pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
shirkan
- veteran

-
Fario_nebunu scrie:
... dar cand stau sus pe mal nu prea ajung cu varful la apa si mi se pare ca din cauza asta vine naluca prea la suprafata. Conteaza asta sau nu? E prea scurta lanseta?
poate e curentul prea mare si naluca ta e prea flotanta incearca ceva sinking (daca e vorba de un vobler) si as recomanda o lanseta de 2,4m
-
draqdevil
- veteran

-
As recomanda si eu ceva...incearca totusi sa nu intri in apa,am ramas uimit cum pot simti clenii cand este cineva in apa

-
Zuckala
- utilizator constant

-
draqdevil scrie:As recomanda si eu ceva...incearca totusi sa nu intri in apa,am ramas uimit cum pot simti clenii cand este cineva in apa

foarte de acord, mi s-a intamplat si mie.
-
gripone
- junior

pestele cu o mie de ochi!!!
Si neaparat, daca prinzi unul mai rasarit sa nu-l lasi sa agite tare apa....altfel "pa" cleni o perioada buna...eu am patit-o ...
-
MARIUS POPA
- veteran

gripone scrie:pestele cu o mie de ochi!!!
Si neaparat, daca prinzi unul mai rasarit sa nu-l lasi sa agite tare apa....altfel "pa" cleni o perioada buna...eu am patit-o ...
corect asta,! eu pescuiesc din apa, si nu pot zice ca am rateuri, insa astept mai mult dupa ce m-am pozitionat, si incerc pe cat posibil sa tin distanta, si sa nu "lopatesc" cand umblu, sau sa "tarai" talpa piciorului pe pietre.
la ff. cum este, cele mai multe partide se desfasoara prin apa, nu?cred, nu practic!

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
Fario_nebunu
- veteran

draqdevil scrie:As recomanda si eu ceva...incearca totusi sa nu intri in apa,am ramas uimit cum pot simti clenii cand este cineva in apa

Locul de care zic e raul Ialomita amonte de targoviste. Apa curge repejor pe mijlocul raului lat de vreo 15 metri si adanc de 40-60 cm (albie de pietris) iar langa malurile pline de salcii si crengi e apa mai adanca (1 metru si peste), din pacate cu fund adesea malos. Eu daca vin pe mal speriu pestii calcand sau mi se proiecteaza umbra pe apa, plus ca agat voblerul la recuperarea dinspre aval spre amonte. daca aleg sa vin prin apa atunci ii speriu prin wadding - la cele 100 kg ale mele greu de crezut ca pot fi discret. Solutia e sa stau la 15-20 de m dar atunci presiunea curentului pe cei 20 de m de fir 0.14 e mare si cred ca lingura sau voblerul nu mai evolueaza "natural". Vedeti, asta e dilema!

-
gripone
- junior

100 kg? hmmm..cam mult

incearca sa intri cu soarele in fata...s anu se proiecteze umbra...cam greu dar tre. incercat...alta solutie ar fi "stationar" ca tata

-
MARIUS POPA
- veteran

pai, la o lingurita de 2.5-3gr., sau vobler la aceeasi greutate, si un fir de 0.14 si o lungime de 20 m,in curent, isi pierde un pic din evolutie, si o sa faca si bucla mare.asta cu soarele se poate fenta, adica dac este in spate, vi din aval spre amonte, si daca este din fata, vi invers.in rest, tre probat, la fata locului, ca teoria ca teoria , dar practicul ne omoara,

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
kuin tauti
- veteran

shimano scrie:Parerea mea (personala, si fiecare cu ce-a testat si ce crede) este ca voblerul (pe langa faptul ca imita perfect un pestisor sau un gandac), poate fi oricand stopat, jucat in fel si chip (casting & trolling), pe cand blinkerul iti ofera o gama muuult mai restransa de "posibilitati", si cred ca la faza asta suntem cu totii de acord. Un avantaj mare al rotativei este insa vibratia deosebit de puternica, care, mai ales in ape tulburi/semitulburi, pot pacali mult mai usor cleanul decat un vobler care nu se "aude" de departe. In afara de asta, voblerul e nr.1, incontestabil (pentru mine si multi altii).
stai ashe...

nu vrei sa ne zici matale de ce blinkeru nu poa fi stopat si sa ielaborezi olea cum sta treaba cu jucatul boblerului in fel si chip casting & trolling ?

-
shirkan
- veteran

-

si daca intri in apa as recomanda soldare sau wardesi din astea ca eu am patit-o cu cleanul nebun care mi-a intrat printre picioare si ce sa vezi, ancora din spate mi-a intrat in picior si sa vezi ce tragea nebunu de vobler (cre' ca a simtit mirosul de sange

)