Spinning la pastrav pe rauri

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lucky_51
veteran
veteran

Re: Spinning la pastrav pe rauri

Mesaj de lucky_51 » 03 Apr 2013, 07:33

mytza_sima scrie: Calculele arata ca majoritatea pescarilor de spin merg la pescuit cu laptopu si chiar au rezultate.
Noi astia mai demodati ne incapatanam sa mergem cu lanseta.
Fiecare se inspira de unde poate daca intrebarile raman fara raspuns.

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 03 Apr 2013, 13:22

Salutare.Eu mi-as permite sa va dau un sfat.Daca vreti sa pescuiti pe ape de munte incercati sa va lipiti de un pescar localnic.O sa ramineti uimiti cite stie(de pe apa nu de pe net).Eu am avut bafta sa gasesc in defileul Muresului un astfel de pescar.E drept ca da numai la musca artificiala.Un englez,fly fisher original,ar ramine oripilat de sculele munteanului meu:fixa de 3 metri pe care si-a montat inele fine din arc de pix,mulineta morisca,mono de 25(la el nu exista drill),cirlig de caras nr 10(a ris cind i-am facut cadou niste mustad-uri).Pe cirlig isi face o musca simpla in culori alese dupa criterii stiute doar de el.Pescuitul e unul pipait,la vedere.Marea arta consta in alegerea locului de pescuit.In 80% din cazuri eu nu le-as fii dibuit.Eficienta omului e uluitoare raportata la scule.Sculele si stilul sint foarte simple si la indemina oricui dar meseria trebuie luata musai de la profesor.Pina ma fitiiam eu cu Panther Martin si alte tinichele,omul meu facea scor

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 04 Apr 2013, 05:59

pe paraiele de munte musca va face legea in mainile unuia care stie joaca.

scorobetele si zglavogul la fel, din pacate.....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 04 Apr 2013, 17:07

MuskMd scrie: ...si zglavogul la fel, din pacate.....
prin zona mea natala a disparut de multi ani, inaintea pastravului, in furculitele si osiile baietilor buni :cry:

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 05 Apr 2013, 07:36

MuskMd scrie:pe paraiele de munte musca va face legea in mainile unuia care stie joaca.
Ma si gandesc cum arunci musca pe sub ramurile ce atarna la un metru deasupra apei, poate in topicul pentru fly se poate dar in cel pentru spinning nu cred. :D :D

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Apr 2013, 10:44

exista solutii . si la musca si la spin.
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 05 Apr 2013, 11:01

Mdah, asta sa fie ultima problema: cum dai si pe unde dai... ca in rest, totul merge brici!

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 12 Apr 2013, 00:26

Ce facem dragi colegi? Asteptam 1 mai ca sa incercam a prinde primul pastrav sau mergem dupa 15 aprilie? Eu unul nu mai am rabdare, efectiv iau mereu lanseta din suport si ies cu ea pe balcon, pun mulineta si lansez la punct fix (farfuria) cu lingurite 0 si 1. Cred ca peste o saptamana ma duc pe Azuga sau poate pe Moeciu. Ideea e ca daca platesc taxa la Ocol nu mai am treaba cu padurarii. Aia nu prea se intereseaza cand e prohibitia. Din pacate nu prea intreaba nici cati ai prins sau cum, dar asta e alta poveste. Oricum e absurd sa asteptam pana pe 1 mai. Pastravul indigen a depus demult icrele, prin noiembrie, asa ca acum e lihnit de foame si asteapta sa vada mancare in fata ochilor. Cel curcubeu oricum nu se reproduce in apele noastre. Asa ca...gata prohibitia. Ura si la gara!

pescarudeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescarudeclean » 13 Apr 2013, 17:06

am fost ieri pana la Voineasa sa vad cum se prezinta raul Lotru si era foarte limpede apa. astept 1 mai sa pot pescui. as vrea sa prind pastrav dar ma multumesc si cu clean ca la Craiova Jiul e foarte umflat si mai dureaza ceva pana o sa se limpezeasca.

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 15 Apr 2013, 00:26

Azi, (duminica) am pescuit o ora-maxim doua pe raul Timis langa Predeal, sperand sa prind primul pastrav din 2013. Apa limpede, doar putin crescuta dar f rece. Cer semi-noros pe alocuri cu soare. Nu a muscat nici la rotativa Mepps nr 0 si nici la rama rosie. O sa revin dupa Paste imediat. Dupa care merg pe Azuga sa vad cuim se prezinta.

Scrie răspuns