Spinning la stiuca in prohibitie

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 30 Apr 2010, 20:04

haprian ionel scrie:Sa revenim un pic la momelile folosite ..!! pana la urma se poate pescui cu pestisor viu la stiuca in prohibitie??? Duminica am fost pe balta si cand am ajuns un domn fiind cu batul in mana a scos repede pestisorul din ac si l-a aruncat in buruieni ,prima data nu mi-am dat seama ce face si pe urma cand am intrat in vorba cu el mi-a spus ca atunci cand mi-a vazut masina a crezut ca ii vreun control ceva si de aia a aruncat caraselul si asta fiind inceputul disputei ca io ziceam ca ii voie cu pestisor el zicea ca nu ii voie ...!!

Acuma logic vorbind daca faci dovada ca ai pestisorul de la magazin care ar fi problema ? de ce sa nu se poata?
pestisorul momeala are si el dreptul sa se inmulteasca.deci e protejat de prohibitie.sa nu-mi spui ca o sa ai bon de la magazinul de unde iei pestisorii si o sa faci dovada pe balta :roll:

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 30 Apr 2010, 20:25

Am zis de bon ca sa fac referinta la faptul ca nu prind pesti din balta ci ii cumpar de la magazin si daca trebuie pot face si dovada cu bonul... cel putin mie mi se pare corect ;dar nu stiu daca si legea spune la fel.!!!

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 30 Apr 2010, 20:30

nu! nu spune la fel! e foarte clara.numai cu momeli artificiale!ca la pastrav.

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 30 Apr 2010, 20:33

Vorbesi serios?? :shock: :shock: si io de cate ori am fost la pescuit am aruncat si cate un bat la pestisor..

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 30 Apr 2010, 20:37

Unde gasesc pe net sa vad cu ochi mei acest detaliu? ca unde am citit pana acuma despre prohibitie nu am vazut sa scrie ca ii voie doar cu momeli artificiale!! (sau poate nu am citit eu tot)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Apr 2010, 21:29

Ai citit foarte bine,legea nu specifica cum trebuie pescuita stiuca,si, daca teoretic ai un bazin in care tii pesti pentru momeala,carasel ,rosioara etc,nu vad ce ar putea sa-ti impute cineva.Dar incearca mai bine la plastice mari sau spinnerbaituri si sigur vei trosni niste dintoase..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 30 Apr 2010, 22:49

nu prea cred :twisted:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 30 Apr 2010, 22:56

o.u.g.nr23/2008 sectiunea2 art.5 lit a si legea 317 /2009.se schimba doar data de la an la an in functie de datele hidro-biologice.ce usor e sa intrebi sau sa zici doar asa... poate cauta unu si-ti raspunde :lol: :lol: :lol:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 01 Mai 2010, 09:37

rine scrie:o.u.g.nr23/2008 sectiunea2 art.5 lit a si legea 317 /2009.se schimba doar data de la an la an in functie de datele hidro-biologice.ce usor e sa intrebi sau sa zici doar asa... poate cauta unu si-ti raspunde :lol: :lol: :lol:
Buna
Am intrebat ieri la AJVPS Mures ,aveam drum pe acolo si am intrat, au zis ca se poate pescui la stiuca cu orice momeala ,deoarece din textul legii au uitat , au omis anul aceasta fraza cu "doar naluci artificiale " .
astea fiind zise cred ca stiu ei ,oricum cand vin in control vin si de la ei ...asa ca .
Cel mai sigur mod e sa cereti un raspuns prin fax sau email ...sa aveti dovada scrisa .
Dar poate se termina prohibitia pana primiti raspuns :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 01 Mai 2010, 09:56

ar fi bine.dar de obicei "uitarile"astea dau nastere la interpretari.daca dai de un control mai rigid cam esti descoperit si ai de lucru cu ei.pana sa lamuresti chestia, adio buna dispozitie si zi de pescuit :lol: :lol: legea asta e valabila doar pe ape publice.la privat administratorul face regulamentul.

Scrie răspuns