Siuca prinsa la vobler fara struna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Noi 2005, 16:34

e doo aspecte aici:
- aia cu stiuca se sperie de struna e vrajeala pura. Siuca e in varful piramidei trofice si nu se teme de nimic ....decat de o stiuca mai mare sau de prezenta noastra pe mal
- aia cu stiuca de 8 chile cu nu stiu cate ancore in ea care mai si musca e o exceptie nicicum o regula . Iar rex hant le lasa in gura la platicile alea niste biete carligutze nu triple de ancore cu martzisor o lingura de supa .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 07 Noi 2005, 16:37

Cei carora nu le place pescuitul la stiuca cu struna, pot folosi acum un monofilament (se gaseste in magazinele Energofish) ce poate inlocui oricand struna! Desi nu am crezut, l-am testat in toamna aceasta in Delta si vreau sa va spun ca nu e numai reclama, ci chiar tine. Pretul e 130.000 pentru 10m. Sper sa nu se considere ca fiind o reclama ci un sfat pentru doritori. Firul e facut in USA si e de diferite diametre. Garantat e OK si, mai mult, spre deosebire de struna, nu influenteaza deloc evolutia nalucii in apa. Eu personal am fost dintotdeauna adeptul strunelor, dar acum am renuntat in favoarea acestui mono. Am avut si exemplare mai mari, care au reusit doar sa il zgarie. Din cei 6 prieteni cu care am fost in Delta 3 am folosit acest fir, toti am prins :) , si, niciunuia nu i-a fost taiat firul desi 5 zile am pescuit cu acelasi fir fara a il inlocui! Eu zic ca merita incercat

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Noi 2005, 16:50

dr pike,
care-i problema daca-l recomanzi?
reclama sau nu e important sa avem toti informatiidespre ce se gaseste mai bun pe piata
cum se numeste firul asta?
pescuiasca si el va

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 07 Noi 2005, 16:53

Cum se numeste firul asta ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 07 Noi 2005, 17:08

si totusi cum se numeste firul si cat avea in diametru? :shock:

iulian_bud
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de iulian_bud » 07 Noi 2005, 17:08

Dar nici folosirea numai a strunei nu este o regula.Apoi am o nedumerire cu carligele acelea biodegradabile,eu unul nu l-am auzit pe Rex ca foloseste carlige mai speciale decat acelea pe care le folosim noi.La sfarsitul filmului un pescar prinde o namila de stiuca de 30 livre pe care o si elibereza,folosind ca leader monofilament.Fiecare are parerea lui si respect asta.
C***t in traista!

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 07 Noi 2005, 17:14

pana la urma nimik nu este o regula in pescuitul rapitorilor. regulile ti le faci singur in functie de ce ti se potriveste mai bine si cum te mulezi tu mai bine pe echipamente. despre carligele alea eu asa tin minte ca in anumite episoade unde ezista riscul ca pestii capturati sa inghita carligul nu se foloseau carlige "de serie". Daca ma insel imi cer scuze
Fire zmucite!

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 07 Noi 2005, 17:52

Firul se numeste PIKE MONO, facut in state, si eu am folosit firul de 20lb/9.10 kg. Mai exista versiunile de 30lb/13.5 kg si 40lb/18.3 kg.
Am inteles ca are ceva insertie metalica, desi firul este absolut transparent. Maine am sa postez o poza cu ambalajul.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 07 Noi 2005, 17:57

ok, multumesc!
pescuiasca si el va

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 07 Noi 2005, 18:12

dr.pike scrie:Firul se numeste PIKE MONO, facut in state, si eu am folosit firul de 20lb/9.10 kg. Mai exista versiunile de 30lb/13.5 kg si 40lb/18.3 kg.
Am inteles ca are ceva insertie metalica, desi firul este absolut transparent. Maine am sa postez o poza cu ambalajul.
Vreo legatura intre numele de utilizator al dvs. si numele firului? :roll:

Scrie răspuns