pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
ringogabi
- senior

gene3004 scrie:am prins chefal.. dar nu la spiming . anul anul nu cred ca o sa ajung la mare dar la anul incercam si la spin
DAR in doi ani consecutivi nu am vazut pe nimeni sa dea la spin la chefal. totusi eu zic ca ar fi sanse dar la pescuit in pelicula apei. am pescuit chefal la pluta( o pluta facuta de localnici cu care arunci 30-40m!) si la sticluta in loc de plumb... era bancul deasupra apei si ii vedeam cum atacau! superb! trebuie cautat ceva,e imposibil sa nu atace si la artificiale.cat despre temperatura apei ...nu stiu... noi mai mult de vant tineam seama!
Eu mi-am cumparat de la Basspro niste viermi care imita oarecum miscarea ramei de mare, Berkley Gulp Minnow Worm.
http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... rchResults
Mi-am cumparat de 4" si 7". Oricum, daca bancul nu e in zona, poti sa dai tot concediul la chefal si sa nu prinzi nimic. Am vazut ca in golf la Mangalia sunt prezenti mai tot timpul verii. Poate voi ajunge anul asta pe acolo.

-
gene3004
- utilizator constant

Mi-am cumparat de 4" si 7". Oricum, daca bancul nu e in zona, poti sa dai tot concediul la chefal si sa nu prinzi nimic. Am vazut ca in golf la Mangalia sunt prezenti mai tot timpul verii. Poate voi ajunge anul asta pe acolo. Rolling Eyes
stiu ca daca bancul nu e..nimic nu e... umblam zilnic dupa el km buni... in port la mangalia, in 2 mai ,in laguna,.... dar si cand gasesti bancul
oricum am avut avantajul de a fi insotit de un localnic cu expierenta
anul asta nu cred ca ajung in zona din pacate...dar mai sper
-
Vali Vesa
- utilizator constant

Cand o sa prinda cineva chefal la spinning (agatat corect de gura) sa-mi spuna si mie

Sa-i fac o poza si sa dau o lada de bere
Din momelile vazute pana acum:
-la noi, rama de mare
-in Turcia (Mediterana) la miez de paine presat pe ancora de jos in sus, astfel incat ancora e ascunsa de miezul presat, iar peste varfurile ancorei ramane miezul pufos, zdrentuit, pe care-l papa chefalul
-in Libia la cocolos de aluat de paine
-in Grecia (Egee) la aluat de paine sau miez de paine amestecat cu sardine pisate (adica maruntite

), uleiul din conserva si eventual branza puturoasa pe ancora
-
Torescu Octavian
- senior

-
chefalul si labanul sunt pesti curiosi asa ca daca alergi dupa ei pe burta s ar putea sa prinzi un peste .dar tre sa ti cont de cateva aspecte:
1 il prinzi doar cand este la suprafata
2 sa umbli taras ca sa nu se sperie
3 sa gasesti zona unde sta mai aproape de mal
4 sa gasesti musca prinzatoare
5 sa ai soarele din spate
6 sa fi constantean pentru ca intr un sejur la mare nu ai garantata ziua aia norocoasa
7 daca prinzi un chefal intr un sezon sa te simti norocos
8 asa ca mai bine prindeti altceva cu musca

-
SF
- veteran

O fi valabil doar la Marea Neagra
O intrebare ! Momiti la chefal, laban ?
-
Torescu Octavian
- senior

-
poti sa-l momesti cu paine.se pune paine intr un sac cu gauri mai mari de care se leaga o greutate ca sa stea pe fund.se arunca in zona in care vrei sa pescuiesti.de obicei se face asa cand se pescuieste la pluta
-
Fario_nebunu
- veteran

In Franta la St Mallo in nord am vazut pescar cu rotative mici (00 si 1) carora le scosese ancora si pusese 4 cm de fir cu un carlig pe care trasese o rama de mare. Statea daca nu mka insel pe un pod langa un parau care se varsa in mare si in gura de varsare a caruia se carduiau mici chefali. Atrasi de lingurita veneau si atacau rama, dar sa nu va inchipuiti ca avea vreo cadenta f mare. Daca prindea una la 15-20 de min si rata o groaza! Deci daca aveti nervi tari si timp liber....curaj!