secretele cleanului
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
n-am prea prins sa muscareasca. zona in care dau la clean are un curent destul de puternic si prea permite muscaritul. pe acolo sunt niste pietroaie pe fund si cred ca sta mai mult la ambuscada. s-a mai intamplat si sa o loveasca in momentul in care atinge apa dar mai rar.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!
- pastravarul 77
- utilizator constant
Mie voblerul mi se pare superior lingurii din mai multe motive...
Rotativa are un avantaj, produce niste vibratii mult mai puternice..dar si unele voblere pot produce vibratii, e drept nu prea e acelasi lucru.
In rest, voblerele sunt mult mai bune si acopera mult mai multe situatii.
Crd ca problema e putin gresit pusa pentru ca nu se tine cont de apa in care se pescuiese.
Exista multe ape in care se poate folosi lingurita insa in foarte multe rotativa are un handicap urias si stilurile in care o poti pescui sunt limitate.
Voblerele iti permit sa intri intr-o varietate mult mai mare de zone ale apei, intr-o varietate mult mai mare de adancimi si curenti, etc.
Exista ape in care poti sa arunci lingura si sa prinzi mai mult,posibil ca voblerele sa nu mearga la fel de bine desi ma indoiesc, insa nu prea poti vorbi de clean ca merge mai bine la vobler pentru ca exista mult mai multe ape si situatii in care voblerul poate acolo unde rotativa e inutila si de obicei cleanul cam prin astfel de zone sta.
Oricum, cleanul merge mult mai bine la musca, nici nu se poate compara cu spinningul.
Si musca nu inseamna doar uscata si mancat la suprafata.
Rotativa are un avantaj, produce niste vibratii mult mai puternice..dar si unele voblere pot produce vibratii, e drept nu prea e acelasi lucru.
In rest, voblerele sunt mult mai bune si acopera mult mai multe situatii.
Crd ca problema e putin gresit pusa pentru ca nu se tine cont de apa in care se pescuiese.
Exista multe ape in care se poate folosi lingurita insa in foarte multe rotativa are un handicap urias si stilurile in care o poti pescui sunt limitate.
Voblerele iti permit sa intri intr-o varietate mult mai mare de zone ale apei, intr-o varietate mult mai mare de adancimi si curenti, etc.
Exista ape in care poti sa arunci lingura si sa prinzi mai mult,posibil ca voblerele sa nu mearga la fel de bine desi ma indoiesc, insa nu prea poti vorbi de clean ca merge mai bine la vobler pentru ca exista mult mai multe ape si situatii in care voblerul poate acolo unde rotativa e inutila si de obicei cleanul cam prin astfel de zone sta.
Oricum, cleanul merge mult mai bine la musca, nici nu se poate compara cu spinningul.
-
- veteran
De multe ori cand muscareste, mai ales ala mic, nu prea se arunca la naluci, chiar la cele de suprafata. Nu stiu de ce, poate altii ma vor contrazice, insa asa am impresia.YoNutzu scrie:@MARIUS POPA si fisherman
Dar cand "muscareste" Cleanul tot rotative folositi?!Ce tehnica folosoti (gen varf mai sus, evoluti liniare sau cu pauze dese ...)?
Cand muscareste cleanul nu sunt mai bune poate acele mini-lingurite rotative cu musca pe carlig/ancora? Buggs lure, ceva de genul asta, stiu ca Mepps produce unele bune.
-
- veteran
Parca mi-ai povestit, alea de pe Ialomita la Baleni, nu? Eu am pierdut acum 1 saptamana tot pe Ialomita dar la Nisipuri, cam unde se termina Razvadu. Era un Salmo Hornet si suspin dupa el. River 2 Sea Baby Crank am doua dar recuperat contra curentului pe langa malurile inierbate acest vobler se cam "zbate', se roteste ca o elice, are tendinta sa iasa din apa fiind floating. Firul era 0.14. Care sa fie problema? Nu are stabilitate?YoNutzu scrie:@Fario_nebunu
Anul trecut am pierdut cele mai multe voblere (majoritatea duse de Cleni in agatatura ), am pierdut la o partida 4 bucati dintre care si cel mai prinzator (un River2Sea) imi venea sa ma las de pescuit
-
- veteran
Lingurita e mai buna decat boblerul daca poti lansa in amonte spre un loc gen bulboana. Voblerul in schimb degeaba il lansezi inspre amonte, e e bun perpendicular sau 3/4 aval pentru ca recuperat contra curent sa vibreze. Lingurita recuperata contra curent se zbate tare, se ridica la suprafata, cred ca mai mult sperie clenii!parintele scrie: Exista multe ape in care se poate folosi lingurita insa in foarte multe rotativa are un handicap urias si stilurile in care o poti pescui sunt limitate.
ca exista mult mai multe ape si situatii in care voblerul poate acolo unde rotativa e inutila si de obicei cleanul cam prin astfel de zone sta.
Da, mustele sunt mai eficiente pe rauri mici, putin adanci. Pe rauri mari, adanci, cu bolovani si cascade cred ca nalucile aduc exemplare mai mari. Rar am vazut clean la kil si peste prins la musca! Tu ai vazut?
@Fario_nebunu
Acum ceva timp mi-am luat si eu fro 4 River si cu doua am si eu probleme merg mai mult pe o parte cred ca tre umblat putin la ochetul de prindere. In curent Baby crank are tendinta sa vina la suprafata sau se rotesc...dar pe apa mai lina sunt criminale.
Acum fro saptamana am fost pe Cricov si spre surprinderea mea Clenii muscareau si unde era curentul mai puternic acolo si ei
...am dat cu Dorado Magic ...cum atingea luciul apei cum se repezea in el...am luat cativa "din zbor"...
Acum ceva timp mi-am luat si eu fro 4 River si cu doua am si eu probleme merg mai mult pe o parte cred ca tre umblat putin la ochetul de prindere. In curent Baby crank are tendinta sa vina la suprafata sau se rotesc...dar pe apa mai lina sunt criminale.
Acum fro saptamana am fost pe Cricov si spre surprinderea mea Clenii muscareau si unde era curentul mai puternic acolo si ei

-
- veteran
Mi e cam teama sa umblu cu clestele la ochet, sa nu il stric...YoNutzu scrie:@Fario_nebunu
Acum fro saptamana am fost pe Cricov si spre surprinderea mea Clenii muscareau si unde era curentul mai puternic acolo si ei...am dat cu Dorado Magic ...cum atingea luciul apei cum se repezea in el...am luat cativa "din zbor"...
De curiozitate tu cand mergi la clean pe rau, ai la tine si echipamentul de spining si pe cel de musca? Euu iau cu mine 2 lansete, una telescopica de musca (buldo) si una de spinning, dar adesea pun buldo chiar la aia de 2,1 m dew spinning. Si daca vad ca muscareste cleanul repede trec pe muste. Recunosc ca e mai obositor dar si sa stau sa ma uit cum prind altii la tehnici diferite si sa nu am ce face...
- MARIUS POPA
- veteran
nu sunt multumit de aceste rotative, nu am avut rezultate.Fario_nebunu scrie:De multe ori cand muscareste, mai ales ala mic, nu prea se arunca la naluci, chiar la cele de suprafata. Nu stiu de ce, poate altii ma vor contrazice, insa asa am impresia.YoNutzu scrie:@MARIUS POPA si fisherman
Dar cand "muscareste" Cleanul tot rotative folositi?!Ce tehnica folosoti (gen varf mai sus, evoluti liniare sau cu pauze dese ...)?
Cand muscareste cleanul nu sunt mai bune poate acele mini-lingurite rotative cu musca pe carlig/ancora? Buggs lure, ceva de genul asta, stiu ca Mepps produce unele bune.
si eu am vazut in repezis, de undeva de pe mal inalt, cum se hranesc, am stat in tufisuri sa-i surpind, si de multe ori nu aveam batul de clean, la mine.

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.