Somn la vobler
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Am incercat de mai multe ori. Personal am avut atac la suprafata o singura data, pe Ebro. Apa foarte tulbure si somnul statea chiar in spatele unui prag batut de curent intr-o apa de 50-60 de cm. Cum a cazut lingura a si luat-o si a fugit cu ea in curent dar s-a dezagatat.
Altul l-a prins colegul de pe barca, tot in apa tulbure. Somnul vina si colegul a vazut viltoarea, a aruncat tot o oscilanta care a fost luata cum a atins apa. Pe asta l-a prins. 1m70 !
Deci se poate la suprafata dar in perioadele de mare activitate.
Altul l-a prins colegul de pe barca, tot in apa tulbure. Somnul vina si colegul a vazut viltoarea, a aruncat tot o oscilanta care a fost luata cum a atins apa. Pe asta l-a prins. 1m70 !
Deci se poate la suprafata dar in perioadele de mare activitate.
Acum inteleg de ce ii era frica lui Radu Popescu sa faca baie pe un brat de-al Dunarii, cred ca daca eram inspirat ii agatam o ancora si-l balaceam, poate cine stieSF scrie: ......................... Balacitul ala a popper-ului ii atrage . Evident pe aceasi directie si fara bruscari de pattern-uri. Tare as da asa la somn , seara cind suie catre suprafata .
Tudore , tu care esti amicu lui Silurus , nu ai incercat la ceva de suprafata , un atac de somn la vedere cred ca-i crima curata ?
Fir Intins!!!

http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
Am luat frecvent somn la vobler, in general pe canalele de fuga de la Dridu si Mihailesti, nu mare...pana in 3kg. In general la voblere SDR (bullhead , tail dancer , wally diver, grappler shad) dar si la shaduri mari. In deversor la dridu taica-miu a luat la aglia 00 o bucata de 8,5kg , da asta acum vreo 5 ani. Sincer nu am remarcat vreun stereotip in modul de hranire , am prins aproape in toate conditiile admosferice mai putin pe furtuna. Nici apa limpede nu a fost un impediment.
<<-!pescuiesc in orice conditii!->>
oo[
chiar pescuiesti in furtuna?
am ramas si eu anul trecut pe o furtuna la pescuit intr-un varf de munte (unii "stie"
) Fulgerele se stingeau la 100-200 m ... si dadeam la peste .... frumos dar riscant
ciudat ca dupa asta n-am racit ... offtopic scz 

- littlefish
- junior
cred ca nu conteaza culoarea....
Cred ca nu conteaza culoarea f. mult, cel mai mult e atras de miscari, vibratii sau de miros...gust=ex. ficatul alterat, matele de pui...
Daca totul pare sa mearga bine, cu siguranta ai omis ceva.
Cunosc un personaj din Gorgova, George de la Dorulet, care nu stie pescui altfel decat la vobler. In vara lui 2004 mi-a facut o demonstratie: somn de 9 kg, lansand pe Sulina in amonte, la 1 metru de mal, scos afara in 2 minute, da ziceai ca l-a hipnotizat, am turbat, ce sa mai...
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE