Somnul la naluci
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Somnul la naluci
As dori sa discut cu toti cei care au pescuit somn la naluci, si au avut rezultate, pt ca mi se pare un pescuit foarte spectaculos. va rog sa ma ajutati sa aleg nalucile, oricare ar fi ele, pt ca pana acum nu am reusit sa prind nici un somn la spinning. va multumesc anticipat
[/b]
[/b]
Daca dai pe un lac asa mare incearca la trena. Pune o oscilanta mare sau un vobler mare.
Mie imi place mult oscilanta. Merge si la rotativa dar mie personal nu-mi place sa dau la rotativa. Merge si la shaduri si gruburi mari.
De fapt toate nalucile inafara de cele de suprafata. Si citeodata merg si alea.
Cind spun mari nu zic 9cm. Eu dau la clean si la biban cu vobler de 9 cm.
Incearca voblere de la 14 cm in sus. Oscilantele cit mina, de la 45gr in sus. Gruburi de 20 cm si shaduri de la 15 cm in sus. Acuma trebuie sa ai si cuplul lanseta mulineta care pot propulsa astfel de naluci.
Mie imi place mult oscilanta. Merge si la rotativa dar mie personal nu-mi place sa dau la rotativa. Merge si la shaduri si gruburi mari.
De fapt toate nalucile inafara de cele de suprafata. Si citeodata merg si alea.
Cind spun mari nu zic 9cm. Eu dau la clean si la biban cu vobler de 9 cm.
Incearca voblere de la 14 cm in sus. Oscilantele cit mina, de la 45gr in sus. Gruburi de 20 cm si shaduri de la 15 cm in sus. Acuma trebuie sa ai si cuplul lanseta mulineta care pot propulsa astfel de naluci.
-
- veteran
Somnul la naluci
Pescuitul somnului cu naluci presupune un echipament de spinning greu:
- Nalucile trebuie sa fie de dimensiuni mari si grele pentru a putea fi lansate la distante mari si sa evolueze la adincime, cu recuperare lenta.
-Firul trebuie sa fie de calitate, cu diametrul mai mare de 0,30 mm daca este monofilament dar ar fi mai bine un fir textil.
-Mulineta trebuie sa fie rezistenta cu tambur long cast pe care sa fie minim 100 m de fir, cu frina buna in cazul unui dril prelungit cu un somn mai mare.
-Lanseta trebuie sa fie speciala de spinning greu, capabila sa lanseze nalucile grele. O astfel de lanseta este Cormoran Black Star Light Pilk.
Nalucile pentru pescuitul somnului pot fi: naturale-pestisor mort in montura Drachkovitch lestata (mort manie) sau artificiale.
Nalucile artificiale pot fi:
Voblere mari si grele (Rapala Magnum) sau voblere pentru spinning marin.
Linguri oscilante sau rotative mari si grele ~ 50 gr.
Dandinete.
Jiguri grele cu twistere, shaduri,gruburi mari.
Spinnerbait cu tandem oscilanta-twister.
Streamere lestate tip Flying-Spoon.
- Nalucile trebuie sa fie de dimensiuni mari si grele pentru a putea fi lansate la distante mari si sa evolueze la adincime, cu recuperare lenta.
-Firul trebuie sa fie de calitate, cu diametrul mai mare de 0,30 mm daca este monofilament dar ar fi mai bine un fir textil.
-Mulineta trebuie sa fie rezistenta cu tambur long cast pe care sa fie minim 100 m de fir, cu frina buna in cazul unui dril prelungit cu un somn mai mare.
-Lanseta trebuie sa fie speciala de spinning greu, capabila sa lanseze nalucile grele. O astfel de lanseta este Cormoran Black Star Light Pilk.
Nalucile pentru pescuitul somnului pot fi: naturale-pestisor mort in montura Drachkovitch lestata (mort manie) sau artificiale.
Nalucile artificiale pot fi:
Voblere mari si grele (Rapala Magnum) sau voblere pentru spinning marin.
Linguri oscilante sau rotative mari si grele ~ 50 gr.
Dandinete.
Jiguri grele cu twistere, shaduri,gruburi mari.
Spinnerbait cu tandem oscilanta-twister.
Streamere lestate tip Flying-Spoon.