Somn la vobler
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nu stiu. Din experientele mele de pana acuma, destul de limitate, nu pot sa trag o concluzie. Am observat ca atunci cand apa e tulbure, somnul e foarte activ si un cursul zilei. Altfel, iese mai mult seara si dimineata si, bineinteles, peste noapte.
As inclina sa zic nu.
Dar poate auzim si parerea unuia cu mai multa practica. Tudor ?
As inclina sa zic nu.
Dar poate auzim si parerea unuia cu mai multa practica. Tudor ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Eu am vazut naluci (voblere, lingurite, etc) care contineau material fluorescent. Nu mai tin minte in ce situatii se foloseau, dar ma interesez.
In anumite situatii eu pun pe fir inaintea momelii printre alte lucruri sclipitoare citeva bile fluorescente. Asta cind pescuiesc la calcan. Aceleasi bile fluorescente mai folosesc (tot pe fir inaintea nalucii) cind pescuiesc la makril, scrumbie si "stiuca cu cioc" (ultima denumire e tradusa direct din suedeza si nu stiu cum s-ar chema pe romaneste).
Apropo de somn, pescarii unguri folosesc un "ciocan" care lovit in apa "irita" somnul in asa fel incit acesta musca mai usor, adica nu se poate abtine. Cred ca se cheama ceva care aduce a "clonc", parca.
In anumite situatii eu pun pe fir inaintea momelii printre alte lucruri sclipitoare citeva bile fluorescente. Asta cind pescuiesc la calcan. Aceleasi bile fluorescente mai folosesc (tot pe fir inaintea nalucii) cind pescuiesc la makril, scrumbie si "stiuca cu cioc" (ultima denumire e tradusa direct din suedeza si nu stiu cum s-ar chema pe romaneste).
Apropo de somn, pescarii unguri folosesc un "ciocan" care lovit in apa "irita" somnul in asa fel incit acesta musca mai usor, adica nu se poate abtine. Cred ca se cheama ceva care aduce a "clonc", parca.
Expert in a invata rima sa inoate.
Nu stiu ce sa raspund la acest topic. Da se prinde somn la vobler, fie el lipless si cu "starlete" sau fara. Dupa capul si experienta mea conteaza mai mult locul, ora, animatia data nalucii decit tipul si aspectul luminos sau nu.
Cu o oscilanta fara miros si lumina prinzi noaptea somni ca lumea. Dar trebuie sa fii acolo unde ei vineaza. Altfel piepteni apa.
Tudor
Cu o oscilanta fara miros si lumina prinzi noaptea somni ca lumea. Dar trebuie sa fii acolo unde ei vineaza. Altfel piepteni apa.
Tudor
-
- veteran
io
asa ii ziceCred ca se cheama ceva care aduce a "clonc", parca.

Si linia laterala!Aquaro Angler scrie:Somnul nu are vederea prea buna, in schimb cele mai dezvoltate organe de simt sunt mustatile cu care simte cele mai mici vibratii si miscari.

https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura
Re: io
Multumesc de ajutor. A trecut ceva timp de cind am citit articolul si nu mai eram sigur. Si nu am timp sa caut articolul acum.gippa scrie:asa ii ziceCred ca se cheama ceva care aduce a "clonc", parca.

Expert in a invata rima sa inoate.