Somnul la naluci

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bivanus
junior
junior

Mesaj de bivanus » 29 Aug 2005, 20:19

leba , nu mai incerci sa scoti somnul ala? daca e un capital poate merita efortul. incearca cu o mulineta de casting cu fir textil zdravan. nu stiu daca pe la noi se gaseste Tufline dar poate iti sugereaza un cunoscator o marca mai tapana.eu nu prea am dat cu textil insa o sa incerc.duminica asta am gasit si eu un somn zdravan :roll: poate daca il scot imi gasesc si voblerul :) apropo,era un rapala minow triple treble de 5 cm, culoare predominanta portocalie (ceea ce dovedeste ca nu e important sa dai cu momeli mari , ci sa dai unde e pestele :idea: )

fir intins si sa ne tii la curent
(pe noi nu somnul... :wink: )
Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 30 Aug 2005, 07:47

bivanus scrie:leba , nu mai incerci sa scoti somnul ala? daca e un capital poate merita efortul. incearca cu o mulineta de casting cu fir textil zdravan. nu stiu daca pe la noi se gaseste Tufline dar poate iti sugereaza un cunoscator o marca mai tapana.

fir intins si sa ne tii la curent
(pe noi nu somnul... :wink: )
pai mulineta e beton... rainbow ys-12 rulmenti- instant antireverse-frana posterioara-modelBB etc ia r de powerpro ...ce sa zic, sunt multumit deocamdata... ideea e ca face peruci pe rotative dak nu folosesc agrafa cu rulment... da' in rest.. scoti copaci din rau cu el!
normal k mai merg la locu' ala, cand imi amintesc senzartia aia.... :shock:
am sa incerc totusi si tufline-ul dar... cand iau leafa!!
hai, fire-ntinse!
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 01 Sep 2005, 13:11

Ok,

Din ce-am urmarit pe-aici am inteles ca oscilanta pare sa fie cea mai de baza, eu unde merg pe Dunare, unde e somn sunt si o gramada de copaci pe fund (intr-unul din locuri) sau stanci (in celalalt), deci daca as incerca la oscilante de fund as da faliment la approx 6 RON/buc. Un twister il mai iei si la 2 RON, iti mai permiti sa pierzi..
Pierdeti multe oscilante/partida ?..sau dati in locuri unde fundul e curat ?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 01 Sep 2005, 13:53

Eu pescuind din barca nu prea pierd naluci. Am insa cunoscuti care pescuiesc mult de pe mal la somn tocmai in locuri cu multe agataturi. Metoda pe care o folosesc e urmatoarea. Mai intii dau la oscilanta intre doua ape. Deci nu se agata. Somni stim noi ca sunt acolo dar nu ies intotdeauna dintre stinci si trunchiuri ca sa atace oscilanta. Atunci trec baietii pe twistere sau shaduri mari si prospecteaza locul pe indelete. Se agata si ele, dar ceva mai rar si sunt si ieftine.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 01 Sep 2005, 14:06

Trebuie sa mai adaug ceva. Pescuiesc des cu doi tipi care dau numai cu mort manié. Adica montura cu peste mort a lui Albert Drachkovitch, pun insa pe montura o singura ancora. Chiar si cu o singura ancora agataturile sunt foarte frecvente. Ei utilizeaza fir textil foarte gros, adica 0,30 mm. La agatatura trag de fir cu manusa si dezdoaie ancora. Asa recupereaza montura de fiecare data. Exista la Gamakatsu niste ancore care suporta bine acest exercitiu. Culmea e ca aceeasi ancora nu se dezdoaie in drill. Si au prins amindoi cu aceasta tehnica somni de peste 40 kg.

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 02 Sep 2005, 08:48

Poate ca ar fi mai potrivit ca acest subiect sa fie mutat la sectiunea -'Pescuit-spinning".
Parerea mea. :)
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 08 Sep 2005, 13:24

Mi-am luat si eu 2 oscilante ieri de 38 gm, Siweida, singurele mai grele si mai maricele pe care le-am gasit ca apa are vreo 10-15 metri unde vreau sa dau la somn, din pacate arata cam nashpa oscilantele :cry: dar somn s-a ma prins si atacand plumbul, asa ca poate am vreo sansa si cu shtikurile astea

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 08 Sep 2005, 14:07

La 38gr sunt putintel cam usurele dar cobora ele pina unde trebuie. Sunt sanse mari sa atace pe cadere.

Fir intins.

Tudor

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 08 Sep 2005, 17:43

Marius scrie:Salut. Pe lac la Racaciuni il caut in special in gura canalului.Apa e groasa, si pana in gard s-a luat bine. Cat despre uzina, nu stiu mai nimica pt ca nu am pescuit acolo (Decat o singura data, beldita). Am auzit ca s-a luat la rama, pestisor, coropisnita, insa eu am preferat lacul in locul canalului.
adica in portiunea de 20-30 de m dintre intrarea in canal si gardul/pilonii scufundati?

Am incercat acolo, dar numai strapazan a vrut!
near the beer

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 18 Sep 2005, 17:55

Salut

Am fost pe Dunare si am incercat oscilanta aia de 38g intr-un loc care parea sa aiaba somn, stateam pe o stanca intr-o pozitie cam nasoala si prietenii cu care eram faceau mishto can pleoscaiam cu "tigaia" in apa, la un moment dat am simtit ca s-a agatzat si incercand sa dezagatz am simtit o plecare usoara, apoi un Tren Accelerat, era sa cad jos de pe stanca!!..s-a dus putzin in dreapta ca InterCity si s-a dezagatzat, tremuram tot....al dracu animal!!! am fumat 2 tzigari...il rezolv eu in concediu!!!

Scrie răspuns