Se pare ca nu intelegi ce vreau sa spun, faptul ca pentru pretul platit ofera foarte multe si pentru cei dispusi sa investeasca 1000 de lei intr-o lanseta pot investi 600 pentru a beneficia de acelasi lucru. La marcile cu traditie o parte insemnata din suma platita e data pe renumele marci, iar marcile de traditie si-au demonstrat in decursul timpului calitatea si fiabilitatea produselor. O marca noua care intra pe piata e nevoita sa vanda la preturi mici pentru a-i fi cumparate produsele si a-si castiga renumele, un loc pe piata. Cele care fac produse de slaba calitate dispar in scurt timp din "peisaj". Asa ca am preferat sa investesc 600 de lei intr-o marca noua in bransa care ofera componente (blank, inele,mandrina) competitive decat sa platesc un procent insemnat pe renume si notorietate. Daca am pescuit in conditii grele si am adus la mal exemplare mari de pesti si lanseta nu s-a rupt, nu a crapat lacul inelelor, atunci chiar nu ma intereseaza cum sunt puse inelele alea, ma gandesc ca totusi s-au facut niste teste inainte de a ajunge la raft. Sa nu mai vorbesc de alte lansete, unele de top, ale caror inele nu sunt dispuse corect pe blank, sau sa nu spun incorect ci dispuse nerespectndu-se recomandarile si schema producatorului .Pe mine nu ma deranjeaza lungimea manerului atata timp cat nu ma incomodeaza. Cat despre varf, cred ca e mai importanta "reteta" carbonului, mixul carbon rasina si felul cum este rulat blank-ul. Am pescuit cu lansete cu varf foarte subtire ce nu excelau la senzitivitate comparativ cu altele cu varf avand diametru mai mare dar cu o "reteta" mai buna, cele din urma fiind mai senzitive.Gogol scrie:Departe de mine gandul sa te jignesc sau sa ponegresc dragonul. Ti o repet: este o lanseta buna in banii ei si atat. Asta nu inseamna sa o recomanzi in toate topicurile. Ce ar fi sa recomand eu numai scv, megabasuri, ticturi, graphiteleader, yamaga sau mai stiu eu ce? Ar insemna sa par snob sau ingamfat.
Iti spun trei defecte la xtremul tau : manerul e prea lung pt lungime si puterea ei, nu e destul de sensibil varful pt salau si inelele puse cam aiurea ( dar aici e discutabil, poate sunt eu stricat la cap).
Recomandare lanseta <600 ron
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Recomandare lanseta <600 ron
- George1985
- veteran
Mulineta de +300gr si bat de 2.10?
Greu de echilibrat.
Mai repede schimbi cu o mulineta mai usoara. Un spro de 2000 sau chiar 1000 daca tot mergi pe spro.
Apoi gasesti multe lansete pana in 600 ron bune care sa se echilibreze cu mulineta.
Greu de echilibrat.
Mai repede schimbi cu o mulineta mai usoara. Un spro de 2000 sau chiar 1000 daca tot mergi pe spro.
Apoi gasesti multe lansete pana in 600 ron bune care sa se echilibreze cu mulineta.
M-am mai gandit si mai zicea cineva ca mi-ar trebui lanseta de 2.3-2.4m, probabil se va echilibra mai usor cu mulineta mea.
red-arcul meu de 3000 se echilibreaza bine cu majoritatea lansetelor de 150-160 grame. in general la lungimea de 2.40m a lansetei am observat ca e cel mai ok.
in ultima vreme o pun pe o lanseta de 2.62 (8.6 feet), si vad ca nici asa n-am avut probleme (lanseta are 150gr)
mai bine verifici in magazin. am pescuit o lanseta de 2.70 si era tare obositoare pentru ca varful tragea in jos. nu e cazul la tine, mergi pe 2.40 oriunde in plaja 145-160gr si o sa fie bine.
in ultima vreme o pun pe o lanseta de 2.62 (8.6 feet), si vad ca nici asa n-am avut probleme (lanseta are 150gr)
mai bine verifici in magazin. am pescuit o lanseta de 2.70 si era tare obositoare pentru ca varful tragea in jos. nu e cazul la tine, mergi pe 2.40 oriunde in plaja 145-160gr si o sa fie bine.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
Urmează sfatul și gândul cel bun si sper să rezolvi problema. Asta ar fi soluția optima, părerea mea.vexy scrie:M-am mai gandit si mai zicea cineva ca mi-ar trebui lanseta de 2.3-2.4m, probabil se va echilibra mai usor cu mulineta mea.
-
- senior
Mulineta ta de 300 gr se echilibreaza bine cu lanseta Bokor de 2,32m si 10-30gr. (daca tot a fost amintita pe aici). Asta daca vrei s-o folosesti pe ape curgatoare. La jiguit pe lacuri...e cam prea tare, dar merge cu conditia sa dai cu jiguri de la 10 gr. in sus (ceea ce e putin probabil). E destul de greu (si nici nu e recomandabil)sa pescuiesti cu aceasi lanseta si pe rauri si pe lacuri, si cu naluci moi si cu reactive. Daca tot ai un buget de 600 lei, pai ia-ti mai bine 2 lansete diferite in banii aia, ca gasesti f. bune si mai ieftin. In fine, te vei convinge in curand ca tot ce ti s-a spus aici au fost sfaturi bune (chiar daca ne-am mai contrazis intre noi). Dar pana la urma stii cine iti poate da cele mai bune solutii? Un spinner cu experienta care pescuieste exact unde vei pescui si tu, pt. ca fiecare zona si loc de pescuit are particularitatile lui, iar ustensilele si stilul trebuie adaptate acestor imprejurari.
probabil "ordinea de aprindere" a fost schimbata in cazul tau.
prima data te gandesti la ce specie vrei sa pescuiesti deci ce fel de naluci o sa folosesti si prin eliminare cam ce tip de lanseta iti trebuie:lungime,actiune,putere.unele lansete mai vin si cu specificatia line:6 lbs sau 10 lbs etc.
dupa ce achizitionezi lanseta io zic sa-ti iei mulineta.te duci in magazin montezi mulinete cate crezi si te lamuresti la greutatea pe care ar trebui s-o aiba ptr ca pe cutii scrie cat cantareste una si reusesti s-o echilibrezi.daca nu-ti place nici o mulineta nu cumperi,retii doar greutatea aproximativa de care ai nevoie si apoi comanzi ce vrei.
greutatea ca greutatea dar si marimea conteaza.ptr 2,1 m io zic o mulineta de 2000.daca ai pus si fir de 15 unde pp e mai gros ca altele(iar pe 3000 ar intra de 20 lbs ca spatiu),sigur ai pus buraj sub el,dar daca schimbi firul in alt sezon cu unul mai subtire?.in total lanseta nu se echilibreaza cu mulineta,firul este mai putin decat trebuie(din start,doar daca ai pus buraj)dar gandeste-te ca firul se rupe si treptat ai sa pierzi din el.daca se scurteaza substantial ai putea sa-i mai pui ceva buraj iar sa ajunga unde trebuie sa ai lanseuri decente.
fir intins!
prima data te gandesti la ce specie vrei sa pescuiesti deci ce fel de naluci o sa folosesti si prin eliminare cam ce tip de lanseta iti trebuie:lungime,actiune,putere.unele lansete mai vin si cu specificatia line:6 lbs sau 10 lbs etc.
dupa ce achizitionezi lanseta io zic sa-ti iei mulineta.te duci in magazin montezi mulinete cate crezi si te lamuresti la greutatea pe care ar trebui s-o aiba ptr ca pe cutii scrie cat cantareste una si reusesti s-o echilibrezi.daca nu-ti place nici o mulineta nu cumperi,retii doar greutatea aproximativa de care ai nevoie si apoi comanzi ce vrei.
greutatea ca greutatea dar si marimea conteaza.ptr 2,1 m io zic o mulineta de 2000.daca ai pus si fir de 15 unde pp e mai gros ca altele(iar pe 3000 ar intra de 20 lbs ca spatiu),sigur ai pus buraj sub el,dar daca schimbi firul in alt sezon cu unul mai subtire?.in total lanseta nu se echilibreaza cu mulineta,firul este mai putin decat trebuie(din start,doar daca ai pus buraj)dar gandeste-te ca firul se rupe si treptat ai sa pierzi din el.daca se scurteaza substantial ai putea sa-i mai pui ceva buraj iar sa ajunga unde trebuie sa ai lanseuri decente.
fir intins!
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron
l-ai zapacit de cap si parca ma vad pe mine cu intrebari existentiale....
acum ca si-a luat mulineta, eu doar i-am zis (pe aceeasi mulineta pe care o detin) ce mi s-a parut la betele mele...
si daca mai intram si in ideea ca betele se echilibreaza diferit chiar daca au aceeasi greutate si lungime, l-am pierdut.
prin urmare, mergi in magazin cu mulineta si vezi cum sta bine. daca manerul cade usor spre tine nu e mare problema (mare compromis), dar daca iti pica in bot, in 2 ore de pescuit esti praf.
spor la cautari!
acum ca si-a luat mulineta, eu doar i-am zis (pe aceeasi mulineta pe care o detin) ce mi s-a parut la betele mele...
si daca mai intram si in ideea ca betele se echilibreaza diferit chiar daca au aceeasi greutate si lungime, l-am pierdut.
prin urmare, mergi in magazin cu mulineta si vezi cum sta bine. daca manerul cade usor spre tine nu e mare problema (mare compromis), dar daca iti pica in bot, in 2 ore de pescuit esti praf.
spor la cautari!
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
-
- senior
Vexy, dupa tot ce ti s-a zis aici...cred ca esti varza
Mai bine te lasi de pescuit