rotative la clean, sfaturi si trucuri

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

el_disku
junior
junior

mda..

Mesaj de el_disku » 11 Sep 2008, 11:50

da...am pescuit de multe ori in aceleasi locuri....in diferite perioade de timp...cel mai bine sa dovedit a fi..exact mijlocul zilei...ora 13 cam asa...

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 11 Sep 2008, 13:05

@gpdorin

ar trebui sa mearga mreana. s-a mai si prins pe aici. s-a prins si somn, dar din cate am auzit numai la stationar noaptea. altceva, nu prea am auzit sa mearga. am batut niste locuri foarte productive anii trecuti la clean si n-a vrut sa puna gura deloc.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

gpdorin
junior
junior

Mesaj de gpdorin » 11 Sep 2008, 13:28

fisherman scrie:@gpdorin

ar trebui sa mearga mreana. s-a mai si prins pe aici. s-a prins si somn, dar din cate am auzit numai la stationar noaptea. altceva, nu prea am auzit sa mearga. am batut niste locuri foarte productive anii trecuti la clean si n-a vrut sa puna gura deloc.
Cate n-ar trebui sa mearga!.... :)
Prin zona mea ii plin de balastiere, dragline.... nu mai stiu pe unde sa ma opresc.
Da de luni is in concediu si musai sa deslusesc "ceva", ca imi e dor de un drill de nu mai pot.

hegedusalin
veteran
veteran

Mureshu e bine;)

Mesaj de hegedusalin » 11 Sep 2008, 22:16

La stationar zic si eu ca e tot mai slab Muresul dar la spinning e din ce in ce mai bine. Ce ma bucura ii ca vad tot mai multa stiuculite mici. Abia astept sa creasca mari. Cleanul il prind dimineatza pana pe la 11 si seara dupa 6. In rest doar intamplator. in cea mai spectaculoasa zii am prins cu un vobler plutitor folosit pe post de popper 8) Dadeau in el ca disperatii. As fi ucis pt un popper mic. Roativa de 2 e stas dak e putin mai tulburica apa si voblere sparg pe curat. Si mai sunt zile cand poti sa te uiti la ei, ca de mancat nu mananca, dar astea au fost mereu, asa e in tenis :P

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 12 Sep 2008, 06:52

bine ca pe la voi merge macar spiningul. prin partile noastre e destul de slab. fac marti o iesire intr-o locatie care se preteaza la ambele stiluri de pescuit. sunt curios sa vad ce se intampla. am luat si doua cicade de la Berti, sa le invat sa innoate.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

aspius
junior
junior

Mesaj de aspius » 28 Feb 2010, 15:12

ilie scrie:Schimbati ancora cu pene,puf,etc.cu una normala,e cu mult,mult mai bine.Lasa rotativa sa-si faca treaba,nu are nevoie de trucuri,recuperata incet,cu stopari ,iar pe cadere vor fi si atacuri.Acestea de multe ori vor aparea pe ultimii metri cand uneori ai tendinta de a ridica varful batului.Mie mi-au placut ca si rotative DAM-urile(1,2)argintii,aurii,dar si cele de la Panther Martin(simple).
Experienta mea legata de rotative, e legata de clean si pastrav (si pacatosul de biban) pe Izvorul Muntelui (Bicaz), Valea Uzului si Bradisor.

Dupa cativa ani, am descoperit ca:
- cele de 0, 1 si 2 sunt arhisuficiente (ca marime);
- cand e luminozitate ridicata, cele argintii sunt super ok, cand e redusa (seara si pe vreme inchisa) cele aurii si de bronz, sunt mai bune;
- desi le prefer pe cele simple, uneori cele cu puncte sau cu dungi rosii au prins mai multi cleni. Bibanii au venit la cele cu dungi verzi (sunt unele la Dam si Balzer), iar cele cu fulgi si amestecul de rotativa cu vobler, sunt falimentare.
- ca si firma, am preferat initial Mepps, si Dam. Unele de la Balzer, merg binisor, cele ieftine de la Mosca se invart ok, iar cele de la Panther Martin sunt bune. De vreo 3 ani, (si pt ca agatam foarte multe) am achizitionat kituri pentru 48 rotative, de pe Cabellas. Astea din urma, merg foarte bine (adica se invart si la viteze mici de recuperare), iar ca si secret incercati sa schimbati ancorele lor cu unele mai subtiri (dar suficient de tari). Pe mine ma ajunge pana in 2 Ron, rotativa cu tot cu o noua ancora.
- XD-urile de la Mepps, nu sunt la fel de bune ca cele de la Panther Martin sau copia lor de la Berti.
- despre echipament, am folosit mai multe. Acum am ajuns sa folosesc, doar pentru asta, 2 seturi. Primul e mai usor (chiar foarte usor) cu un bat Trout xxx Eagle II (mladios si super finisat, facut in Korea de Sud) si o mulineta Okuma Hardstone (mica si rea), iar al doilea e mai dedicat pentru ape agitate (deversari de ape, tunel la Bicaz si la Bradisor), cu un bat Cabelas XML (pana in 10 grame) moale, si o mulineta Shimano Stradic 1000R (initial Alumina 15, de la Okuma). Ca si fir, am trecut de la 0.22 la 0.16, mono, si clear (mai multe firme, ca il schimb la 2-3 iesiri).
- ca si stil de pescuit... arunc diagonal (pentru ca am doar bocanci, si nu si barca), si las sa cada rotativa, pana ajunge la fund, dupa care mulinez si ridic brusc, din lanseta, si mulinez continuu. Nu opresc mulinatul, dar il reduc (dupa cum simt in fir) si imprim, din varful lansetei, o miscare de rotatie, oscilanta, cu aplecari, si rotiri. Aceasta mi-a adus de cele mai multe ori capturi si a devenit un reflex, pentru golfuri si zone noi explorate.

Intre timp, am descoperit si voblerele, pe care le folosesc. Dar sunt fan rotative, pentru ca asa am prins primul salau, primul biban, clean si pastrav, si pe Prut primul avat.

Cu stima si respect,
Aspius

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de c.catalin » 28 Feb 2010, 16:00

bravo, utile informatiile !!!

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 28 Feb 2010, 16:50

excelente informatii:)

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 28 Feb 2010, 17:25

" - cand e luminozitate ridicata, cele argintii sunt super ok, cand e redusa (seara si pe vreme inchisa) cele aurii si de bronz, sunt mai bune; "

dupa mine ar fi exact invers dar fiecare cu experientele lui :)
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 28 Feb 2010, 18:55

...ai dreptate grecule
...s-o fi grabit omu' , ca prea le zicea "ca din carte"

Scrie răspuns