pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
boistean
- veteran

-
filip_pescuitorul scrie: ...nici la rama rosie.

-
filip_pescuitorul
- senior

de filip_pescuitorul » 25 Apr 2013, 01:01
boistean scrie:filip_pescuitorul scrie: ...nici la rama rosie.

Sorry dar ce sa fac si eu? In 50% din cazuri la deschidere apa raurilor de munte e tulbure....asadar rama e ideala. Dar nu e grav pt ca de multe ori eliberez pestii. As pune pariu ca in cativa ani se va legaliza pescuitul cu momeli naturale la salmonide, depinde de noi sa facem lobby in Parlament la comsia care se ocupa cu legile pescuitului si silviculturii. Si sa nu mai inceapa sezonul in mai ci pe 1 aprilie, ca asteptam degaaba 1 mai, pestii deja s-au reprodus de luni bune. 1 mai a ramas mostenire din vechiul cod silvic ceausist. Eu asa stiu, daca ma insel imi cer scuze anticipat.
-
MuskMd
- veteran

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
semlecangheorghe
- veteran

Nu muri.
In Italia cica vor sa interzica complet momeala naturala la rapitor(pesti vii sau morti ,chiar si cumparati din magazin)..
Acolo-s alte meleaguri,alte obiceiuri..
Cale de mijloc,nu exista..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
MuskMd
- veteran

Si in franta dau aia la salmonide cu viermi de naiba ii ia

.... numai ca ei au

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
boistean
- veteran

-
maine se deschide oficial sezonul! cu un pic de noroc (a se citi timp...) poate scald si eu maine seara cateva table si lemne pe un rau de munte.
-
filip_pescuitorul
- senior

de filip_pescuitorul » 01 Mai 2013, 22:23
Am fost pe 1 mai la un pescuit spinnijg la pastrav pe Prahova Superioara (zona Busteni-Azuga) si putin si pe Azuga in zona orasului. Apa limpede, usor crescuta si nu prea vrece (cca 12 grade). Am avut cateva urmariri la lingurite Mepps 1 si 2, mai ales Aglia aurii si argintii si Comet (Black Fury). In mod ciudat pastravii urmareau naluca fara sa atace. Ii vedeam prin polarizanti cum insotesc lingurita pana langa cizmele mele. Si...atata. Doar unul a muscat brusc dar a scapat dupa 2-3 secunde. Oricum, bine ca mai e ceva peste in apa. Ambele rauri sunt pline de deseuri casnice. Am si pierdut o naluca agatat intr-o carpa la adancime mai marisoara. Ca sa o extrag apa imi trecea de cizmele sold asa ca am sacrificat-o. Sa va mai zic ca nu m-a controlat nimeni? Cat despre alti pescari, am mai dat de 2 pe Azuga dar inca asteptau primul atac... Ma gandeam ca poate firul meu 0.16 Special Trout Trabucco nu le-a convenit pastravilor desi e transparent. Nici nu am mai pus inaintas Fluoro cum as fi facut cu un fir ceva mai colorat.
-
boistean
- veteran

-
boistean scrie:maine se deschide oficial sezonul! cu un pic de noroc (a se citi timp...) poate scald si eu maine seara cateva table si lemne pe un rau de munte.
din nefericire n-am luat in calcul faptul ca desi afara au fost aproape 30 de grade, varfurile muntilor inca mai erau incaruntite, deci si raul involburat si foarte tulbure, asa ca nici n-am mai scos lanseta din masina, ci mi-am vazut de alte treburi. abia peste vreo 2 saptamani poate revine apa la normal.
-
filip_pescuitorul
- senior

de filip_pescuitorul » 09 Mai 2013, 23:04
boistean scrie:boistean scrie:maine se deschide oficial sezonul! cu un pic de noroc (a se citi timp...) poate scald si eu maine seara cateva table si lemne pe un rau de munte.
din nefericire n-am luat in calcul faptul ca desi afara au fost aproape 30 de grade, varfurile muntilor inca mai erau incaruntite, deci si raul involburat si foarte tulbure, asa ca nici n-am mai scos lanseta din masina, ci mi-am vazut de alte treburi. abia peste vreo 2 saptamani poate revine apa la normal.
Dar pe ce rau sau parau ai fost? In apa tulbure si mare ma tem ca doar rama iti ofera o sansa, mica e drept.

-
boistean
- veteran

-
filip_pescuitorul scrie:boistean scrie:boistean scrie:maine se deschide oficial sezonul! cu un pic de noroc (a se citi timp...) poate scald si eu maine seara cateva table si lemne pe un rau de munte.
Dar pe ce rau sau parau ai fost? In apa tulbure si mare ma tem ca doar rama iti ofera o sansa, mica e drept.

Bistrita suceveana, in amonte de Izvorul Muntelui cu vreo 30 km.