa. Repet. Pe lacuri! Aici daca e o zi linistita si apa foarte limpede, mai ales toamna cand vegetatia scade, stiucile mari vor fii mereu la 20-30 de metri de tine cel putin. Asta daca nu ai o insula plutitoare, un culoar sau o tufa mare de bradis dupa care sa lansezi naluca. Am avut zile in care, pe lac de ses cu adancimea de 1-1,5 metri, dar abundent in vegetatie, imi vedeam lingura la 20-30 de metri sub apa asa limpede era. Eu pescuiam cam in apa de 50 de cm. Am avut rezultate bune cu Slider de la Salmo, pescuind in apa relativ mica, dar la 30-40 de metri distanta. E si foarte spectaculos. Am avut odata si doua urmariri in acelasi moment, stiuca ajunsa mai tarziu refuzand atacul la intalnirea cu cea capturata. Mai astept comentarii. Fir intins!

Busta
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Busta » 05 Oct 2007, 20:20

Este un canal pe la noi in Timis apa mica de 40-50 cm- max 1m ( acuma cu seceta asta) si jumate iarba sumate apa - la popper e o distractie sa "te joci" cu marlitele.Poti prinde si 10-15 ( eu am luat 8 in vreo 4 ore) :P - sunt si mari dupa auzite dar nah nici una luata.

Scrie răspuns