Stiuca in ape reci...
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Stiuca in ape reci...
Vin cu o intrebare pentru toata lumea.
Unde putem gasi stiuca in perioada rece (adancimi,langa mal,in larg)si cu ce naluci preferati sa o cautati.Precizez ca apele sunt foarte limpezi .Am tot cautat-o si nu prea am gasit-o(poate nu am cautat unde trebuie).Ma intereseaza atat pe rau(Olt ,zona Fagaras) cat si pe balti(aceeasi zona).
Unde putem gasi stiuca in perioada rece (adancimi,langa mal,in larg)si cu ce naluci preferati sa o cautati.Precizez ca apele sunt foarte limpezi .Am tot cautat-o si nu prea am gasit-o(poate nu am cautat unde trebuie).Ma intereseaza atat pe rau(Olt ,zona Fagaras) cat si pe balti(aceeasi zona).
-
- veteran
Stiuca prefera apele statatoare sau cu un curent slab. In rauri care au un curs rapid nu se gasesc. In baltile unde exista stiuci, pot fi gasite la marginea zonelor cu stuf sau vegetatie subacvatica, dar si in larg. Stiuca se poate prinde cu orice naluca artificiala chiar si cu streamer, problema este ca baltile in care pot trai stiuci sunt cam rare.
-
- veteran
In canale,unde poate fi intalnita stiuca cand apa s-a racit deja?Probafil ve-ti raspunde ca tot in apa adanca.Dar,daca pe o lungime de 1 km de canal nu exista diferenta de adancime mai mare de 30/40 de cm si atancimea apei in medie este de un metru ce este de facut.Sper ca intrebarea mea nu este prea absurda si va rog sa imi raspundeti daca sunteti mai priceputi decat mine.
Salut si fir intins!
Salut si fir intins!
C&R, please!
Buna intrebare asta cu stiuca pe ape reci si eu as vrea un raspuns cat de cat...
Am observat ca perioada cea mai ok de stiuca nu este iarna ci vara-toamna acum umblu dupa ea de nebun unde altadata o prindeam linistit.
Pe canale, eu cand apa e asa rece am observat ca se prinde mai bine pe mijloc la apa mai adnca,pe rauri inca nu am pacalit-o in aceasta perioada si credeti-ma ca am incercat
si mai incerc.Cred ca chestia cu apa adinca e ok dar eu sunt de parere ca pe apa rece o gasim mai greu se ascunde in barlog si nu vrea sa muste voblerul ala obraznic ce trece pe la nasul ei...

Am observat ca perioada cea mai ok de stiuca nu este iarna ci vara-toamna acum umblu dupa ea de nebun unde altadata o prindeam linistit.
Pe canale, eu cand apa e asa rece am observat ca se prinde mai bine pe mijloc la apa mai adnca,pe rauri inca nu am pacalit-o in aceasta perioada si credeti-ma ca am incercat

fgf
Nu vreau sa ma bag ca musca in lapte... nu-s experimentat ca multi de aici... dar eu am obtinut rezultate bune in ape reci la stiuca cu oscilante medii si voblere recuperate destul de incet(ma rog in fct de naluca) in canale,.. in zonele unde apa depasea 1,5 m.... Ataca destul de frumos.. dar sunt altii in ,masura sa va vina in ajutor,.. mai mult de cat "yo"