Stiuca in ape reci...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

fishi
veteran
veteran

Stiuca in ape reci...

Mesaj de fishi » 18 Noi 2005, 09:55

Vin cu o intrebare pentru toata lumea.
Unde putem gasi stiuca in perioada rece (adancimi,langa mal,in larg)si cu ce naluci preferati sa o cautati.Precizez ca apele sunt foarte limpezi .Am tot cautat-o si nu prea am gasit-o(poate nu am cautat unde trebuie).Ma intereseaza atat pe rau(Olt ,zona Fagaras) cat si pe balti(aceeasi zona).

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 18 Noi 2005, 10:44

Stiuca prefera apele statatoare sau cu un curent slab. In rauri care au un curs rapid nu se gasesc. In baltile unde exista stiuci, pot fi gasite la marginea zonelor cu stuf sau vegetatie subacvatica, dar si in larg. Stiuca se poate prinde cu orice naluca artificiala chiar si cu streamer, problema este ca baltile in care pot trai stiuci sunt cam rare.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 18 Noi 2005, 11:49

Multumesc pt raspuns,intrebarea era pt apele reci de acum .La buza stufului apa poate avea 15cm sau 1m .Cu nalucile am incercat in zonele unde luam asta toamna si la 30-40cm adancime si nu am mai facut nimic.

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 18 Noi 2005, 13:21

In cazul in care apa se raceste brusc cardurile de pestisori prada se deplaseaza spre zonele unde apa are adancime mai mare, zone pe care le urmaresc si stiucile. In acest caz ar fi util un sonar.

Thanatos
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Thanatos » 18 Noi 2005, 13:38

in apele reci gasesti stiuca pe fundul apei, acolo unde lacul este cel mai adanc. pentru asta foarte eficient este un jig mare, foarte vizibil (alb/rosu).

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 18 Noi 2005, 13:55

In ultima vreme am prins stuk numai la apa cea mai adanca din lacul in care dadeam deasupra vechi vai peste care s-a format lacul. :wink:

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 18 Noi 2005, 15:48

Nalucile cam pe unde trebuie sa evolueze?Deasupra substratului ?mai sus?pe langa maluri?Ce naluci se preteaza la apa rece?

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 18 Noi 2005, 23:52

In canale,unde poate fi intalnita stiuca cand apa s-a racit deja?Probafil ve-ti raspunde ca tot in apa adanca.Dar,daca pe o lungime de 1 km de canal nu exista diferenta de adancime mai mare de 30/40 de cm si atancimea apei in medie este de un metru ce este de facut.Sper ca intrebarea mea nu este prea absurda si va rog sa imi raspundeti daca sunteti mai priceputi decat mine.
Salut si fir intins!
C&R, please!

SoSoo
junior
junior

Mesaj de SoSoo » 19 Noi 2005, 01:23

Buna intrebare asta cu stiuca pe ape reci si eu as vrea un raspuns cat de cat...
Am observat ca perioada cea mai ok de stiuca nu este iarna ci vara-toamna acum umblu dupa ea de nebun unde altadata o prindeam linistit.
Pe canale, eu cand apa e asa rece am observat ca se prinde mai bine pe mijloc la apa mai adnca,pe rauri inca nu am pacalit-o in aceasta perioada si credeti-ma ca am incercat :? si mai incerc.Cred ca chestia cu apa adinca e ok dar eu sunt de parere ca pe apa rece o gasim mai greu se ascunde in barlog si nu vrea sa muste voblerul ala obraznic ce trece pe la nasul ei... :D :D :D

noname
veteran
veteran

fgf

Mesaj de noname » 19 Noi 2005, 02:11

Nu vreau sa ma bag ca musca in lapte... nu-s experimentat ca multi de aici... dar eu am obtinut rezultate bune in ape reci la stiuca cu oscilante medii si voblere recuperate destul de incet(ma rog in fct de naluca) in canale,.. in zonele unde apa depasea 1,5 m.... Ataca destul de frumos.. dar sunt altii in ,masura sa va vina in ajutor,.. mai mult de cat "yo" :lol:

Scrie răspuns