Spinning la pastrav pe rauri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- senior
Re: Spinning la pastrav pe rauri
Va rog, un sfat ar fi excelemnt. Ce ma sfatuiti sa fac daca am o mulineta de spin ultra light dar e cu tambur f mic? Model 500 nu 1000. E o mulineta de "pastrav" model f mic, buna pentru fir 0.12-16, cred ca are cca 120 grame. Problema cu tamburul e ca fiind f mic imi face niste peruci colosale cand e firul nou. Tot timpul stau sa tai fir si sa refac nodurile. Ce sa fac? Sa pun textil si la pastrav? Parca nu as prea vrea... Sau sa las firul ma "inmuiat", sa il las spre aval sa curga vreme de 10 minute? Chestia cu perucile e tare enervanta pe mul;inetele mici cu tambur fix. Un adevarat cosmar! Dar am si o mulineta Shimano Hyperloop de 1000, aia nu imi face deloc probleme. Cea mica de tot e Abu Garcia, marca f buna in teorie, deci nu de la asta e.
Nu sunt expert in pescuitul pastravului,dar parereaa mea este ca marimea 500 e cam mica(pt spinning in general...),lanseurile sunt mult scurtate...treci pe marimea 1000 sau chiar 1500...
-
- junior
2 variante ai: ori ai pus prea mult fir pe tambur ori firul e prea sarmos.incearca cu un fir mai moale
pescar94 scrie:Stai tu linistit ca eu ies in natura intr.o saptamana cat iesi tu in 3 ,dar vreau sa stiu daca este bine,sa legi asa rotativele,sa stiu din experienta altor pescari,care poate au incercat acest lucru
Scuza-ma ca ma ''inoportunez'' asa ,dar de unde stiti dvs de cate ori iese d-l alex_bav in natura ca sa puteti afirma ca iesiti de trei ori mai mult ca dumnealui ? Doar daca care nu cumva aveti WC-ul in curte si sunteti nevoit sa iesiti mai des in mijlocul naturii.

Am invatat ca oricum ai taia, orice lucru are doua fete.
Buna asta ...!!!gabitoi scrie:pescar94 scrie:Stai tu linistit ca eu ies in natura intr.o saptamana cat iesi tu in 3 ,dar vreau sa stiu daca este bine,sa legi asa rotativele,sa stiu din experienta altor pescari,care poate au incercat acest lucru
Scuza-ma ca ma ''inoportunez'' asa ,dar de unde stiti dvs de cate ori iese d-l alex_bav in natura ca sa puteti afirma ca iesiti de trei ori mai mult ca dumnealui ? Doar daca care nu cumva aveti WC-ul in curte si sunteti nevoit sa iesiti mai des in mijlocul naturii.

Do it with passion or not at all !
Concluzia e clara d-le gabitoi:pescar94 are scaune dese!!
-
- senior
OK, thanks! Voi pune fir doar pe 80% din capacitatea tamburului si fir moale, subtire.mytza_sima scrie:2 variante ai: ori ai pus prea mult fir pe tambur ori firul e prea sarmos.incearca cu un fir mai moale
- MARIUS POPA
- veteran
Nu recomand fir 0.16 pentru rotative nr.00!filip_pescuitorul scrie:Probabil ca o lingura rotativa mica, nr 0 sau 00, nu torsioneaza prea tare un fir 0.14 sau 0.16. Deci merge si fara vartej. La cateva lansari, trec ultimii 2 metri de fir printre degete ca sa il detorsionez, sau il las sa se desrasuceasca. Dar o lingurita 1 sau 2 torsioneaza serios un fir 0.14 sau 16, asa ca daca nu vrei vartej si agrafa poti inlocui din timp in timp ultimii 2 metri de fir. Sa zicem odata pe ora.
Orice, dar orice pui, firul se torsioneaza, nu exista solutie ideala, doar compromis, desrasucesti dupa cateva lanseuri.....s-a mai discutat acest subiect!

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
- senior
Ai perfecta dreptate, nu exista fir de nilon miraculos care sa nu se torsioeze. Doar textilul nu e victima acestui fenomen, dar are alte dezavantaje.MARIUS POPA scrie:Nu recomand fir 0.16 pentru rotative nr.00!filip_pescuitorul scrie:Probabil ca o lingura rotativa mica, nr 0 sau 00, nu torsioneaza prea tare un fir 0.14 sau 0.16. Deci merge si fara vartej. La cateva lansari, trec ultimii 2 metri de fir printre degete ca sa il detorsionez, sau il las sa se desrasuceasca. Dar o lingurita 1 sau 2 torsioneaza serios un fir 0.14 sau 16, asa ca daca nu vrei vartej si agrafa poti inlocui din timp in timp ultimii 2 metri de fir. Sa zicem odata pe ora.
Orice, dar orice pui, firul se torsioneaza, nu exista solutie ideala, doar compromis, desrasucesti dupa cateva lanseuri.....s-a mai discutat acest subiect!
- MARIUS POPA
- veteran
Aici nu bagam textilul, zic eu, vorbeam de monofilament
!

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.