Somnul la naluci
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
In lacul respectiv ( Racaciuni, jud Bacau ) Am dat la twister, prima oara cu jig, insa am avut mari dificultati din cauza scoicilor. Apoi am folosit metoda California, care mi-a adus niste salai, dar nicidecum somn. Am vazut somotei de 3 kg luat langa mine la twister de 14 cm galben cu spatele negru, pe prag, ziua in amiaza mare. Noaptea se pescuieste la twister, insa se ia numai salau, nicidecum somn. S-au luat, este adevarat, somni capitali, insa la tabla mare, mai ales inspre dimineata, insa foarte rar, in timp ce la naturala il gasesti mult mai des.Cat despre trena, nu prea am posibilitatea asta, motivul principal fiind lipsa barcii pt asa ceva. Mi-ar placea sa am un dril de pe mal si cu un somotei de 1 kg, dar sa-l prind la artificiala. M-au imbolnavit artificialele astea.
- costica_fishing
- veteran
Salut Marius!
Unde anume te-ai gandit sa il cauti pe lac la Racaciuni?
Nu de alta, dar un prieten a avut o trasatura (a ceva ce parea a fi somn) ziua in amiaza mare, sub statia ce uzineaza apa mai jos de Racaciuni, la capatul canalului de fuga! La vobler.
Atunci s-a mai luat si o bucata pe la 5-6 kg. La pestisor!
Unde anume te-ai gandit sa il cauti pe lac la Racaciuni?
Nu de alta, dar un prieten a avut o trasatura (a ceva ce parea a fi somn) ziua in amiaza mare, sub statia ce uzineaza apa mai jos de Racaciuni, la capatul canalului de fuga! La vobler.
Atunci s-a mai luat si o bucata pe la 5-6 kg. La pestisor!
near the beer
Salut. Pe lac la Racaciuni il caut in special in gura canalului.Apa e groasa, si pana in gard s-a luat bine. Cat despre uzina, nu stiu mai nimica pt ca nu am pescuit acolo (Decat o singura data, beldita). Am auzit ca s-a luat la rama, pestisor, coropisnita, insa eu am preferat lacul in locul canalului.
Metoda California e metoda cu plumb culisant in loc de jig, i se mai spun metoda la taras. Pe firul principal sa pune un plumb culisant(oliva, glont) de greutate intre 5-15 g( asta la salau ) dupa care se pune un opritor, si se leaga o agrafa cu vartej. De agrafa se prinde butul cu carligul si twisterul ce acopera varful carligului.
-
- veteran
Aceasta montura seamana cu montura Carolina de pescuit la salau, daca de agrafa se leaga un forfac de 40-60cm cu carligul cu twister, sau cu montura Texas daca plumbul culiseaza pana la carligul cu twister.Marius scrie:Metoda California e metoda cu plumb culisant in loc de jig, i se mai spun metoda la taras. Pe firul principal sa pune un plumb culisant(oliva, glont) de greutate intre 5-15 g( asta la salau ) dupa care se pune un opritor, si se leaga o agrafa cu vartej. De agrafa se prinde butul cu carligul si twisterul ce acopera varful carligului.
- Mugurstefan
- veteran
Utilizez Fireline xds 0,23 si Power pro 0,23. Tin amindoua cam 20 KG. Am si un textil Sander (nemtesc) care tine 20 kg, abia l-am pus pe o bobina si nu am prins inca nimic cu el. Pe lanseta de clonc, cu fir interior, am Whiplash pro 0,21, 29 kg. Acest textil nu-mi place la lansat naluci dar la clonc merge pentru ca se pescuieste sub barca. Astea pe mulinetele spinning.
Pe mulinetele casting am Tufline 65 lbs. E imposibil de rupt cu mina, chiar cu manusi. O data am agatat, curentul era prea puternic pentru dezagatator, am vrut sa rup cu mina si m-am taiat prin manusa, si am fost obligat sa tai firul cu foarfeca. Martor DanR.
Pe mulinetele casting am Tufline 65 lbs. E imposibil de rupt cu mina, chiar cu manusi. O data am agatat, curentul era prea puternic pentru dezagatator, am vrut sa rup cu mina si m-am taiat prin manusa, si am fost obligat sa tai firul cu foarfeca. Martor DanR.
la somn
cred ca somnul trage si la silicoane mari, poate s-a mai spus...
am avut o experianta pe Siret cu shad alb-sidefiu 12cm/jig18g... l-a luat pe cadere in amonte de un copac scufundat.... pur si simplu n-am putut sa-l scot!!! banuiesc k era "groapa" unui somn capital, altfdel nu-mi explic.
mentionez k nu aveam o varga dedicata, era o panarama dar a rezistat. firul era power pro 0,18. l-am tinut din varga pana mi-a "indreptat" carligul jigului, imi tremurau gladiolele deja..
altfel... am mai prins somn la oscilanta 35g de la gipo, aurie.
fire intinse!
am avut o experianta pe Siret cu shad alb-sidefiu 12cm/jig18g... l-a luat pe cadere in amonte de un copac scufundat.... pur si simplu n-am putut sa-l scot!!! banuiesc k era "groapa" unui somn capital, altfdel nu-mi explic.
mentionez k nu aveam o varga dedicata, era o panarama dar a rezistat. firul era power pro 0,18. l-am tinut din varga pana mi-a "indreptat" carligul jigului, imi tremurau gladiolele deja..

altfel... am mai prins somn la oscilanta 35g de la gipo, aurie.
fire intinse!
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team