pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
ringogabi
- senior

Buna ziua!
A practicat cineva spining-ul la chefal la Marea Neagra?
Eu pescuiec in ficare an la chefal ( sistemul clasic cu rama de mare ).
Sunt curios daca musca si la articifiale.
Mi-am cumparat niste viermi care seamana putin cu rama de mare...poate...cine stie....
Ma intereseaza daca se poate practica in zona Eforie Nord- Mangalia.
-
Cati
- senior

-
In Eforie-Nord am pescuit kefal dar nu la artificiale , la pluta cu tunul de scobar (nu am avut alt bat cu mine ) ; ca momeala am folosit covrigel inmuiat in apa marii si "despletit" ... Nici nu am vazut pe nimemeni sa dea cu artificiala dupa kefal , incearca , poate merge ...
-
ringogabi
- senior

La chefal am pescuit in Eforie Nord, in Eforie Sud,in Saturn si in port la Mangalia.
Eram curios sa aflu daca este vre-un pescar care s-a antrenat la artificiale...
-
Ionut the carp
- veteran

chefal la fly...vezi galerie, a prins dragos...

am sa il incerc si eu cat de curand

-
christianpindichi
- veteran

-
de christianpindichi » 05 Feb 2007, 00:06
la fly da...in perioadele cand se hraneste la suprafata.
altfel .....nu am auzit si nu am vazut...desi fiind un peste f curios....????!!!!!
-
ringogabi
- senior

Eu ajung pe litoral in luna iulie....
Deci, daca are cineva vre-o informatie in legatura cu acest subiect, il rog sa faca referire la lunile de vara. E foarte adevarat ca atunci apa este calda, iar pestii mari se retrag in larg. Insa am vazut si exceptii.
-
christianpindichi
- veteran

-
de christianpindichi » 05 Feb 2007, 10:27
ringogabi scrie:. E foarte adevarat ca atunci apa este calda, iar pestii mari se retrag in larg. .
unde ai gasit adevarul asta?....
-
Mugurstefan
- veteran

christianpindichi scrie:ringogabi scrie:. E foarte adevarat ca atunci apa este calda, iar pestii mari se retrag in larg. .
Dupa 3 sute de votca nu te mai racoreste marea :... aoleo ...da ' domnu' salvamar, ies imediat din bazinul pentru copii.. Hac.
Joke , Just kidding.
Poti prinde perioade in iunie cand poti sa vezi cat de mici se pot face unele organe ce ai vrea sa fie cat mai mari.

daca intri in apa.....evident.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
-
ringogabi
- senior

christianpindichi scrie:ringogabi scrie:. E foarte adevarat ca atunci apa este calda, iar pestii mari se retrag in larg. .
Chefal mare nu am vazut sa se prinda decat atunci cand apa marii era rece. Cand depasea 24 de grade....toata lumea se bronza. Am intrebat "bastinasii" care este explicatia, mi-ai zis ca atunci cand apa este f calda, pestii mari nu mai au oxigen la apa mica si se retrag in larg.
-
christianpindichi
- veteran

-
de christianpindichi » 05 Feb 2007, 14:33
ringogabi scrie:christianpindichi scrie:ringogabi scrie:. E foarte adevarat ca atunci apa este calda, iar pestii mari se retrag in larg. .
Chefal mare nu am vazut sa se prinda decat atunci cand apa marii era rece. Cand depasea 24 de grade....toata lumea se bronza. Am intrebat "bastinasii" care este explicatia, mi-ai zis ca atunci cand apa este f calda, pestii mari nu mai au oxigen la apa mica si se retrag in larg.
mda...stii cum e ..peste tot gasesti experti care au facut odata o observatie si cred ca-i batuta in cuie.
sunt f multe variabile..de aia te-am intrebat cum ai descoperit acel adevar.eu cel mai bine am prins chefal dupa sau in timp ce batea nordul,vant care vara aduce apa calda.depinde .....ca in functie de zone si locuri se poate prinde pe orice apa..calda@rece...
si inca o kestie....daca-i cald afara..nu e obligatoriu cald si-n apa.am prins acum 5-6 ani in luna august apa de 13-15 grade....nu-mi mai simteam picioarele.nu stiu...curentii...nu ma pricep
altfel ideea de fly la chefal mi se pare minunata