Siuca prinsa la vobler fara struna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 07 Noi 2005, 18:29

dupa nume pare a fi un fir dedicat pescuitului la stiuca.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 07 Noi 2005, 19:05

Interesanta treaba cu mono-ul. Parca zicea si Tudor ceva cu struna din fluorocarbon care nu il taie stiuk. De un lucru m-am convins, textilul il taie mai repede decat un mono mai gros, dar totusi prefer struna metalica, cat mai fina.

@Dr. Pike - sa observat o diferenta de capturi intre cei ce foloseau PikeMono si cei ce foloseau struna metalica???

Cat despre carligele lasate in gat la pesti de catre Rex Hunt, el pescuia in general in apa sarata si folosea carlige netratate special pentru apa sarata si atunci acestea ruginesc mult mai repede.
Imagine

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 07 Noi 2005, 19:09

Din pacate nu am nici o legatura:)
Atasez aici un link cu poza produsului
http://community.webshots.com/user/dr_pike

Acolo dati click pe poza...

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 07 Noi 2005, 19:20

costi scrie:
@Dr. Pike - sa observat o diferenta de capturi intre cei ce foloseau PikeMono si cei ce foloseau struna metalica???
A fost o oarecare diferenta, dar nu stiu daca e intr-adevar din cauza Pike mono! Cele mai mari stiuci (intre 3kg si 3,5 kg - asta e..mai mari nu am prins de data asta :) ) s-au prins de catre cei ce am folosit Pike Mono, dar cred ca asta se datoreaza mai degraba faptului ca vazand ca la lingurita intra doar marlite am folosit niste voblere ciudate..care au dat rezultate :) :) Si ca se evit setul 2 de intrebari va zic ca a fost vorba de voblerele SALMO SLIDER, culorile Real grey shiner (RGS) si Real perch (RPH) de 10 cm versiunea floating :). Daca va spun ca de cateva saptamani Energofish aduce aceste voblere si pentru pescarii romani o sa ma acuzati deja de campanie electorala :twisted: :D :lol: :twisted:

Voblerele se pot vedea in urmatorul link
http://www.24.olsztyn.pl/salmo/modules. ... age&pid=68

Swordfish
junior
junior

Mesaj de Swordfish » 15 Mar 2006, 11:36

pescuiam la clean cu peste mic in apropierea digului de la cavaran (caras-severin) si o stiuca a sarit la peste taindumi nailonu.A doua zi am venit sa vad daca mai e tot acolo,am pus un blincher nr 4 meps si spre surprinderea mea am agatat stiuca ce mia scapat cu o zi inainte.In gat am gasit carligu.
Cum zicea si Sorin, stiuca e in varful piramidei trofice nu de geaba i se spune "lupul apelor"
Fir intins!!

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 19 Mar 2006, 21:46

Pe balta din galerie ... dupa o zi in care am crezut ca nici broaste nu sunt in balta ... am inceput sa incerc diferite linguri si voblere ... sa vad cum merg prin aer si prin apa ... si am renuntat la struna ... a ajuns la rand o lingurita total improprie pentru balta aceea ( apa destul de mica) adica un DAM effzett de 6 gr. argintie pe o parte, cuprata pe cealalta cu dunga rosie ... lingurita de mici dimensiuni ... si acum in stilul lui Marin Moraru - lansez cam la 20m - la buza stufului - si astept putin ... si am crezut ca am lansat prea in stuf sau a prins o radacina de pe fund ... dar spre surprinderea mea firul a luat-o putin lateral (cred ca a atacat pe cadere)... asa ca stiind ca nu am nici struna am fortat-o putin cam mult ... adica am mulinat la disperare - la 4-5 metri de mal am vazut stiuca incercand sa sara asa ca am scufundat varful lansetei in apa mulinand in continuare foarte repede - minciocul era deja strans asa ca am aruncat-o repede pe mal - un kil o suta de grame si 55 cm cu lingurita fixata adanc in gat ... din pacate fotografia locului am facut-o dupa cateva zile ... atunci nu am avut aparatul ... cred ca am avut mare noroc ca am reusit sa o scot fara sa-mi taie firul - monofilament STORM 0,20mm ... asa ca recomand cu caldura struna ca sa nu treceti prin emotiile prin care am trecut eu atunci ... cred ca stiuca a fost la fel de surprinsa ca si mine si a venit spre mal aproape fara sa se impotriveasca. (in afara tentativei de salt).
S'altare și bunăstare !

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 20 Mar 2006, 17:17

Doua zile fara tzack ( mai luase cineva vreo doua marle la rotativa (brrr degradant !) ) a treia zi renunt la struna si pun lingura ( cred ca fiecare are una de zile negre , la mine e un Es Berti nr 3 nichel ) pastrata pt panoplie ca isi cam facuse datoria cu un crac la ancora tocit in batalii (de 2 , 3... 6 cea mai mare cu ea ) la primul lanseu bukata de 5 kg (pe cadere) . Se pune !

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 21 Mar 2006, 00:37

Aici nimic, si cu si fara struna :(. In cele 10 minute de pescuit linistit ce le-am avut, pana au inceput sa pompeze iar apa din canal (e crisu mare, si canalul tot mare, si pompeaza ca sa nu curga crisul invers :( ). Apo curgea apa ca pe paraiele cu pastravi, nu cu stiuci:P
Asa ca inca n-am apucat sa vad dac e bun de ceva acest pike mono...

Scrie răspuns