Spining la chefal? ( Marea Neagra )
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Am prins impreuna cu niste prieteni, dar la varsarea fluviului Ebro in Mediterana.
Chiar vroiam sa bag o intrebare, caci ciudatenia naibii, absolut toti ( 12-14 buc. 1-1,5Kg) au fost prinsi STAS, numai la rotativa mica Nr.1 - de spate- in zona dorsalei, punctul de agatare nu diferea cu mai mult de + 1,5cm.
Pur si simplu avea imresia ca au o tactica de lovire, cava asemanator avatului.
Am intrebat ghizii de acolo, dar nu ne-au dat nici un raspuns plauzibil. Oricum, cind ne-au vazut ca dam cu table au zis ca nu o sa luam nimic, ei dadeau cu vobler mic sau cu streamer ( dar nu am vazut sa prinda).
Inca ceva, apa avea 28 grade, poate erau sinucigasi?!?
Chiar vroiam sa bag o intrebare, caci ciudatenia naibii, absolut toti ( 12-14 buc. 1-1,5Kg) au fost prinsi STAS, numai la rotativa mica Nr.1 - de spate- in zona dorsalei, punctul de agatare nu diferea cu mai mult de + 1,5cm.
Am intrebat ghizii de acolo, dar nu ne-au dat nici un raspuns plauzibil. Oricum, cind ne-au vazut ca dam cu table au zis ca nu o sa luam nimic, ei dadeau cu vobler mic sau cu streamer ( dar nu am vazut sa prinda).
Mai frati'lor vine si omul cu o constatare propie, iar voi in loc sa veniti cu ceva concret, ami dati in cap cu temperatura apei.Diver scrie:Am prins impreuna cu niste prieteni, dar la varsarea fluviului Ebro in Mediterana.
Eu merg la mare cam 2 saptamani pe an, in fiecare vara, numai in luna iulie. NICIODATA nu am vazut sa se prinda chefal mare atunci CAND APA MARII ERA CALDA. Este o constatare personala, probabil ca or fi si exceptii. Am vazut sa se prinda mari doar dupa furtuni, in zile noroase, cu vant, insa daca voiai sa faci o baie remarcai cu usurinta ca apa se racise cu cateva grade.
-
- veteran
nu-ti da da nimeni in cap.ai prezentat constatarea ta ca pe o regula universal valabila.si nu e asa.si ti-am mai zis...Marea...e mare...apa multa ....lolringogabi scrie:Mai frati'lor vine si omul cu o constatare propie, iar voi in loc sa veniti cu ceva concret, ami dati in cap cu temperatura apei.Diver scrie:Am prins impreuna cu niste prieteni, dar la varsarea fluviului Ebro in Mediterana.
Eu merg la mare cam 2 saptamani pe an, in fiecare vara, numai in luna iulie. NICIODATA nu am vazut sa se prinda chefal mare atunci CAND APA MARII ERA CALDA. Este o constatare personala, probabil ca or fi si exceptii. Am vazut sa se prinda mari doar dupa furtuni, in zile noroase, cu vant, insa daca voiai sa faci o baie remarcai cu usurinta ca apa se racise cu cateva grade.
Crede-ma ca n-ai sa prinzi in veci chefal decat la rama de mare sau dupa furtuna la carne de scoica neagra dar numai acolo unde valurile au smuls si scos la mal scoici negre. In bazinele portuare acolo unde hrana este oarecum limitata poti prinde [ ilarie ]chefal mic la clasicul viermus dar nu te-as sfatai sa mananci asa ceva deoarece are IZ de motorina
am prins chefal.. dar nu la spiming . anul anul nu cred ca o sa ajung la mare dar la anul incercam si la spin
DAR in doi ani consecutivi nu am vazut pe nimeni sa dea la spin la chefal. totusi eu zic ca ar fi sanse dar la pescuit in pelicula apei. am pescuit chefal la pluta( o pluta facuta de localnici cu care arunci 30-40m!) si la sticluta in loc de plumb... era bancul deasupra apei si ii vedeam cum atacau! superb! trebuie cautat ceva,e imposibil sa nu atace si la artificiale.cat despre temperatura apei ...nu stiu... noi mai mult de vant tineam seama!

DAR in doi ani consecutivi nu am vazut pe nimeni sa dea la spin la chefal. totusi eu zic ca ar fi sanse dar la pescuit in pelicula apei. am pescuit chefal la pluta( o pluta facuta de localnici cu care arunci 30-40m!) si la sticluta in loc de plumb... era bancul deasupra apei si ii vedeam cum atacau! superb! trebuie cautat ceva,e imposibil sa nu atace si la artificiale.cat despre temperatura apei ...nu stiu... noi mai mult de vant tineam seama!
ATENTIE !! e posibil sa nu fi prins chefal ! din cateva emisiuni de pe la tv am vazut ca sunt 2 specii identice dar difera dimensiunile. Chiar cei care tineau emisiunile dorea sa faca cunoscut acest lucru. Celalat peste este LABAN si arata la fel ca si chefalul, dar este de talie mai mare 

Obiectiv: 8,1 kg !
nici labanul nu'l prinzi la artificiale.mini_mic scrie:ATENTIE !! e posibil sa nu fi prins chefal ! din cateva emisiuni de pe la tv am vazut ca sunt 2 specii identice dar difera dimensiunile. Chiar cei care tineau emisiunile dorea sa faca cunoscut acest lucru. Celalat peste este LABAN si arata la fel ca si chefalul, dar este de talie mai mare
ilarii si labani.... selectati de multe ori de perioada in care pescuiesti si de momeala( rama de mare + verde, rosu cjhiar albastru...)in urma cu doi ani am prins si labani,anul trecut doar ilarii.
am vazut pe un site ceva care imita perfect "rama de mare". cum am prins chefal la mal la bat de mana la rama de mare( pe care i-am dat-o pe la nas juma de ora) nu cred ca daca as fi avut si plastice de alea,jucate corect nu l-as fi pacalit.. sau mai bine daca nimeresti un banc de "labani"(
) si dai in mijlocul lor cu plastice care imita rama ,imposibil sa nu-i pacalesti!...acuma na... parerea mea
ps: "ilarie" in armeana inseamna "peste mic"( asa spuneau localnicii...nu stiu armeana
)
am vazut pe un site ceva care imita perfect "rama de mare". cum am prins chefal la mal la bat de mana la rama de mare( pe care i-am dat-o pe la nas juma de ora) nu cred ca daca as fi avut si plastice de alea,jucate corect nu l-as fi pacalit.. sau mai bine daca nimeresti un banc de "labani"(

ps: "ilarie" in armeana inseamna "peste mic"( asa spuneau localnicii...nu stiu armeana

[quote="todi"][/quote]
nici labanul nu'l prinzi la artificiale.[/quote]
Mi se pare ca o prins Tudor citiva si am vazut prinsi la musca uscata . Cunosc un loc , unde pescuitul ii interzis , nu-i un loc ingradit , unde daca arunci un chistoc in apa se reped zece labani dupa el , il inhata unu , il scuipa dupa care il ia altu . Acolo cu musca ii cureti . In mare ii mai greu , daca pe o balta ii greu sa localizezi pestele , in mare se multiplica problema , mai bine zis acolo te localizeaza el pe tine .
Labanu probeaza cam tot ce gasete in apa , mai ales intre ape si suprafata , de la fecale umane pina la bucatica de peste . Ii un porc si pe mine unu nu ma intereseaza , desi ii tare in drill pe scule fine .
Fir Intins!!!
nici labanul nu'l prinzi la artificiale.[/quote]
Mi se pare ca o prins Tudor citiva si am vazut prinsi la musca uscata . Cunosc un loc , unde pescuitul ii interzis , nu-i un loc ingradit , unde daca arunci un chistoc in apa se reped zece labani dupa el , il inhata unu , il scuipa dupa care il ia altu . Acolo cu musca ii cureti . In mare ii mai greu , daca pe o balta ii greu sa localizezi pestele , in mare se multiplica problema , mai bine zis acolo te localizeaza el pe tine .
Labanu probeaza cam tot ce gasete in apa , mai ales intre ape si suprafata , de la fecale umane pina la bucatica de peste . Ii un porc si pe mine unu nu ma intereseaza , desi ii tare in drill pe scule fine .
Fir Intins!!!