Somn la vobler

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

alin c.
junior
junior

Mesaj de alin c. » 28 Ian 2006, 16:08

Pe siret se ia in special noaptea si in general cu momeli naturale broscuta , buchet de rime , pestisori vii .Dintre artificiale prefera in aproximativ 90% din cazuri twister 5 fg 5-7 cm alb pe timp de zi .Da si in vobler dar numai in perioadele in care maninca foarte bine in rest nu vrea nimic altceva , oscilanta , rotativa nici gind si nu inteleg de ce :?: Foarte bine mininca la artificiale pe timp de zi in perioadele cu ape tulburi cu conditia sa dai de el binenteles .

Fir intins

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 28 Ian 2006, 17:11

Merge bine si vara inainte de furtunile alea turbate cu vant,ploaie si nori negri.
Stiu ca aia nu e vreme de stat la pescuit,dar atunci iese din gropane.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

peo
junior
junior

Mesaj de peo » 17 Feb 2006, 18:34

incercati un vobler TURBO JACK de la salmo ,si o sa vedeti ca nu conteaza culoarea daca exista acea elice care tine loc de clonc. Este deosebita atat ziua cat si noaptea.

noname
veteran
veteran

ij

Mesaj de noname » 17 Feb 2006, 19:42

la somn conteaza si culoarea (le percepe mai slab si in alt mod decat alti pesti... ) iar la rotativa pe Siret merge destul de bine chiar ziua (exemplare mici

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 17 Feb 2006, 20:06

Vazusem acum ceva timp un filmuletz in care se pescuia la somn..cu peste viu(biban) si folosindu-se cloncul. Ce reiesea din film e ca somnul are o vedere f slaba..cand se apropiase de bibi i-au trebuit vreo 3 incercari sa il nimereasca..cu gura.
Sau poate il inghiontea.."bai bibi..trezeste-te..I'm right behind you" :lol:
Oricum..era atras clar de vibratie..de bibi care se ZBATEA in carlig(tripla) :wink:
Mai mentionez ca apa nu era f tulbure .
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 17 Feb 2006, 20:53

Am vazut si eu filmuletul. Cred, mai degraba, ca il tatona parandu-i ceva suspect la bibanul acela care se zbatea pe loc, fara a "incerca" sa ii fuga din cale. In plus era o apa foarte limpede, din moment ce permitea o asemenea filmare.
Nu cred ca somnul e asa de ineficient in atac, cum parea cel din film. Daca ar fi asa nu cred ca ar atinge dimensiuni atat de impresionante. Poate nici nu ar supravietui.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 17 Feb 2006, 21:37

Somnul e foarte eficace. La cel din filmulet alegeti ori varianta Razvan (eu nu am vazut filmul) ori se poate ca acel somn sa fi fost vreun "prizonier". Adica actor fara sa vrea saracu. Stiu, asa sunt toti, insa unii sunt intr-adevar prinsi in fata camerei si altii sunt prinsi inainte si oarecum obligati sa faca cam ceea ce vrea realizatorul.
Filmele pe care le-am facut eu, de vacanta, sunt "pe bune". Nu am cautat sa le vind. Am fost insa la filmari cu altii si cind am ajuns la fata locului sa vezi ce "prizonieri" ne asteptau gata sa fie prinsi asa cum dorea nea realizatorul. :lol: Ce vreti omul nu avea bani si timp de pierdut platind o echipa de filmat care sa astepte sa vina pestele. Mai ales ca talia nu e garantata. :D

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 17 Feb 2006, 21:59

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 17 Feb 2006, 22:07

Ok, e frumos. Nu e trucaj. Mai ales ca Xavier (el e pe film) nu traieste din asta. Cred ca somnul avea niste indoieli despre montajul care totusi se vedea pe apa limpede plus bibanul care nu se comporta natural.
Xavier face parte din asociatia Carnavenir si-l cunosc personal. Nu are nici un interes sa faca trucaje.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Feb 2006, 00:47

O fi tras careva din echipa de filmare un pirt , erau cam aproape , calare pe el ...

Nu stiu cit de eficienta ar fi la somn , da in mare se " momeste " , la anumite specii , cu un popper . Bagi vreo trei-patru lanseuri , bati bine apa , si dupa aia trimiti un walker la inaintare sau orice altceva de suprafata . Balacitul ala a popper-ului ii atrage . Evident pe aceasi directie si fara bruscari de pattern-uri. Tare as da asa la somn , seara cind suie catre suprafata .
Tudore , tu care esti amicu lui Silurus , nu ai incercat la ceva de suprafata , un atac de somn la vedere cred ca-i crima curata ?

Fir Intins!!!

Scrie răspuns