"SET THE HOOK" la pastrav

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 03 Aug 2009, 09:25

draqdevil scrie:
Le plac lor,dar mie nu imi plac.....am scapat multi pesti mari din cauza lor,trebuie sa fie un pic mai mari.....peste 0.
Cu totii stim cat de agresivi la vederea rotativelor in apa paraielor sant pastraviorii de 10- 12 cm. O ancora de la o rotativa de 0 sau 1 ii raneste grav iesindule varful prin ochi sau cap. In asemenea cazuri e de preferat sa pierzi un pastrav mare si sa ai ce povestii decat sa ranesti cateva zeci mici.

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 03 Aug 2009, 09:39

eu pescuiesc de f.f.f mult timp la pastravi si nu cred k am ranit f. multi pastraviori.....secretul consta in plierea spinilor ancorelor.Pe cele de 00 le absorb pur si simplu si le provoci rani mult mai urate

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 03 Aug 2009, 09:40

oricum,dak e vb despre ranirea pestelui,cred k ar trebui folosite naluci cat mai mari....sau cel mai curat..FLY'UL....

lucky_51
veteran
veteran

Mesaj de lucky_51 » 03 Aug 2009, 11:44

draqdevil scrie:....secretul consta in plierea spinilor ancorelor.Pe cele de 00 le absorb pur si simplu si le provoci rani mult mai urate

Adica daca pilim spinul ancorei nu-i mai intra in ochi? Eu cred ca o ancora mica se opreste in buza pestelui de 10-12 cm iar un pastrav peste masura normal ca va inghiti rotativa de 00.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Aug 2009, 01:00

la pastrav pe rau si parau am constatat ca am rateuri cam in 50-60% din cazuri cand lansez de-a curmezisul bulboanei si pestele ataca in unghi de 30-60 grade, lateral. Cand lingura a venit exact perpendicular pe capul pestelui, din fatza, de multe ori el s-a ferit sau doar a urmarit putin naluca. Ibnsa cand am lansat in aval si am recuperat contra curentului o lingura 1 sau 2, am avut procent de peste 80% reusite. Deci asta e pozitia de atac ideala!

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 11 Aug 2009, 11:38

Fario_nebunu scrie:la pastrav pe rau si parau am constatat ca am rateuri cam in 50-60% din cazuri cand lansez de-a curmezisul bulboanei si pestele ataca in unghi de 30-60 grade, lateral. Cand lingura a venit exact perpendicular pe capul pestelui, din fatza, de multe ori el s-a ferit sau doar a urmarit putin naluca. Ibnsa cand am lansat in aval si am recuperat contra curentului o lingura 1 sau 2, am avut procent de peste 80% reusite. Deci asta e pozitia de atac ideala!
fratioare :twisted: este ca la sex cu rateurile astea :twisted: :lol: :twisted: depinde de pestoaica (barbatzii sunt nevinovati) :lol: :twisted: :lol: "pozitia de atac nu era corespunzatoare" HAHAHA :twisted:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 11 Aug 2009, 21:05

vijelie scrie:
fratioare :twisted: este ca la sex cu rateurile astea :twisted: :lol: :twisted: depinde de pestoaica (barbatzii sunt nevinovati) :lol: :twisted: :lol: "pozitia de atac nu era corespunzatoare" HAHAHA :twisted:
Vijelie, ai frate un umor feroce, zau asa! Rad deja de o ora dupa postarea asta a ta... :lol: Sa inteleg ca preferi sa lansezi lingurile oscilante Berti in pozitie 69 pe lacul Bolboci? Apropo de asta, am fost de curand la lacul Scropoasa si am dat 4 ore la naluci. Rezultat = zero, nici un atac, nici un peste vazut. Cica au golit lacul prin primavara si s-a dus totul spre aval, adica spre Moroieni. OK, am zis sa verific asa ca am dat pe Ialomita cu lingurite langa tabara Caprioara, zona Galma. Tot zero barat. Atunci unde puii meu au disparut pistruiatii? Zi tu Vijelie ca le stii limba si poate ai prins vreun zvon. :lol:

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 11 Aug 2009, 22:15

Fario_nebunu scrie:
vijelie scrie:
Vijelie, ai frate un umor feroce, zau asa! Rad deja de o ora dupa postarea asta a ta... :lol: Sa inteleg ca preferi sa lansezi lingurile oscilante Berti in pozitie 69 pe lacul Bolboci? Apropo de asta, am fost de curand la lacul Scropoasa si am dat 4 ore la naluci. Rezultat = zero, nici un atac, nici un peste vazut. Cica au golit lacul prin primavara si s-a dus totul spre aval, adica spre Moroieni. OK, am zis sa verific asa ca am dat pe Ialomita cu lingurite langa tabara Caprioara, zona Galma. Tot zero barat. Atunci unde puii meu au disparut pistruiatii? Zi tu Vijelie ca le stii limba si poate ai prins vreun zvon. :lol:

cum ma nu stiai ca le-au secat si zanoaga si urmatorul...cica golire de fund :twisted: :lol: :twisted: sa le curete de aluviuni.... culmea! aluviunile au ramas si pastravii nu HAHAHAHAHA :twisted: :lol: :twisted:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 13 Aug 2009, 14:59

vijelie scrie:

cum ma nu stiai ca le-au secat si zanoaga si urmatorul...cica golire de fund :twisted: :lol: :twisted: sa le curete de aluviuni.... culmea! aluviunile au ramas si pastravii nu HAHAHAHAHA :twisted: :lol: :twisted:
Habar nu aveam...am pescuit ca in vana! Dar unde s-au dus pastravii din Scropasa? Logiuc era sa fi migrat in aval...
Cica in toamna ar vrea sa goleasca si Bolbociu asa ca multi pastravi mari vor ajunge in Cheile Zanoagei! Pe ei pe mama lor de pesti, ma duc acolo si pescuiesc de la Scropasa in sus pana in Chei poate il prind pe ala mare. Mi s-a mai spus ca la Bolboci te amendeaza jandarmii montani si daca ai permis ANPA! Asta e culmea ilegalitatii... :x

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 14 Aug 2009, 15:58

asa este..acum vin aia cu japca :lol:

Scrie răspuns