Spinning la stiuca in prohibitie

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 05 Mai 2010, 19:52

dan_lupul scrie:
kzoli scrie:Apropo de stiuca ..... stie cineva forfac subtire care se poate lega si rezista la dintii stiucii ........ ceva moale sa nu influenteze vibratia voblerului .
fir din kevlar. e vandut de energofish. suna la xxx.ro si intreaba de fir, ei iti pot comanda de la energofish, pt ca aia nu vand la persoane fizice. fir intins
mare atentie la kevlar.se roade in timpul lansarilor in locurile de contact cu agrafa sau vartejul.mi-au zburat linguri in timpul lanseului pur si simplu.am mai spus-o si mentin:metal grafite de la tehipeche.pentru mine sunt de neinlocuit .deocamdata. :lol: :lol:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 05 Mai 2010, 21:14

intins[/quote]mare atentie la kevlar.se roade in timpul lansarilor in locurile de contact cu agrafa sau vartejul.mi-au zburat linguri in timpul lanseului pur si simplu.am mai spus-o si mentin:metal grafite de la tehipeche.pentru mine sunt de neinlocuit .deocamdata. :lol: :lol:[/quote]

...de unde faci rost ? poti sa trimiti si mie ? cu plata ramburs sau in avans cum vrei ....

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 05 Mai 2010, 21:20

pentru ce greutate vrei? nu-ti promit ca a devenit destul de rar dar caut

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 06 Mai 2010, 07:51

rine scrie:pentru ce greutate vrei? nu-ti promit ca a devenit destul de rar dar caut
Nu stiu cum se comercializeaza dar pana 7-9 kg e suficient .
Daca se poate ... problema e doar cu voblere mici( pana in 7 cm )ca stiuca o ia direct in gat oricat de mica ar fi stiuca dupa care daca scapa tot moare pe undeva ca voblerul ramane infipt in gura .... Cu voblere mari nu folosesc niciodata struna ca o apuca doar ori de burta ori de coada .

dan_lupul
junior
junior

Mesaj de dan_lupul » 06 Mai 2010, 09:46

rine scrie:
dan_lupul scrie:
kzoli scrie:Apropo de stiuca ..... stie cineva forfac subtire care se poate lega si rezista la dintii stiucii ........ ceva moale sa nu influenteze vibratia voblerului .
fir din kevlar. e vandut de energofish. suna la xxx.ro si intreaba de fir, ei iti pot comanda de la energofish, pt ca aia nu vand la persoane fizice. fir intins
mare atentie la kevlar.se roade in timpul lansarilor in locurile de contact cu agrafa sau vartejul.mi-au zburat linguri in timpul lanseului pur si simplu.am mai spus-o si mentin:metal grafite de la tehipeche.pentru mine sunt de neinlocuit .deocamdata. :lol: :lol:
sincer sa fiu, nu cred...chiar asa de prosti sa fie astia de la technipeche (de la ei este kevlarul) incat sa scoata pe piata un fir care se roade de vartej? :-) i don't think so! oricum, legatura cu firul textil o fac prin nod double grinner si kevlarul o sa il leg direct de jig. abia sambata voi incerca acest fir, dar o sa va tin la curent. pescuiesc intr-un lac in care in momentul in care ai pus cea mai fina struna, atacurile rapitorilor dispar. asa ca se pare ca aceasta e cea mai buna solutie, mai ales ca acest fir mi-a fost recomandat de o persoana pe care eu o consider un nume in spinning

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 17 Mai 2010, 18:52

[quote="kzoli"][quote="shimano"][quote="kamsin"]Am primit azi raspunsul de la anpa:

"da, se poate pescui stiuca prin pescuit sportiv cu momeli naturale si
artificiale"[/quote]

Ii cumpara de la magazin, nu? Da fix..[/quote]

Aduce de pe balti private pestisori momeala ca legea se refera din pacate la ape publice . Dar si in magazine se gasesc destule ...oare ei de unde aduc ?[/quote]

In Sebes este un magazin care are 3 balti in spate unde inmultesc pestisori pentru momeala .Pana la urma nu cred ca asta e problema:ca de unde au magazinele pestisori momeala, ci problema e cu cei care duc acasa pesti sub dimensiunea legala ,ca de exemplu intr-o dimineata cand am ajuns pe balta am dat de un pescar care curata o marlita de vreo 200-300 de grame, o curata de solzi pe marginea balti ca sa nu mai aiba de lucru acasa... si era prinsa la twister (nici nu avea decat un bat de spining) asta a fost in totalitate legal dar nu a fost "moral" ,pana la urma aici trebuie umblat: la mentalitatea asta de "pescuit de foame".Parerea mea personala e ca nu conteaza cum prinzi pestele atata timp cat ai bunul simt de a elibera ce ai prins si daca ai pofta de peste dute domne la supermarchet si cumparati cat vrei....

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 17 Mai 2010, 19:10

Ionele a fost probabil legal stilul in care a prins marlita . Insa la 200-300 g o marlita nu poate fi retinuta legal! :twisted:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 17 Mai 2010, 19:13

Da ai dreptate :a fost prinsa legal si retinuta sub dimensiune !! asta incercam sa subliniez ca pana la urma nu conteaza modul in care a fost prinsa ci faptul ca nu a fost eliberata ..!

Scrie răspuns