Stiuca in ape reci...
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Am prins stiucu in ape reci - pe raul Poganis, dar la peste viu si chiar si in curent. Am pus-o intentionat in curent, tocmai pentru a testa daca ataca si acolo. A venit. Apoi de obicei, intr-adevar ele stau la apa mai adanca (gropane), dar si in coturi unde apa este de 30-50 cm adancime. Problema este ca stiuca mai marisoara sta si sub copaci cazuti in apa, ragalii, etc, dar la spinning nu prea ai cum sa dai acolo. Pe balta normal e alta poveste, dar mai rar balti cu stiucu. 

- wilddanube
- veteran
Va prezint scurt cazul deltei in sezonul rece
Prima intrebare care imi vine in cap cand sunt in barca pe natural si nu pune botu` este daca mai e acolo sau a migrat. Daca nu vad nici un semn plec sa o caut in alte parti. Daca e vreun semn (atac in stuf, puiet, caca de stuk pe bradis, etc) insist cu recuperari mai moi. Daca nici atunci nu vrea merg pe incinte inchise, in care stiu sigur ca este, si daca nici aici nu pune botu` spun ce zice tot omu`
- schimba dintii
- nu-i e foame
- scade apa
- creste apa
- e soare
- nu e soare
- nu e vant
- bate prea tare vantul
- nu e iarba stiucii
- e bahna la fund
- are paraziti pe corp deci nu umbla
- nu e puiet
- e prea mult puiet
- e tulbure apa
- e prea limpede apa
- e prea cald
- e prea frig
- barca e alba
- o sperie motorul
- o sperie ramele
- presiunea creste sau scade
- s-au mutat plaurii
- nu e solunarul bun
SAU MONOFILAMENTELE DE SUTE DE METRII SI-AU FACUT TREABA
Prima intrebare care imi vine in cap cand sunt in barca pe natural si nu pune botu` este daca mai e acolo sau a migrat. Daca nu vad nici un semn plec sa o caut in alte parti. Daca e vreun semn (atac in stuf, puiet, caca de stuk pe bradis, etc) insist cu recuperari mai moi. Daca nici atunci nu vrea merg pe incinte inchise, in care stiu sigur ca este, si daca nici aici nu pune botu` spun ce zice tot omu`
- schimba dintii
- nu-i e foame
- scade apa
- creste apa
- e soare
- nu e soare
- nu e vant
- bate prea tare vantul
- nu e iarba stiucii
- e bahna la fund
- nu e puiet
- e prea mult puiet
- e tulbure apa
- e prea limpede apa
- e prea cald
- e prea frig
- barca e alba
- o sperie motorul
- o sperie ramele
- s-au mutat plaurii
- nu e solunarul bun
fg
Pai in primul rand cre ca ai omis ce era mai important : ori nu e naluca buna
in al doilea am obs ca motorul barcii mai rau o scormoneste sa atace,.. iar ca nu trage cand isi schimba dintii e o poveste lunga, care dupa parerea mea e falsa ... am avut o grama de discutii pe tema asta si cu lipoveni si cu stiucari batrtani...
adic atunci cand isi schimba dintii aveam atac dupa atac si odat la 4,5 rateuri reuseam sa o aduc la mal, ciudat nu?

la noi e alta formula : cunoscatorii stiu ..wilddanube scrie:Va prezint scurt cazul deltei in sezonul rece
- schimba dintii
- nu-i e foame
- scade apa
- creste apa
- e soare
- nu e soare
- nu e vant
- bate prea tare vantul
- nu e iarba stiucii
- e bahna la fund
- nu e puiet
- e prea mult puiet
- e tulbure apa
- e prea limpede apa
- e prea cald
- e prea frig
- barca e alba
- o sperie motorul
- o sperie ramele
- s-au mutat plaurii
- nu e solunarul bun
acu 3 zile a mers , chiar si pana ieri . acu nu mai .
si asta de fiecare data

exact
mare dreptate are omul asta....la noi e alta formula : cunoscatorii stiu ..
acu 3 zile a mers , chiar si pana ieri . acu nu mai .
si asta de fiecare data )))
"saptamana trecuta a fost bestiala dom'le, tragea la orice,nici nu cadea lingura in apa. acu' nu stiu ce p..... ma'sii are ca nu vrea"
ne-am saturat de placa asta si ei totusi insista cu ea... de ce oare???

get a job and xxx more -- www.ejobs.ro
potzi incerca pe baltile de la Vistea..numa ca ai ceva de mers de la gara, acolo poti sa dai si la pestisor , sau la oscilante pentru ape mici ..fie rotative (nr 2-3)..vezi tu ca doar esti baiat mare
variante mai sunt destule ..Voila..Dridif.. aici poti sa dai si pe Olt si pe balti..oricum sunt foarte aproape una de alta...
Fir intins
p.s : se prinde la toate adancimile..

variante mai sunt destule ..Voila..Dridif.. aici poti sa dai si pe Olt si pe balti..oricum sunt foarte aproape una de alta...
Fir intins

Copilu' este adevarat ca sunt baiat mare(cu vreo 15 ani mai mare decat tine )Pe balta de la Vistea am fost vineri si am luat vreo trei .La Voila te invit pe tine pe balta sa prinzi ceva ,,la spining''.La Dridif este deja foarte jos lasata stiuca si dupa cum stii sau nu,jos este plin de crengi(pe canalul de fuga de sub baraj si inca vreo 250m mai jos)Apropo's cine a prins avatii aia multi din poza cu tine????sprosalmorapala scrie:potzi incerca pe baltile de la Vistea..numa ca ai ceva de mers de la gara, acolo poti sa dai si la pestisor , sau la oscilante pentru ape mici ..fie rotative (nr 2-3)..vezi tu ca doar esti baiat mare![]()
Fir intins
-
- senior
la ultima iesire in cadrul legal a "prietenilor pescari" si noi am cautat stiuca.logic la-nceput la apa adancaaaa,si cu tot felul de minuni(adica tot ce-avem prin truse si este unii care au),si canci...tot in stuf unde apa avea max juma de metru s-a prins.
explicatia?inca n-am gasit-o,poate la anu.ciudat fapt ca atunci cand vantul se linistea incepeau atacurile la suprafata.chiar ca iarna nu-i ca vara si mai cred ca stiucile de-acolo au probleme cu creierasul lor micut sau pur si simplu le lipseste o doaga.
al vostru coleg de suferinta
explicatia?inca n-am gasit-o,poate la anu.ciudat fapt ca atunci cand vantul se linistea incepeau atacurile la suprafata.chiar ca iarna nu-i ca vara si mai cred ca stiucile de-acolo au probleme cu creierasul lor micut sau pur si simplu le lipseste o doaga.
al vostru coleg de suferinta