secretele cleanului

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 14 Apr 2010, 09:43

Si eu raman la aceeasi parere ca rotativele (blinkerele traditionale) sunt net superioare voblerelor;gama uzuala: Dam, Blue Fox, Mepps si uneori Panter Martin .
Paleta de culori:aurii, cupru, argint, alama,argint cu pete rosii, cu dungi rosii, verzi, albastre....
Insa nici voblerele nu sunt de pus deoparte, 8)
Numai bine rau la nimeni.
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 14 Apr 2010, 10:15

rotativele, sunt clar prima alegere pentru mine. cei mai frumosi cleni i-am luat la rotative, deci am ramas fan .
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 14 Apr 2010, 10:27

In mod normal voblerele, fie si sinking, ar trebui sa fie "imune" la agatatura deoarece au acea barbeta care ar trebui sa le fereasca de a se agatza in crengi si alte xchestii. Din pacate am pierdut cateva, mai ales ca nu prea poti pune fir de peste 0.16 pe rauri, si in nici un caz textil. Iar linguritle se agatza si mai usor decat voblerele, ele avand traiectorie liniara.

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 14 Apr 2010, 10:46

se agata intr-adevar mai usor, dar la cat costa nu ma prea deranjeaza. oricum plec cu cel putin 10 bucati la mine din care minim 2 las pe fundul Muresului. la cate prostii sunt pe fundul apei, mi se pare rezonabil.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 14 Apr 2010, 11:32

ti se par rezonabile preturile la voblere?
sincer eu vara si toama tarziu, ma cam bag in apa daca mi se agata,dar cand sunt cu "a mea", zice ca mi le cumpara ea, numa sa nu ma mai bag dupa ele, si mi se pare echitabila treaba, :D
am cazuri in care au ramas voblere sau rotative mai degraba in copaci decat in apa, din cauza ca au crescut inspre apa si cu crengile lasate in jos; si culmea e ca acolo se furiseaza mai mult clenii .
dar asta e, natura si aventura, ganditi-va cati pescari de rapitori sunt, si cate artificiale isi au locul de veci pe fundul apelor, cati plumbi sunt pe fundul apelor (ca si o pranteza la discutie), cum ar fi daca ar seca apele pentru cateva momente, si sa se stie lucrul asta, cred ca ramai mut la ce vezi pe fundul apelor.
:cry:
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 14 Apr 2010, 11:43

vorbeam de rotative. chestia cu agatatul mai des se referea la rotative. nu-s chiar asa de avut incat sa nu ma intereseze de un vobler. evident ca mai bine agat un blinker de 5 lei decat un vobler de 30.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 14 Apr 2010, 11:46

fisherman scrie:vorbeam de rotative. chestia cu agatatul mai des se referea la rotative. nu-s chiar asa de avut incat sa nu ma intereseze de un vobler. evident ca mai bine agat un blinker de 5 decat un vobler de 30.
am inteles, asta e drept, asa zic si eu nu te contrazic.
e bine ca experientele noastre duc la un lucru comun. :)
Imagine
Fii pescar nu talhar.

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 14 Apr 2010, 11:52

@Fario_nebunu
Anul trecut am pierdut cele mai multe voblere (majoritatea duse de Cleni in agatatura ), am pierdut la o partida 4 bucati dintre care si cel mai prinzator (un River2Sea) imi venea sa ma las de pescuit :)

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 14 Apr 2010, 12:00

@MARIUS POPA si fisherman
Dar cand "muscareste" Cleanul tot rotative folositi?!Ce tehnica folosoti (gen varf mai sus, evoluti liniare sau cu pauze dese ...)?

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 14 Apr 2010, 12:10

cand se hraneste la suprafata..hm.
variante:
la cadere o ia in gura, pina nu apuci sa cumplezi pickpul...
:D
sau, controlezi cu varful inspre sus rotativa, astfel incat sa vezi valul care il face rotativa in apa,cu micisalturidin apa, stompari mai putine..
sau voblere de suprafata,
cam asa procedez eu.
8)
Imagine
Fii pescar nu talhar.

Scrie răspuns