Somnul la artificiale

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Re: Somnul la artificiale

Mesaj de anem » 04 Oct 2012, 11:53

kingofbeasts scrie: bucura-te pana poti :wink: somnul oricum are perioadele lui cand umbla si atunci e mai bine sa prinzi dintraia mari decat dintraia mici. daca te inveti sa-l cauti mai mult in perioadele in care papa si sa cauti alte specii intretimp o sa fi uimit de cat de eficient poti fi in pescuitul somnului . Nu zic ca nu poti prinde somn in orice zi (chiar si doar accidental) insa sansele sa-l pacalesti cresc odata cu apetitul lor. :wink:
Dupa aia mici da cu naluci mici dar nu in aceleasi locuri in care dai dupa balauri si nu in momentele cand se hranesc aia (cel putin nu vara ). Sigur ca e doar o parere asta , experienta la fata locului poate fi alta.
Pai mai am multe observatii de facut pentru a reusi sa imi dau seama de anumite chestii. Cel mai ciuda imi este pe o anumita “teorema” care s-a repetat pe o gramada de site-uri si pe care eu am urmat-o exact in perioada cea mai buna, motiv pentru care am prins doar somni mici si de fapt cei mari se incapatanau sa stea contra “teoremei” atat de apreciata si acceptata cam peste tot.

In ultima perioada caut doar somnii capitali. Am observat anumite chestii in comportamentul lor si pot spune ca sunt locuri in care am prins doar somni mici si sunt locuri in care nu am prins somni sub 1,8 ... si locurile respective sunt la o distanta mai mica de 80 de metri intre ele.

Si da, atata timp cat este lumina specia vizata e avatul ... sub nici o forma somnul. Doar in anumite conditii pescuiesc la somn inclusiv peste zi dar din pacate anul asta am intalnit doar de 2 ori conditiile respective. Iar cu dimensiunea nalucilor ... stii cum e, pentru fiecare nalucile mari sau mici sunt diferite. Eu pescuiesc la somn doar cu chestii care trebuie sa aibe minim 10cm si merg pana in vreo 16-18cm si din cate am observat nici mocutele de 1-2kg nu se dau in spate de la dimensiunile astea.
kingofbeasts scrie: vad ca nu doar eu sunt de aceeasi parere si chiar are ceva special drilul cu un somn :D nu ca un drill cu reprezentantii unor specii mai sprintene n-ar fi "fun" dar parca nu-ti dau aceleasi emotii ca "submarinul sovietic" care nu vrea afara si pace :lol: Cred ca e printre putinele specii de apa dulce care are tot atatea sanse sa te traga in apa pe cat ai si tu sa-l tragi pe mal sau in barca dupa caz :headbash: :lol:
Pe langa forta pe care o exercita un somn rasarit trebuie pomenit faptul ca de cele mai multe ori nu il vezi decat la sfarsitul drilului ... deci chiar daca intr-o oarecare masura stii dimensiunea lui oricum exista un element de surpriza pana il vezi prima data :wink:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

vili
senior
senior

Re:

Mesaj de vili » 23 Ian 2013, 20:08

kzoli scrie:Sunt bune toate ...somn sa fie,... Rapala jointed de 9-11 sau 13 cm SFC sau GFR, SSR de 7 sau 9 cm... de la salmo skinner de 15, boxer de 7 , whitefish de 13 jointed sau simplu, mai ales culoarea GT , frisky de 7 cm, salmo perch si executor un fel de SSR dar mai rezistent., bullhead de 9 cm .. si reclama ar putea continua cu predatek sand viper ceea ce e si pe placul salailor mari, sau jindvick :lol:
rog un sfat pt achizitie

pe cateva site-uri americane am gasit diferente la amplasarea barbetei intre Rapala J 13 si celelalte
e acelasi vobler?
multumiri

http://www.fishusa.com/catalog_product. ... 72009E3%7D
http://www.fishusa.com/catalog_product. ... F895E08%7D

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 23 Ian 2013, 20:55

E doar un fel de barbeta la J 13... celalalt tip e la celelalte mai mici pana la 11 inclusiv.

Daca dai in josul paginii o sa vezi ca sunt aceleasi ca cele vandute in Europa...
Imagine

vili
senior
senior

Mesaj de vili » 23 Ian 2013, 21:36

deci J 13, are altfel de barbeta fata de J11 si celelalte
multumesc

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 23 Ian 2013, 21:41

vili scrie:deci J 13, are altfel de barbeta fata de J11 si celelalte
multumesc
da, au barbete diferite cele 2 voblere ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 19 Feb 2013, 23:52

Filmul despre pescuitul somnului Silures Leurres et Strategie. Nu stiu daca l-ati vazut dar merita:
Partea 1: http://vimeo.com/25585903
Partea 2: http://vimeo.com/25590358
Partea 3: http://vimeo.com/25604745

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 05 Mar 2013, 10:08

cum afara s-a incalzit nu au inceput sa puna gura si cate un somotel,a prins cineva la spin in perioada asta vreunu

cosmin G
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cosmin G » 06 Mar 2013, 20:35

bogdan_mihu scrie:cum afara s-a incalzit nu au inceput sa puna gura si cate un somotel,a prins cineva la spin in perioada asta vreunu
Te arde Bogdane de vreo iesire?? :twisted:

marceli
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marceli » 06 Mar 2013, 22:40

Eu am fost ieri in zona barajului de la Mintia, am incercat tot felul de naluci si am prins doua scoici, nu imi venea sa cred, e drept sunt incepator la spining.

razvy.
junior
junior

Mesaj de razvy. » 07 Mar 2013, 04:48

Foarte interesant filmul multumim pentru link :)

Scrie răspuns