stiuca la apa mica
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
ok,probabil si din cauza ca pe unde merg eu predomina apa adanca,doar unele golfuri cu plaje unde am luat doar marle,la distractie,vara.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
- tiberiu
- utilizator nou

salutare. fir intins.
wilddanube scrie:Tiberiu a scris
[Stiucaritul pe apa mica e mai spectaculos, dar nicidecum mai productiv. Pe ape adanci, adaptandu-ti stilul de recuperare la configuratia fundului apei, vei vedea de ce noi astia mai batrani spunem ca pe alea mari le luam "pe cadere".quote].Am opservat ca stiuca se prinde bine la apa mica,decit in apa adinca
Cu pestisorii vii e alta poveste
Corect...Cine n-are un batran sa-si cumpere!!!

Pina a inghetat apa am facut mai multe iesiri la stiuca.De-a dreptul fascinant.Adincimea apei de max. 1 metru(de regula 0,5) te facea sa-ti tremure picioarele cind vedeai atacul.Nu am pescuit tot anul(datorita inundatiilor) cum am facut-o acum.Chestia e ca trebuie sa fii mai siret decit ea......................Si cind ma gindesc ca se incalzeste afara.

Eu aprope toate stiuciile pe care le-am prins pe Timis, le-am prins cum spune si Calone in lungul malului in general la apa mica,poate chiar toate. E adevarat ca nu am avut capturi capitale poate are dreptate si Michael nu am idee in ce zone pescuieste dumnealui pe Timis?
Pe lacuri si balti pot sa spun linistit ca desi nu am pescuit asa de mult am prins si in larg la apa mai adanca dar ca marime pot spune ca nu se diferenteaza in functie de adancimea apei ci parerea mea ca in functie de topografia locului,cat de salbatic este sau cat de umblat(subliniez parerea mea).
Pe lacuri si balti pot sa spun linistit ca desi nu am pescuit asa de mult am prins si in larg la apa mai adanca dar ca marime pot spune ca nu se diferenteaza in functie de adancimea apei ci parerea mea ca in functie de topografia locului,cat de salbatic este sau cat de umblat(subliniez parerea mea).

Eu am observat ca stiuca mare,sta solitara in locuri cu apa adanca,dupa vreo buturuga,in zona copacilor cazuti in apa,tocmai de aceea sunt mai greu de scos,bine ca nu stiu stationarii cu peste viu unde sa-l planteze...i-am vazut,se plaseaza total aiurea...in loc sa caute zonele inaccesibile noua,spinnarilor 

dar,vara,cand scade nivelul Timisului si dispare curentul aproape complet,incepe rapitorul(toti) sa migreze,pe mijlocul albiei raului,deci,atunci singura regula este ca nu e nici o regula 

Eu mai mult in balti am prins si canale.Dar acu situatia e alta pentru ca in toamna Prutul a inundat portiuni bune de mal si a intrat stiuca(nu mai mare de 1kg).In retragere s-au format balti 100-150 m diametru cu apa de 1 m max(poate si 1,5 in gropi)Malurile nu sint curate ci pline de copaci cazuti,cioate, buruiana(am poze de pe mobil) asa ca are unde sa se ascunda cumatra.Ca sa pescuiesti trebuie sa te strecori printre ele sa cauti un loc din care sa lansezi si chiar sa te cateri pe cioatele cazute in apa facind echilibristica ,totul ca sa prezinti naluca din unghiul in care crezi ca stiuca poate sa atace.Si atunci iti tremura de 2 ori picioarele ca esti instabil.Mai greu e sa scoti cumatra din apa,facind eforturi in urechea interna.Pina sa nu mai simti bataile inimii in vena jugulara,esti din nou pe cioata.In Dunare am prins numai la stationar.Dar trebuie sa mentionez ca in apa mica iti trebuie linguri usoare si mana fina.Am matrita si imi fac singur tinichelele care dau cel mai bun rezultat.Alti pescari care folosesc linguri din comert,nu prea fac treaba.De fapt aduna toate rautatile din apa si le scot pe mal ceea ce ma enerveaza la culme caci strica locurile
Misto!Michael scrie:Eu am observat ca stiuca mare,sta solitara in locuri cu apa adanca,dupa vreo buturuga,in zona copacilor cazuti in apa,tocmai de aceea sunt mai greu de scos,bine ca nu stiu stationarii cu peste viu unde sa-l planteze...i-am vazut,se plaseaza total aiurea...in loc sa caute zonele inaccesibile noua,spinnarilor

am gasit un loc pe prut, in care cumetrele trec de bariera de copaci scufundati si stau in apa de 30 40 cmla vedere.in 3iesiri, folosind cam tot ce am prin trusa abia am convinso pe una sa urmareasca naluca vo juma de metru, abia in a4a iesire am reusit sa le fac pe vreo 4 sa se miste, iar una chiar ainhalat un grub sidef de 8 fara sa simt in varga.am intepato cind miam dat sema ca nu vad vermele si am scoso jumate afara ca sa scuipe.miine sper so scot la un vin fiert so poza.daca ma pupa va spun