cred ca ti-o ramas gandul la swingingSorin scrie:Da cand lingura in apa si lanseta in barca cand inversTavi scrie:Sorin, in principiu ai procedat bine, cu o mica precizare:
lingura incerci sa o tii in apa, iar lanseta in barca.
In rest e bine.
Prin rotatie ....ca asa e in spinning
SALAUL .STRATEGII
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pescuitu la trena in modesta mea parere ii the mather of all complication hehe!! Tavi , nu vezi ca dau cadou pumbulet de 8 lb , ala daca.l proptesti pe fund , cu un motor de 3 cp , ceva o sa cedeze , si nu-i precis ca firu , poate ramii pe loc , si bagi o tura de stationar hehe!! Cu o barca mica cred ca te trage intr-o parte hehe!!Tavi scrie: La trena e prea simplu :D
Apropo de strategii de salau si trena.
Ati data careva la trena ca la carte, cu chestii de-astea:
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... d=cat20166
:?:
Acuma pe bune , pe linga ca-i al naibii de plicticos , ii si complicat sa faci trena pe fund , sau mai bine zis in apropiere . Magaoaia aia tre sa o fixezi pe barca , si deja ii o problema pentru barci de apa dulce normale . Tipu cu care ies eu pe mare foloseste un bat zdravan , cu mulineta mare , pe care baga o pala rabatabila din metal . De pala vine prinsa o chestie care permite sa scape firu cu naluca la trasatura sau agatatura . Ii o smecherie mica , tre reglata , ca daca nu scapa foarte usor . Ansamblu tre sa il arunci la apa deodata , bine ,naluca inainte , si fixezi frina pe amindoua betele la fel , daca nu ori se incurca ori scapa chestia aia , si iei de la inceput . Tre sa faci nespe mii de experiente , pe viu , deci nu teoretice , ca sa vezi pina unde ajungi , cu diferite viteze si fire . Daca esti bun , ajungi sa piepteni structuri fara sa agheti , doar din manevrele barci plus recuperari de fir . Putini care controleaza stilu asta ,dar ii mult pina departe . Stai cu ochii beliti pe sonar ,ca sa pindesti structurile , oricum ii tic nervos hehe!! Preferabil , in astfel de sport , naluca sa mearga pe acesi inaltime cu lestu , ii mai simplu . Pe un lac de baraj cu structuri si apa adinca , neaparat cu sonar , si cu destula practica ai putea fi the king , daca ajungi sa controlezi stilu asta . Insa , repet , mi se pare dificil , ai sa zicem 40de metri fir in spate , apare un prag brusc la 2m in sus , tre sa iei masuri astfel incit sa ridici naluca , insa nu de tot , deci sa pescuiasca , si-n timp ce faci manevrele astea , si care tre sa-ti iasa bine , apare alta structura si alte manevre si tot asa , io m-am disperat , ba recupereaza 10m de fir ( asa la ochii ) , ba redu , ba la stinga , la dreapta , lasa 5 m de fir , si tot din astea .
Mai ii si trena simplu , lesi ceva sa atirne in urma barcii , eventual cu lest pe linie , si dai ture cu barca pe apa de 4 m pina te saturi , prinzi vreo doi pesti si esti fericit . oricum , ii plictisitor rau .
Mai ar putea zice si Tudor citeva despre trena , are ceva experienta , io am bagat de citeva ori doar , si in mare , Tudor o bagat in apa dulce .
Fir Intins!!!
-
- veteran
salut .
nu am bagat trena ,am bagat wind surfing.vant de sud ,val de 1m ,pe apa de 2m, se tulburase .am eliberat marlite din setci si le-am taiat avantul braconierilor .stiti undeva de vanzare un crematoriu portbarca pt setci ?il cumpar repede, e prioritate .daca se deschide sezonul la braconieri ,cumpar si sicrie (fara motor ).
servim patria!
ultima ora :se bate ghibortul ,setcile erau pline .
nu am bagat trena ,am bagat wind surfing.vant de sud ,val de 1m ,pe apa de 2m, se tulburase .am eliberat marlite din setci si le-am taiat avantul braconierilor .stiti undeva de vanzare un crematoriu portbarca pt setci ?il cumpar repede, e prioritate .daca se deschide sezonul la braconieri ,cumpar si sicrie (fara motor ).
servim patria!
ultima ora :se bate ghibortul ,setcile erau pline .
walleye
Adrian. Ce lac e? Daca e si un pic de agatatura trena e exclusa si oricum nu e o idee stralucita. Incearca cu incredere salmo chubby darter sau salmo zipper, dar mai ales chubby! Mai poti incerca Minnow (7 SRD) sau Perch SDR de la salmo (8-12-14 SDR) sau Rapala tail dancer sau deep tail dancer de dimensiune cat mai mare. Bineanteles ca este mereu varianta jigului.
-
- veteran
salut Tristian .
adica tu ai luat zero salai la cauciuc si l-ai spart cu
salmo zipper &comp.nu folosesc wobler decat ff rar si in copacii mei e absurd . cand lasi 10 -20 jiguri in cateva ore ,dupa 10 ani de pescuit in aceleasi locuri ,cate zipper crezi ca plantezi ?.am incercat cu texas sau carolina ,e vrajeala ,daca nu le plantezi, le taie scoica sau le agata setca .setca monofilament e mai periculoasa decat orice copac ,si agata peste chiar si cand nu mai e functionala .
eu ma gandisem la streamer ,avand in vedere eficacitate lui ,la stiuca si pastrav la pescuit in masa apei .a incercat cineva ?
salmo zipper &comp.nu folosesc wobler decat ff rar si in copacii mei e absurd . cand lasi 10 -20 jiguri in cateva ore ,dupa 10 ani de pescuit in aceleasi locuri ,cate zipper crezi ca plantezi ?.am incercat cu texas sau carolina ,e vrajeala ,daca nu le plantezi, le taie scoica sau le agata setca .setca monofilament e mai periculoasa decat orice copac ,si agata peste chiar si cand nu mai e functionala .
eu ma gandisem la streamer ,avand in vedere eficacitate lui ,la stiuca si pastrav la pescuit in masa apei .a incercat cineva ?
walleye
Pai zi de copaci si zi de cauciucuri si discutam altfel. Nu erau in datele problemei. Oricum, in perioada asta voblerul se poate dovedi mai eficient decat cauciucul. Daca gasesti cateva culoare, un vobler floating se poate feri de crengi. De setca mai greu. Si atunci imi dau seama ca faza cu trena era chiar balarie de balarie. Despre ce lac e vorba?adrian frunza scrie:salut Tristian .