SALAUL .STRATEGII

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

fish_hunter
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de fish_hunter » 31 Mar 2008, 22:20

adrian frunza
Stima. In ce zona folclorica isi fac de cap braconierii aia? Eu ma gandeam sa imi iau o pusca cu 2 tzevi. "Pai ce facem d-lor braconieri, pescuim, sau ne cantarim? [din priviri]" Am ars si eu vreo 2-3 km de plase. Inca vreo 2-3 km nu m-ar indispunde deloc, pe bune. Si dupa ce a ramas cenusa din "scula", poa sa sune telefonu` ca "vezi ca e plasa lui ala ce e cu seful politiei...alea-alea", no? Dedci decat sa las niste Zipper-e sau MisterTwistere... mai bine las o briketa fara gaz.... Un Berkley Whiplash de o.17 si o tripla langa un plumb ed 1oo, sa "adune" traba... Un batz [x-tra - x-tra fast], am eu unul -> actiune 1o-8o... Si vine incet.. Ce zici ?

Stima
:twisted:
... too good to be light!

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 01 Apr 2008, 07:04

salut Tristian.
nu e nici o balarie .am si padure am si apa libera ;ciudat e ca in locuri in care acum cativa ani aveai partide memorabile ,acum nu ai un tac ,desi aparent nu s-a schimbat nimic .
de ce crezi tu ca woblerul e mai eficient decat cauciucul acum ?
si nu cred ca voi pescui la trena ,cred ca voi incerca sbirulina(bombeta)+streamer .
walleye

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 01 Apr 2008, 08:09

adrian frunza scrie:salut Tristian.
nu e nici o balarie .am si padure am si apa libera ;ciudat e ca in locuri in care acum cativa ani aveai partide memorabile ,acum nu ai un tac ,desi aparent nu s-a schimbat nimic .
de ce crezi tu ca woblerul e mai eficient decat cauciucul acum ?
si nu cred ca voi pescui la trena ,cred ca voi incerca sbirulina(bombeta)+streamer .
A... m-ai inteles gresit Adrian. Spuneam ca discutia care se starnise despre pescuitul la trena in locul ala e balarie. Cu lacul e ok. Bezidul din jud Mures e la fel. Stiu despre ce fel de lac vorbesti. Si intr-adevar, dupa o zi de pescuit firul e mai scurt cu vreo 15 metri.

Legat de eficacitatea voblerului, in perioada asta salaul e mai mult teritorial si agresiv decat flamand iar voblerele care coboara jos au deobicei bataie mare. Guma seamana mai mult cu prada si o va ignora mai repede decat un vobler. Salaul ataca orice i se apropie de cuib. Anul trecut pescuind la lingura dupa stiuca am prins salau, la Kess de 12g de la Gipo. In restul anului guma e mult mai buna si putine voblere sunt productive constant dar sfarsitul lui martie si lunile aprilie si mai am avut mereu capturi pe voblere. Si guma merge si acum dar concurenta e mare.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Paul Adrian
veteran
veteran

Mesaj de Paul Adrian » 01 Apr 2008, 09:38

subscriu, aprilie si mai au fost mai productive pentru mine la vobler

Scrie răspuns