Siuca prinsa la vobler fara struna
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Siuca prinsa la vobler fara struna
Inainte de un pescuit total esuat la scobar pe somsul mare in zona orasului Dej , am luat din geanta batul pregatit pentru pescuitul la vobler pentru clean. O lanseta de 1.90 actiune 15 grame , fir de 0.16 si vobler salmo sinking de forba si culoare bibanului mic de tot (fara o struna sau fir textil ...legatura facuta direct pe fir). Dupa cateva lansari am avut surpriza sa agat o stiuca de 4700 pe care dupa o lupta de 5 minute am adus-o la mal. Sunt poze pe contul meu cu locul in care am agatat-o ..... sub barbie.....mare noroc. 04.11.2005 ora 11 e ziua si ora capturii. In rest cele bune.
fg

ce e aia struna???
eu pescuiesc 90% din timp numai la stiuca, fara struna.
si am avut multe capturi mari. O SINGURA DATA mi-a taiat firul. atat. precizez ca sunt pescar de vobler aproape exclusiv, poate asta sa fie o cauza. si nu dau decat cu textil, poate asta sa fie o alta cauza....
la mai mare!
si am avut multe capturi mari. O SINGURA DATA mi-a taiat firul. atat. precizez ca sunt pescar de vobler aproape exclusiv, poate asta sa fie o cauza. si nu dau decat cu textil, poate asta sa fie o alta cauza....
la mai mare!
Eu pun struna de wolfram, sa stiu o treaba. Am prins anul asta stuk la vobler de 5 cm, inghitit pina-n .... Daca nu aveam struna, ADIO... peste cu tot cu vobler. Si am prins avind struna asta si salau si clean, asa ca nu influentzeaza rata capturilor. Iar la agatare, prefer sa frec struna de pietre sau crengi, decit firul impletit, care se duce instant
- daspinningmaster
- utilizator constant
nu numai ca e neaprat necesara ....prinderea ei fara struna fiind oexceptie si nu o regula, dar pescuind cu struna ii mai dai o sansa stiucii .
daca pescuiesti fara struna si taie sunt toate sansele ca acea stiiuca sa moara cu nalucile in gat .
daca pescuiesti fara struna si taie sunt toate sansele ca acea stiiuca sa moara cu nalucile in gat .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
- daspinningmaster
- utilizator constant
Sunt 100% de aceesi parere cu sorin. Si asta cu ramasul nalucilor agatate in gatul stiucilor in cazul in care iti taie firul fie el mono sau multi e un aspect despre care nu prea s-a vorbit nici in acest topic si nici in altele de acest gen. Deci haideti sa ne gandim si la partenerul de lupta cand ne gandim daca folosim au ba struna.
Fire zmucite!
- iulian_bud
- utilizator constant
Nu cred ca este absolut necesar struna in pescuitul stiucii.Am vazut un film american la pescuitul stiucii la musca si acolo recomanda monofilamentul gros in locul strunei de otel,pt ca spuneau ca stiuca vede struna si ca este mai bine cu monofilament, dar schimbat dupa nu stiu cate capturi pt.ca se uzeaza.Filmul se numeste "The Flyrroder's Guide To Pike".Personal de cand am vazut filmul mi-am facut singur strunele dar folosind monofilament de 0.60 si am prins stiuca de peste 2 kg,oscilanta fiind inghitita pana in gat si nu mi-a taiat.In film nu spune grosimea dar spune de cate livre este firul folosit ca leader.Anul trecu in locul de unde am pris si eu s-a prins o stiuca la viu de 8kg si ceva si avea o ancora infipta in fundul gurii si o ancora in stomac.Stiuca a mai muscat si s-a hranit dovada ca a fost prinsa.Asa ca nu cred ca este regula struna in pescuitul stiucii ,ca am ranii stiuca daca ar scapa cu o naluca in gat,dupa o scuturatura puternica din cap Ii sare naluca din gat sau rugineste acul.Cum facea Rex Hunt cu pestii care inghiteau adanc ,le taia si nu le smulgea firul si le dadea drumul. 

C***t in traista!
- daspinningmaster
- utilizator constant
Nu stiu daca tu folosesti carlige biodegradabile cum ai vazut in filmuletele cu Rex Hunt. Eu unul nu o fac asa ca e valabil ca am spus mai sus si plus de asta fiecare are dreptul la parerea lui. E normal ca atunci cand pescuiesti stiuca la musca sa nu pui struna metalica, in rest........
Fire zmucite!