rotative la clean, sfaturi si trucuri

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 09 Sep 2008, 18:18

radov1c1 scrie:astazi am fost si mi-am cumparat niste aglia clasice gold si silver si tot mepps black fury cu puncte rosii (asa m-a indrumat vanzatorul) si ma intreb este atras cleanul de o culoare anume a paletei ?
eu lucrez ca broker in asigurari. broker,nu agent, e o diferenta! daca vii la mine de pe strada te asigur ca voi incerca sa iti vand polita cea mai scumpa sau care vreau eu sa ti-o vand, si s-ar putea sa imi si reuseasca :) . daca ar fi sa vand o asigurare similara unui client pe care il cunosc deja sau poate chiar mie, as fi mai selectiv. asa si cu vanzatorul de la magazin! Pac -pac, e mai colorata , arata mai bine si ti-a pasat-o :) , probabil costa si un pic mai mult decat modelul silver sau gold, aici nu stiu. treaba e ca eu am 2 black fury, una cu puncte rosi, cealalta cu galbene. le am in cutie de cel putin 5-6 ani cred, de pe la inceputuri. am dat cu ele si nu am prins nimic, si sunt atat de prinzatoare incat am reusit performanta sa raman in posesia lor atata timp. Anul asta in 2 saptamani de pescuit la clean intensiv am inecat 6 (sase) comet si 2 damuri :roll: , ca in prima zi cand m-am intors in Bucuresti am dat gaura la Arrow cu aprovizionarea. Umbla vorba ca ar fi bun modelul la pastrav, recunosc ca nu am prea incercat. La clean insa am incercat mai mereu si iti garantez ca nu trage nimic :) la aglia e posibil sa fi facut alegere buna, totusi culoarea rosie este singura care face diferenta la clean. deci daca nu au puncte, dungi, stelute etc, e posibil sa ai prezentari (e o rotativa ce vibreaza mai bine decat commetul) dar nu atat de des pe cat ar fi normal raportat la densitatea de pesti din acel loc.

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 09 Sep 2008, 18:20

misulian scrie:
TheFly a scris:
..cleanul confunda de fapt rotativa cu o musca ce cade in apa, nu cu un peste...
Asa am crezut si eu, si mi-am luat un Mepps Thunder Bug, Grasshopper
http://www.totalfishing.ro/rotativa-mep ... p-835.html
care imita lacusta. Am crezut ca voi ameti cleanul cu naluca asta. Inca nu am avut nici macar atacuri, urmariri la ea.
eu la astea cu pene , fulgi etc. nu prind nici bibani :) parca e streepteuza cu fulgii aia , nu rotativa :D

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 09 Sep 2008, 19:22

Schimbati ancora cu pene,puf,etc.cu una normala,e cu mult,mult mai bine.Lasa rotativa sa-si faca treaba,nu are nevoie de trucuri,recuperata incet,cu stopari ,iar pe cadere vor fi si atacuri.Acestea de multe ori vor aparea pe ultimii metri cand uneori ai tendinta de a ridica varful batului.Mie mi-au placut ca si rotative DAM-urile(1,2)argintii,aurii,dar si cele de la Panther Martin(simple).

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 09 Sep 2008, 19:31

si eu sunt fan DAM la rotativele pentru clean, dar am obtinut rezultate bune si cu Berti, si cand aveau chef de mancare, mergeau bine chiar si niste no name chinezesti care le luam din piata cu 1,5 RON.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

Pitonu'
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pitonu' » 09 Sep 2008, 20:34

Off topic Cele mai faine capturi de clean le'am avut la.... broasca si lipitoare :D .
On Topic. LA clean prefer cel mai mult rotativele mepps aglia, nr. 2 si 3, argintii. Am cele mai bune rezultate cu ele la clean, si nu numai. Am mai luat clean si la aglia nr. 5 (cand dadeam dupa somn) si la oscilante de 5-10 cm. Cu vobler nu prea am incercat, da' si cand mi s'a pus pata pe dat la vobler, dupa o zi intreaga aproape dezamagitoare, m'a scos din kkt...... tot aglia de 3 :lol: . Acu' nush, poate a fost intamplare :? sau....
Consumata cu moderatie, apa nu poate face rau.... - Mark Twain

radov1c1
junior
junior

Mesaj de radov1c1 » 10 Sep 2008, 10:41

Astazi am fost sa pun in practica teoria la clean. nu prea o tinut la clean dar in schimb am pacalit o stiuca de 1.5 kg la lingurita mosca de 1 :twisted: asa ca va multumesc mult de sfaturi si le astept in continuare :D
]

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 10 Sep 2008, 10:45

Sa stii ca de multe ori(am patit-o si eu)pacalesti mai usor un rapitor cu o naluca mica decat cu una mare.Deci... :wink: fir intins.

old_radu
veteran
veteran

Re: rotative la clean, sfaturi si trucuri

Mesaj de old_radu » 10 Sep 2008, 14:49

radov1c1 scrie:Sunt incepator in ale spinningului ...!
"Norocul incepatorului !"...inca o data se confirma zicala :lol: :lol: :lol:

Fir intins ! tuturor. :wink: ...si tie "radov1c1"

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 10 Sep 2008, 15:17

rotativa meps aglia marimea 0,culoare aramie(maro).Pe langa clean vei avea surpriza sa prinzi si scobar sau mreana!Incearc-o cu incredere!

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 10 Sep 2008, 15:47

Ilie. Nu este o regula valabila 100%. Eu am luat clean la 4oogr cu BlueFox de 4!! :shock: Era un riuletz mic, apa putin tulbure. Sau tot clean la R`N`R de 5 cm. Care nu este o naluca mica, si cleanul a fost piticot si l-am aruncat inapoi in garla.

Scrie răspuns