"SET THE HOOK" la pastrav
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
DiViNiTi, o sa risc sa-ti dau si eu un sfat. Incearca o lanseta cu actiune moderata iar firul sa fie monofilament. Ancorele verifica-le doar sa fie ascutite, nu cred ca trebuie sa fie nu stiu ce model de exceptie.
Parerea mea este ca pastravii iti scapa nu din cauza ca nu se inteapa , iti scapa din cauza ca ansamblul e prea rigid. Am dat si eu cu Cabelas XML la pastrav si de atunci m-am lamurit.
Daca pastravii s-ar intepa asa greu pescarii la MA nu ar avea nici o sansa. Parere
Parerea mea este ca pastravii iti scapa nu din cauza ca nu se inteapa , iti scapa din cauza ca ansamblul e prea rigid. Am dat si eu cu Cabelas XML la pastrav si de atunci m-am lamurit.
Daca pastravii s-ar intepa asa greu pescarii la MA nu ar avea nici o sansa. Parere
eu zic sa folosesti un batz cu actiune de maxim 25 grame, o mulineta din clasa 1000 si fir mono de maxim 0.18-0.20, transparent si ai sa vezi k nu o sa mai ai asa multe rateuri,de multe ori pastravii mari se prind de pielitele din gura, iar cu un bat rigid si curent puternic e f. usor k ele sa se rupa.Foloseste cu incredere rapala CD k este f, bun,eu unul am vazut k cel mai bine da randament pe curent moderat si adancimi de pana la 1 m:)La rotative meppsurile snt sfante.Marimile 0-1-3 argintii:)
-
- veteran
Corect, Meppsurile mici imi par si mie superioare altor marci la pastrav, adica sunt peste Dam Effzet, peste Mosca etc. Dar firul nu e musai sa fie transparent la pescuit cu naluci. Trabucco face fire albe - River Trout, altii le fac fluo si se prinde bine si asa. OK, daca ti se pare ciudat poti pune un lider de 50 de cm transparent.draqdevil scrie:eu zic sa folosesti un batz cu actiune de maxim 25 grame, o mulineta din clasa 1000 si fir mono de maxim 0.18-0.20, transparent si ai sa vezi k nu o sa mai ai asa multe rateuri,de multe ori pastravii mari se prind de pielitele din gura, iar cu un bat rigid si curent puternic e f. usor k ele sa se rupa.Foloseste cu incredere rapala CD k este f, bun,eu unul am vazut k cel mai bine da randament pe curent moderat si adancimi de pana la 1 m:)La rotative meppsurile snt sfante.Marimile 0-1-3 argintii:)
Cat despre voblere...eu am prins mult mai des la lingurite rotative argintii decat la vobler, vreau sa zic pe rauri si paraie.
-
- veteran
Pai pestisorii vanati de pastrav nu sunt argintii? Boistenii - argintiu cu verzui, pastraviorii - argijtiu cu puncte etc.lucky_51 scrie:Interesant este faptul ca pe ape foarte limpezi se prinde peste cu rotative argintii, cand mai peste tot se spune ca indicate ar fi cele aurii sau in culoarea cuprului. Care ar fi explicatia?