SPINNINGUL SI SANATATEA

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 26 Ian 2007, 12:46

Ca tot veni ziua de Vineri si unii isi fac planuri pt weekend sa va spun si io o poveste :twisted:

In Noiembrie anu' trecut am iesit intr-o dupa amiaza ploioasa la "una scurta" la stiuca.
Partida a inceput naspa tinind cont ca baietii si-au adus aminte ca trebuia sa se intilneasca si cu mine pe la jumatatea drumului pina la balta asa ca au facut cale intoarsa. Planul era sa dam citeva ore si inainte de plecare sa-l ajut pe unul dintre prieteni sa-si recupereze niste voblere lasate intr-o salcie pe malul apei.
Stiucile n-au venit la intilnire, doar citeva mirle care nu meritau atentie asa ca ne-am dus sa facem "extragerea din copac". Pina la locul cu pricina a trebuit sa trecem prin mai multe tufe pline de spini mari. Ploaia nu se oprise iar pamintul era moale si alunecos.
Am coborit pe un mal abrut 8 sau 9m pina la salcia respectiva si am incercat mai intii sa o convigem prin metode pasnice (un fir textil ceva mai gros) sa ne dea voblerul. N-a vrut.
Colegul s-a hotarit sa utilizeze metode mai "dure", asa ca a scos o maceta care o avea adusa special pentru asta.
Avind cizme sold a incercat sa se aproprie de trunchiul copacului ca sa se catere si sa taie creanga ce tinea prizionere mai multe naluci.
Rezultatul a fost ca s-a afundat intr-un mil nisipos pina la genunchi si a ramas blocat prinzindu-si ambele picioare dupa niste radacini, continuind sa se afunde incet. Ca sa pot sa-l scot de acolo a trebuit sa fac un pat mic de crengi pe care m-am culcat pe burta, am bagat mina in mil si cu chiu cu vai am reusit sa-i scot un picior din capcana. Cel de-al doilea si l-a scos singur dupa ce a renuntat la cizma. Intr-un final am recuperat-o si pe aia.
Cum de pescuit, recuperat naluci si altele ne trecuse cheful asa ca am hotarit sa plecam.
Eu am reusit sa urc malul din a doua incercare. Colegul nu, e ceva mai plin decit mine cu vreo 15-20 kg. Ajungea pina la un punct si de acolo aluneca din nou. Am coborit, i-am luat bagajul si am urcat din nou malul. A incercat din nou fara succes.
La urmatoarea tentativa a facut o mare greseala: s-a folosit de maceta ca punct de sprijin. A alunecat din nou, mina i-a alunecat pe lama si s-a ales cu taietura diagonala in palma dreapta de vreo 10-12 cm care i-a atins si o artera (?) de la degetul aratator. Singele a tisinit instantaneu si i-a umplut hainele, omul s-a facut alb la fata si s-a inmuiat. Lama la maceta mai era plina de rugina si nu mai zic de milul si noroiul care era deja pe noi si pe miinile noastre... Am coborit iar si cred ca doar adrenalina a fost cea care ne-a ajutat sa urcam malul din prima, rapid si fara poticniri.
Dupa aia... gasit al 3 lea coleg... mers cam 1.5 km pina la masina... direct la spital la urgente... anuntat nevasta omului ... operatia de rigoare... etc.

"Actiunea" nu se termina aici. Am ajuns acasa murdar, obosit si marcat. Un dus ferbinte era tot ce doream in momentul ala. La fel ca multi altii nu fac dus imbracat asa ca am incercat sa-mi dau pantalonii jos. Surpriza. Nu vroiau sa coboare de genunchiul sting agatindu-se in "ceva" in lateralul genunchiului. M-am uitat mai atent si am gasit o "chestie maro" ce iesea cam 2-3 mm. Mirat am extras "chestia" ce s-a dovedit a fi un spin de 2 cm sic care efectiv nu stiu cind l-am "colectat".
Probleme cu genunchiul am si acum. Banuiesc ca a afectat un tendon sau un cartilagiu ca nu prea mai am baza in el.

Povestea nu e rezultatul imaginatiei mele bolnave ci efectiv s-a intimplat.
Fir intins si frine fumeginde ! :P
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 26 Ian 2007, 12:53

Asta da ! Ca intr-un film de horrorizat copii. Imi aminteste de filmele alea americane de gen, ce ni le tot baga astia pe la televiziuni, in care niste tineri de colegiu ies undeva la o cabana si se confrunta cu tot felul forte naturale sau supranaturale.
Bine ca ati scapat vii :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 26 Ian 2007, 14:43

Teodor scrie:...
La urmatoarea tentativa a facut o mare greseala: s-a folosit de maceta ca punct de sprijin. A alunecat din nou, mina i-a alunecat pe lama si s-a ales cu taietura diagonala in palma dreapta de vreo 10-12 cm care i-a atins si o artera (?) de la degetul aratator. Singele a tisinit instantaneu...

mah, tu ne minti! :D prea e din jungla Amazonului, ce dreacu?
acu', fara gluma, putea sa se termine nasol de tot. hmmm, ma gandeam sa-mi iau maceta...cred ca ma mai gandesc odata. pt. braconieri pot sa-mi iau spray sau pistol. :twisted:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 26 Ian 2007, 15:43

povestea lui Teodor e credibila.numai cine nu a fost pe malurile Prutului si nu le-a batut nu stie despre ce e vorba

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 26 Ian 2007, 15:49

Ba, din cate povestiti voi, alea-s locuri de dat din barca.
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 26 Ian 2007, 16:18

leba scrie:prea e din jungla Amazonului, ce dreacu?
La locul respectiv a ramas maceta, o sapca, plus nalucile in salcie.
Cip (era soferul) stie unde sa te duca daca esti interesat sa recuperezi ceva. :P
jonah scrie:numai cine nu a fost pe malurile Prutului si nu le-a batut nu stie despre ce e vorba
Daca unii fac in viteza cite 30Km pe linga maluri cind sa mai vada cum arata apa si malul ?
Stefan Tudose scrie:alea-s locuri de dat din barca.
Care tine neaparat poate sa dea si din barca da' in loc de permis e bine sa aibe pasaportul iar in loc de fes si xxx, casca si vesta anti-glont. :)
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 26 Ian 2007, 17:26

Apropo de povestile lu' Leba, chiar ma gandeam cum dracu ii reuseste sa faca 30 de km/ zi si sa si pescuiasca???
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 26 Ian 2007, 17:50

pai in timp ce merge da la trena! :D :D :D

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 26 Ian 2007, 18:20

Ii faci fratzie.....si eu am mers p vlea oltului dupa clean aaaproape 2o km.La ora 14 asteptam trenu....era sa-mi uit si lanseta prin gara de frant de obosit ce eram.Norocul meu cu cineva care ma cunostea si mi-a luat lanseta fara sa stiu eu... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pilly

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 27 Ian 2007, 11:58

Stefan Tudose scrie:Apropo de povestile lu' Leba, chiar ma gandeam cum dracu ii reuseste sa faca 30 de km/ zi si sa si pescuiasca???

nu fac 30km de fiecare data. :)
si apoi mersul pe jos face bine.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Scrie răspuns